Friday, December 7, 2007

campo baur kat otak

memang manis biler kiter tgk pompuan bertudung. compare to pompuan yg xbertudung mmg jauh beza. sgt jauh! tp kene ingat gak. skarang nih xsumer pompuan bertudung tuh baek dan xsemua pompuan xbertudung tuh xbaek.xde la kate pompuan xbertudung tuh sempurna.meke stil melanggar perintah agam(dengan xmenutup aurat).saye rase saye xlayak nak ckp pasal bnde2 nih.seyes! pengetahuan agame saye xde la seluas mane. maseh banyak lagik yg saye perlu blaja. dan saye harap saye dapat blajar sebanyak mungkin ilmu agame. tapi saye sedar. walau sebanyak mane pon ilmu kiter blaja. xkan berguna jika kiter xmengamalkannye.

berbalek kepada tujuan asal saye nak menulis. sebenanye saye tulis pasal bende nih sebab saye baru jer tgk frenster sorg rakan saye kat msia tuh berpegang tangan dengan pakwe die. tergenggam kemas tgn si lelaki dan perempuan. saye pon agak terkejut walaupun seblom nih ade jugak tgk gamba die besame pakwenye. seyes, saye agak terkejut. kawan saye tuh sorg yg baek dan mmg la lemah lembut. saye xterfikir die begitu selambe skali. mungkin saye xbrape mengenalinye, yer la.kami berkawan baek mase lower form. pastuh skola laen2 dan bejumpe balik skejap kat matrik.

saye xde la nak point kan kat die sorg, ramai lagik saye tgk cemtuh. hatta kawan baek saye sekalipun, walaupun saye harap meke xde lah over act dan masih menjage batas. saye rase serba salah la. saye admit, saye banyak berubah sejak datang mesir nih. alhamdulillah. to be honest, seseorg di mase silam saye pon penah gak nak hold my hand. tp saye bersyukur sgt xterpengaruh dgn hasutan syaitan. tade la nak berbangge dengan diri, sekadar peringatan kepada diri sendiri. banyak lagik salah silap saye dah buat yang saye harap saye xkan ulang lagi kesilapan tersebut.

rase nye macam da jauh menyimpang jer. saye nak cakap pasal pompuan bertudung. yang xmencerminkan seorang pompuan betudung. mungkin lebeh terok dari pompuan yg xbertudung. dan lagik satu, saye xpaham kenape ade lak pompuan yang sekejap pakai tudung dan sekejap xpakai tudung. mereka menganggap bertudung sebagai fesyen dan bukan untuk menutup aurat. bukan ker mereka dah mempersendakan agama dengan berbuat demikian. saye xde kekuatan nak menegur perbuatan mereka. tapi saye berharap mereka akan berubah suatu hari nanti dan terus menutup aurat mereka. ramai geler rakan2 saye selepas skolah dah hilang tudung. da dicampak ke dalam laut mungkin. biler tgk fenster mereka saye sangat xsangke. org tuh, org nih. hape la nak jadik kat sumer. nasihat saye, kepada pompuan yang bertudung and juge kepada diri sendiri.jagelah adab dan tingkah laku kite. ramai dah salah anggap kat pompuan bertudung. and even kepada pompuan yang bertudung labuh.

saye tawu saye bukan lah seorg yang sempurna untuk bercakap hal nih. tapi biler tgk rakan2 cemtuh saye rase sedeh. saye harap saye xkan terpengaruh dengan budaye yang xelok.maybe bagi mereka yang kat malaysia bende nih nampak mcm biase. xsdarkah mereka bende yang biase itu lah berdosa. semua org sure ade basic agame. tau yang mane halal dan haram. syaitan nampak nye bersorak gumbire melihat mereka.


.:sekadar luahan hati saye. saye bukan lah sorg yang reti nak tulis dengan proper. ape yg terlintas saye tulis.hehe...
.: mungkin saye akan sambong lagik pasni.tggu kerajinan datang..heee

0 penyebok: