Tuesday, April 8, 2008

tutup buku sat .. hehe

rase nye da lame xmerepek panjang-panjang kat blog nih. almaklum la.. saye bukan la gheti nak bercrite. nak tanye soklan kat kak nana pon punye la payah nak bagi die paham. cakap berbelit-belit. cume xkene belit ngan ular sawe jer tinggal. tammo! tammo!

ade crite yang nak dicritekan.supeya saye bleh gelak d kemudian ari biler bace balek blog nih. ngehngeh.

memang citer nih bercrite pasal satu crite yerk. paham kah?

mase lecture dapat la al-munzir kluaran minggu nih. di bawah kertas hujung belah kanan tertulis la. PERCUME. itu yang saye bace tdk. hehehe.. kluaran kali nih bercrite pasal sorg anak murid yang bermuram durja lalu tuk guru die pon menyuruh anak murid buwat ape yang die suruh dan bla.bla.bla. crite tuh sangat panjang untuk ditaip di sini dan sangat menarek. encek moderator blog al-munzir : sile la letak citer tuh kat blog. saye mahu copy paste lalu menyumbat d blog yang comel inih. hihik. :P

okeh. saye bukan nak bercrite pasal crite kat al-munzir tuh. sebab saye xingat sejibik2 jalan citer dan ayat-ayat serta dialog2 crite tersebut. yang saye ingat. jadikan hati kamu seperti danau. xpaham? xpe lah. tggu saye post citer tuh nati yerk.. kalau la ade....kalo xde mintak maap la. hehe.

saye sedang membace dgn khusyuknye. kay di sebla lalu tertarek lalu turut same membace. stelah abeh makcik ituh berkate;

"tetibe teringat satu citer"
"citer ape?"
"xingat...kak raudah yang crite tyme sc dulu"
"pasal ape?"
"xingat!"
" ape yang nak disampaikan kat citer tuh benanye?"
"xingat! xtau jalan citer cene.yang saye tawu satu sc tuh dengan citer tuh je"
banyak lagik soklan dari saye untuk meneka citer tersebut dan cube untuk mengingatkan beliau kembali. malangnye.....
"erkk......jadi kamu xingat apape la yerk pasal citer tuh. yang kamu ingat kak raudah ade bercrite dan citer ape kamu pon tataw"
" hahahahahahahaha" adeyh.. penat kami gelak.
"pasal tuk guru ngan anak murid gak la"
"hohoho... nasib baek ingat watak-watak utame"

crite ituh masih menjadik misteri.

sehingga lah waktu malam. sedang melepak-lepak lalu tringat citer tersebut.

" asza, ko ingat x citer yang kak raudah citer tyme sc dulu?"tanye kay kepade aszon.
asza lalu bercrite dengan penoh semangat nye... aah, citer tuh sgt panjang. haha.

kay mendengar dengan khusyuk seperti baru petame kali mendengar citer tersebut.hahahahaha... kay, kenape kamu sangat sengal? wakakakaka.....

xklaka ker?
kan da cakap tadik. saye mmg xgheti nak bercrite. hehehe....
mahu sambung study.
ja ne!

0 penyebok: