Tuesday, September 30, 2008

salam aidilfitri!

samat hari raye aidilfitri untuk semua umat islam xkira di mana jua anda berada.
sori kalo ade salah silap.
maafkan jer la eh. xbaek simpan dalam ati.
okeh2. bz nih!
lihatla pukol bpe entry ini dtulis. :P
jempot dtg umah!


exciteeeeeedddd nyee raye kat msia!!!!! :DDDDDD

Monday, September 29, 2008

updet.


amsyar nak kek naruto.
mane nak carik kek naruto pulak. adeh!
jadik nye ktorg adik beradik yg dtugaskan mencarik kek beli saje kek kat secret recipe.
blueberry cream cake. sedap!

seronok berkumpul beramai2 kat kg. :D
hampir sume org ade. sgt meriah.
berbuka pose reramai.
aku pasti akan rindukan saat itu!
menu: nasi ayam acik zana masak.


fuiyoh, da nak ghaye. hari selepas esok.
samat ghaye in advanced! =)
bz sekarang. malas mahu updet.


Friday, September 26, 2008

tiade tajuk boleh?

tagged from izzah. aish. lebeh suke memanggilmu Bolatz! more to surveying thing la..

1.The way to win your heart?
>> good food. gud stuff. :P
.
2.What did you do last night?
>> watching tb, online, sleeping.
.
3.Do you have the same name as one of
your relatives?
>> nope. the one and only. =)
.
4.Are you looking for a
boyfriend/girlfriend?
>> nope.
.
5.One song that's meaningful to you?
>> cinta ini membunuhku. d'massive. haha.jiwang okeeh. :P
.
6.Do you twirl or scoop your spaghetti?
>> twirl.twirl.twirl.till the last pieces.
.
7.Do you drink milk straight from the
carton?
>> saye xsuke susu. lagi pule it may contain MELAMINE now!
.
8.How long is your hair?
>> long enough.
.
9.Do you like Batman?
>> nope. because i dun like the outfit.
.
10.Who was the last person who told you
they loved you?
>> Kruzty Krabz told me yesterday.haaha
.
11.Addicted to anything?
>> blog addict?
.
12.Do you like anyone now?
>> i like kruzty krabz. die suke wat aku gelak. hohoh.
.
13.When was the last time you sang out
loud?
>> eh, mcm da lame jer x sing out loud. seyes nih!
.
14.What did you have for breakfast?
>> nothing. cuz i'm fasting.
.
15.Is your birthday on a holiday?
>> a day before my birthday must be a holiday.
.
16.Can you cook?
>> sure laaa.. i have to cook on my own in this 2 years. haih
.
17.Did you have a nap today?
>> tggu la ptg cket. heee
.
18.What was the reason you got in
trouble last time?
>>aaa.. tataw la pulak.
.
19.What do you wear more, jeans or sweats?
>> jeans.
.
20.When is your birthday?
>> ask david beckham. he will answer for me. :P
.
21.Do you swear a lot?
>> macam xjer..
.
22.Where did you get the shirt(s)
you're wearing?
>>my bro got it for free i guess.
.
23.Do you have any regrets?
>> theres a lot but life must go on aite?
.
24.What was your first alcoholic drink?
>> tade laaaaaaaaa....
.
25.What color are your favorite shoes?
>> grapes in color. =)
.
26.Who would you like to see right now?
>>kruzty krabz boleh? but i want to meet my frenz more!
.
27.Are you a social or antisocial
person?
>>aku ANTISOSIAL.haha
.
28.Have the cops ever come by your
house?
>> tidaaakkk..
.
29.Ever been in love?
>> i am now.
.
30.Ever had braces?
>> nope.
.
31.Who was the first person to really
break your heart?
>> aaaaaaaaaaa??
.
32.What do you wear to bed?
>> tshirt sudey.
.
33.Who was your first best friend and
are you still friends with them?
>> nurshahanizan bt daud. lost contact already. haih
.
34.Who was the last person to
disappoint you?
>>manusie mane ntah. heh
.
35.Do you trust people?
>> aku mudah percaye. adeh!
.
36.Who was the first person you talked
to today?
>> emak.
.
37.Who was the first person to text you
today?
>> eh, nobody! haahaa..
.
38.What was the first thing you did
this morning?
>> sahur.
.
39.what are you doing ryte now?
>> ngah denga lagu mawar khayalan kat tb.
.
40.what is the last thing u want to say?
>> saye mau tgk rachael ray show! bubai.

Thursday, September 25, 2008

maaaahuuuu!!

da lame xdapat kad raye.
huwaaaa...
nak kad raye!
tammo kad raye kt fenste tuh...
yg tuh da belambak2!
xsyahdu lah.
ape pong mekaseh yer rerakan. :D

wawawa...
nak kad ghaye...
abah pon dapat kad raye taw!
dari menteri kerja raya pulak tuh. apekah?
aku tergugat!
sungguh ini. hohoh. :P

ramadhan bakal ke penghujung.
syawal bakal menjelma.
sedeh.
T_T
byk bende wat aku sedeh. hoh.
kang ade orang ckp aku asik sedeh jer
abaikan kesedihan.
aku ketawa.

ha-ha-ha.



weyh. nak kad ghaye laaaaa sume org! beserta setem limeposen yang gamba lawa2.tammo gambo padi or kelape sawit! demand sungguh.

Wednesday, September 24, 2008

tagged

telah di tag oleh jawer!

Apa yg perlu dibuat ialah:
* Link to your tagger and post these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.


1. manusia malam
aku memang suke berjage malam. stay up sampai lewat pagi malam. same ade study atau buwat lah hape yang bes. dah terbiase dari form 3 kot. mase form 3 paling lewat kol 1 lebeh. mase form 5 paling lewat pukol 3 lebeh. biler jadik budak medik lepas suboh tros! bagi aku malam memang bes. sebab malam xpanas dan xbising. dan sebenar nye aku memang mengalami masalah untuk tido malam. duh! begolek sejam due kat katil baru terlelap. adeehh... jgn sampai insomnia sudey!


2. bantal
sejak bebrape bulan lepas iaitu sejak aku berpindah rumah kat alex tuh aku mule tido tanpe bantal. struktur katil tuh menyebabkan aku lebeh selesa tido tanpe bantal kat kepale. kalo dulu mmg xleh arr kalo xde bantal or bantal tuh penyek.. skarang memang xleh ar tdo ngan bantal kat kepale. hahaha. pelik2. aku hanye akan meletakkan bantal di kepale katil supaye aku xterhantuk ngan kepale katil tuh. oleh itu, aku mampu berbaring dengan selesa nya di mane2 saje tanpe bantal. hohoh.

3. gelang getah
aku sentiase memakai satu gelang getah kat tangan. yang kale kuning tuh la. kenape? sebab gelang getah tuh aku suke gune untuk ikat rambut. sile la gelak. aku serius. haha. kalo dulu aku memang benci gelang getah tuh. tapi entah sejak biler aku suke untuk ikat rambut.mebi sebab ringan kot dan xbuat aku sakit kepale. dan aku nih skarang jenis xsuke mengikat rambut. even tyme pakai tudung pon aku xikat. hanye ikat kalo rimas dan panas. jadiknye korang memang akan nampak la aku memakai gelang getah kale kuning tuh. bebrape kali abah n emak tegur gelang getah kat tangan aku tapi aku gelak jer laaaaa... hehe


gaaaa.... aku tade idea laaa...

4. hati kering
aku pon kurang pasti ape maksud hati kering tuh. tapi kakak aku ckp aku nih memang la xberperasaan. membe2 aku pon cakap aku nih kurang prasaan. haha. mungkin jugak kot.aku memang ske wat muke xbeprasaan. buat bodo jer. oh, tidak lah selfish kot tapi cume kurang perasaan. oleh itu, aku skarang cube untuk lebihkan perasaan tuh. tapi dalam sesetengah perkara mungkin aku terlebih perasaan lah pulak! perlu kurangkan. awas, aku bukan lah perasan! :P


5. makan
makan memang feveret aku. aku mampu sumbat segale ape pon sehingga rugae-rugae di perutku telah hilang. heh. orang asik ckp suh makan banyak2 tapi aku rase aku dah makan dengan banyak nyeeee.... cume tammo gemok. tapi aku rase sebanyak mane pon aku makan macam cket jer kuantiti die. mungkin sebab perut aku kecik kot. hehe. selagi ade makanan kat atas meja selagi itulah mulut aku mengunyah sampai suatu ketika baru aku sedar sume orang dah benti makan dan mereka semua sebok perhatikan aku makan.

"eh, sume orang da abeh makan ker?"
"tape noure, makan banyak2 lagi. makan-makan"
"erk, dah2. da abeh makan dah"


6. drama queen.
sepanjang cuti nih aku xterkira banyak nye aku menonton pelbagai drama. biase nye aku tgk citer jepon dan taiwan. dan bebrape drama melayu. haha. dulu aku sgt terseksa nak mengabehkan kesemua episod citer2 tuh tapi skang dengan sekelp mate abeh dah tgk. adekah ini pengaruh asza? oh, mungkin. tapi aku rase ini hanyelah hobi ketika cuti. sebab biler da blaja memang xde mase punye lah nak berdrama2 nih. mungkin laa.. kite tgk ye kawan2 ape kesudahan nanti. hahah.


7. colourful
aku suke bende yang colourful! bermacam2 kale dan nampak sangat ceria. sangaat suke. tambah pulak kalo bende tuh ade stripe yang pelbagai kale2 striking! haha. tapi aku tidak suke biler kale merah digabungkan dengan kale kuning. yer2 tuh bendera slangor. tapi agak kurang menarek!



penat la buwat bende nih. so i decided to tag no one. :P

emotions running havoc

4ku P3r3MPU4N.
K3K4D4ng 73Rl381h 3m0s1 w4L40P0n 4KU Cu83 8U47 K00L.
74p1 k4Ng 4D3 0rG c4K4p 4KU NG3ng4d3 Pl4K.
J4D1K 814rL4h 4ku 83RD14m D1r1.
S3d1h 81l3r 73R4s4 d1S4mP4Hk4n.
Y3R, 4ku m3R4s4k4n 83G17u.
K1S4h 4p3 K4U n4k p1k1r 4P3.
4ku y4nG P1k1r. 8uk4N k4u y4ng P1K1r.

Kruzty Krabz really made my day. :D

Monday, September 22, 2008

brain workout

untuk menggerakkan semule otak aku yang da hampir beku nih.
aku membeli buku SUDOKU volume 3 bebrape ari lepas.
xpenah pon ade volume 1 and 2.
tapi yg aku jumpe stat volume 3 oleh itu aku beli jer la.
ade berbelas2 volume yang ader skang. adeh.
setiap volume ade 150 puzzles jer.
dan untuk pengetahuan korang
there are 6,670,903,752,021,072,936,960 possible games!
jadik, lu pikir la sindrik bape byk volume yang akan ade nt.
jap,jap. sure korang tawu kan ape itu sudoku?.
aku pon sebenar nye baru paham game nih setahun yang lalu. haha.tolongla jangan gelak. :P

aku stat ngan level VERY EASY. yerla, takkan la nak tros VERY HARD kot.
itu tak sedar diri bajet hebat name nye!
aku baru buwat 6 puzzles bermula semalam.
my best time stakat nih 7m 33.3s
hahahhaaaa....
aku memang amatur. perlu perbaiki lagik mase.heh

i heart numb3rs!
:D

Sunday, September 21, 2008

masa berlalu begitu pantas!

sejak bebrape ari lepas aku berbalas comment ngan iqbal kat fs.
who iqbal is?
die ialah ketua homerum al-qurtubi mase kat mrsm pendang dulu.
iaitu homerum aku lerr...
dan skang nih ade kat india amik medik la kan. ape lagik.
last tyme kami jupe dan bertanye kabar mase kat ktt.

beliau bukan lah sebjek utame entry ini ditulis.
cume die ade tanye aku.
"skang da 2nd year?"

dan aku mereply.
"pas cuti nih nak masuk 3rd year dah."

lalu aku terpikir.
waaaahhhhh.... tyme is running fast!
aku nak masuk 3rd year dah upe nyeee..
tapi bukan lah bemaksud nak abeh blaja dah. not even half! adehhh...
satu tahun lagik di medical school
and another three years of clinical.

kemudian 2 years of housemanship.
barulah bergelar general practitioner.
long way to go to be a cardiologist! ahdei!...


semalam sembang2 pasal blaja oversea ngan family.

"kalo la dulu anis kene gi india cene ek?"
"mak tak kasi pegi!" mak menjawab dengan pantasnye.

erk!

Saturday, September 20, 2008

oreef

cuma mahu bilang.
aku suda membeli sling beg.
hohoh.

Friday, September 19, 2008

ekam eveileb

When you drop a glass or a plate to the ground it makes a loud crashing sound. When a window shatters, a table legs breaks, or a picture fall of the wall, it makes a noise. But as for your heart, when that breaks, it's completely silent. You would think as it's so important it would make the loudest noise in the whole world or even have some sort of ceremonious sound like the gong of a cymbal or the ringing of the bell.But it's silent and you almost wish there was a noise to distract you from the pain.

If there is a noise, it's internal. It scream and no one can hear it but you. It screams so loudly your ears ring and your head aches. It thrashes around in your chest like a great white caught in the sea, it roars like a mother bear whose cub has been taken. That's what it looks like and that's what it sound like, a thrashing, panicking, trapped, great big beast roaring like a prisoner to its own emotions. But that's the thing about love; no one is untouchable. It's as wild as that, as raw as an open wound exposed to salty sea water, but when it actually breaks, it's silent, you're just screaming on the inside and no one can hear it.


If You Could See Me Now; Cecelia Ahern.

Wednesday, September 17, 2008

kenangan lame

berdiri megahnya..
kolej matrikulasi perak..
diwarnai keindahan..
bukit bukau subur menghijau..

disini lahirnya..
anak-anak bangsa berjaya..
menjunjung cita-cita..
wawasan negara..

bersatu kita bersama..
mengorak langkah..
ke satu arah satu tujuan..
menuju wawasan..

merealisasikan impian..
mencipta kejayaan..
visi dan misi diutamakan..
jadikan pegangan kita..

berusaha bersama..
dengan semangat waja..
buktikan kepada semua..
kita warga cemerlang..
gemilang namamu..
jadi kebanggaan kita..
warganya..


siang tadik terjumpe grup kmpk nih. so saje masuk then tejumpe lak lagu nih...
dun wori aite, walopon 3 wiks jer kat sane but i stilll remember the song. 8)
mereka ckp lagu tuh bes. mungkin sebab tuh aku masih ingat lagik kot. hahaha....

3wiks in kmpk. xde la banyak sgt memori.

melepak bilik zaf lebeh byk dari melepak bilik sindrik. heee.... together with bolat. zaf n bolat dok kat P1. aku jer tercampak kat P3.huks. p3.t2.17. worh, my memory isnt that bad huh. :P

bihun goreng cafe yang digemari. tetiap pagi itu jer la menu aku. err, cafe blakang tuh kafe c kan? lupe lah.

aku tidak gemar cikgu bio. bolat, ko ingat lagik xlecture bio yg ajar kiter. ak ingat die botak2 cket. huks. aku xpaham ape yg die ajar. last day aku masuk lecture tuh, dok kat blakang skali dan tido! hehe. itu selepas ko kuar bolat.

name cikgu kimia ialah miss/mrs? yvonne. err, cemtuh ker eja? dan cikgu math akan pakai henbag same ngan kasut. dan baju. sedondon!

oh, aku tb36. same lecture with bolat. betape aku gumbire!! kamu tahu kan aku nih pendiam dan pemalu. jadik, take tyme utk berkawan dgn org baru. heeee...

jika aku tidak dapat scholar mara tuh, mungkin skarang aku sedang belajar engine. since biler result mara tuh da kuar, aku adelah calon simpanan. apekah? lalu aku bertekad kalo betol xdapat aku mahu bertukar kepade fizik! kerane aku tidak dapat catch up ngan biology. duh!

memalam dok kat libry besame rakan2 practikum menyiapkan lab bio report. besusah payah sungguh. heh. aku mahu kluar awal dari kmpk sebab aku malas nak buwat segale lab report dan juge tutor. ngeeee.. geler malas. :P

mereka pasti tidak ingat aku. sebab aku pon xingat dorg gak. oh, kejam.

Tuesday, September 16, 2008

16 september

apakah kesudahan anwar yang dikatakan akan mengambil alih kerajaan pada hari ini?
nampak nye tade pape pon berlaku.
apekah dakyah itu berjaya atau sebaliknya?


selamat hari malaysia untuk malaysia.
tanah melayu mula bergabung dengan sabah dan sarawak pada 16 september 1963.
dulu penah jugak aku terfikir kenape xsambut jugak penubuhan malaysia nih?
bukan ker penting jugak? er, mungkin xperlu lah kot. membazir duit je.
at least bagi cuti pon ok what.


semalam tengok tb.
baru aku tawu.
16 september jugak merupakan hari angkatan tentera malaysia.
jadik tahun ini ialah ulangtahun angkatan tentera malaysia yang ke-75.
wah, it such a loooong time.
truskan usaha!
frankly speaking, aku tidak suke menteri pertahanan itu. heh


the last but not least,
hari ni jugak merupakan hari lahir dia.
kedutan kat muka semakin ketara. lalala~
happy 20th birthday.
may you have a happy life.
kurangkan bermain dota ketika belajar.
aku sayang kau, ok!

Monday, September 15, 2008

penggambaran.

da lame xsumbat gamba kat blog nih.meh la nak sumbat sebijik due bijik.hehehhe

beruntung mempunya makcik yang baek ati lagik pemurah. kami pengepow berjaye. lalala~
bangi equatorial hotel.

bersantai di malam hari. kak long, amsyar, alip.

aku suke ini gamba! heee

tercapai cite2 nak begamba kat cni. hahaha

Sunday, September 14, 2008

beruntungkah?

setelah membace email-email kat [alexmedicalteam]
aku semakin sedar.
bahawa budak-budak medik alex ini sebenarnye sangat bertuah.
mane ade universiti laen kat dunie nih yang ikot sebijik-sebijik ape yang korang nak.
oh, sungguh bertuah.
kekadang rase naek lemak pon ade.
aku bukan tidak menyukai.
beruntungkah?
walopon aku hanye lah jenis yang follow the flow.
tade komen pon mase tiap kali isi borang feedback tuk akhir setiap block.
ape name borang tuh eh? seyes lupe!
kekadang aku lupe pon nak anta. sume column aku tulis S atau HS (read: satisfied, highly satisfied)
ade jugak la cket2 tulis NS. tapi mcm xsampai ati jer kan.

tapi yang memang aku komen habis-habisan pasal doctor nahid.
doc yang mengajar gross patho.
paan, doc kesayangan ko tuh. :P
tade la kutuk-kutuk ker ape, cume mintak tukar doc laen since care beliau mengajar itu sangat dasat. huks.mase tuh kami sepakat satu section nak mintak tukar prof yang laen.
jadik tahun ini kami dapat lovely doctor mervert. =)
tapi aku berterime kasih sangat dengan doc nahid yang menjadik doc untuk oral untuk final arituh.
disebabkan beliau, pathology aku dapat b+. alhamdulillah. paling penting aku xfail!
itu la subjek yang mengganggu konsentrasi aku sepanjang cuti nih. heh.

Thursday, September 11, 2008

i miss you

i know it kind of weird.
but i think.
i miss my medical books already.
hahaha. no joke!
i am serious though.

one month and a half at home doing nothing.
1 month to go before the end of holiday.
i return to egypt 2 days after lecture start by the way.

NEUROSCIENCES.
for the first sem of my third year.
i should prepare mentally and physically.
but i think my brain cant work properly now.
duh!

Wednesday, September 10, 2008

sedikit penyesalan

mase bejalan-jalan semalam terlalu la pulak kedai henpon.
lalu ternampak henpon kale merah kat tempat display henpon byk2 tuh.
berundur semula dan amati enpon tersebut.
eh, model enpon aku!
lalu timbul sedikit penyesalan di hati ini.
waaaa.... rugi xbeli kale merah arituh! smat jer!

begini citer nye..
aku ckp kat apek kedai tuh aku nak enpon sonierikson walkman.
aku xkesa la model ape pon asalkan smat. hehehe...
tidak lah terlalu kisah function2 ape yg ade kt enpon tersebut.
yang aku pentingkan ialah ke-smat-an dan ke-cool-an enpon tersebut di mate aku.
agak sengal di situ.
lalu apek itu tunjuk la satu model enpon dari katalog. oh! aku tros berkenan.
kire function2 pon agak memenuhi citerase.
harge juga affordable.
kalo stakat nak wat henpon tuh jam loceng di waktu pagi tayah la kot beli enpon mahal2.
yer x?
since tade plak enpon tersebut utk display.jadik beliau tunjuk model laen hampir menyerupai enpon tersebut. kale merah itam. geler memang smat!
lalu aku amik keputusan untuk membeli la kale merah.
berite buruk la pulak. apek tuh ckp kalo nak kale merah kene order dulu lah hape lah. tade stok kot. jadik nye kene tunggu lagik 3 ari baru leh dpt. ceh!
memule aku tetap berdegil nak dapatkan kale merah tuh,
tapi hasutan dari adik aku pulak. beliau ialah perunding henpon aku.
hasutan-hasutan seperti.

cube tgk betol2. enpon tuh kale merah sumer. mcm buruk jer. baek amik jer kale laen yang da ade. karang tunggu yg merah tuh takut xelok la ape la..

serta bemacam2 lagik hasutan. oh, aku termakan hasutan tersebut.
lalu dgn agak sedih nye aku memilih kale itam. apek tuh xabeh2 suh amik kale putih. heh. aku tamau lah.
hitam gold pon smat gak ar.. agak satisfied la jugak. =)
tapi biler melihat kale merah gold ituh sgt smat sebenar nye aku menjadi kuciwaaaaaaa~

maybe next time.

lupe pulak, enpon aku sonieriksen w660i jer. bukan la n81 yang beribu2 tuh. ayat ini ditujukan kepade azim! hahahah :P

lebeh menyayat hati, same la pulak ngan makcik farahin. oh, tidaakkk! cume beliau kale putih la.hahaha.. tape2. itam lagik smat. walopon merah lagik smat sebenanye. sobsobsob.

Tuesday, September 9, 2008

kenape

"aku" bukan "saya"?

sebab.....
aku tak nak dianggap lemah dan lembik.
aku nak suasane baru dengan mood yang baru.
aku tak nak anggap diri aku lemah.
aku adalah aku.
aku suke!
aku tanak benti blogging.


-suke iklan mcd pasal boboy puase penuh tuh. boboy sgt comel!-

tak laen tak bukan

kan semalam ckp nak g carik blouse arini.
nampaknye bejaye merajinkan diri untuk keluar. sebenanye mak la suruh kluar pastu g bazaar ramadhan. beli tepung pelita.
kene beli awal-awal. kalo idak sure abeh dah!
bebrape kali da nak beli da abeh.sob3.
kueh tepung pelite nak dikire kuih wajib la jugak untuk berbuke. memang sedap giler la org tuh buwat! kagum2. die hanye menjual kuih tepung pelita sahaje tanpe menjual bende lain! untung woo....

mak ari2 makan nasik. dengan lauk febret beliau. kerabu.
aku pun da bising mak asik beli kerabu jer. heee..
mak ckp kerabu tuh kan sayur. kene la makan sayur jugak.
baek mak! duh!

pastuh abah pulak seperti bese fevret beliau ialah mee.
so, makanan utame setiap kali berbuke ialah mee untuk abah. dan nasik untuk mak.
aku? bese nye aku akan makan mee la. bapak borek anak rintik la kan.
dengan lauk dan pauk bebrape jenis. sume nye beli la. sape pulak yang nak masak.
mak keje balik pukol 6. takkan nak tggu aku pulak kot. mintak mahap awal-awal.
tugas aku tiap ari ialah masak nasik jer.
sile pikir byk kali sesape yang nak meminang aku. ini nada serius. hahaha.

tetibe aku terpikir. kalau la aku xbalik msia puase nih. mesti mak abah berbuke 2org jer.
oh, sedih nyeee...
tapi kalo aku tade musti tade la kedengaran ayat fevret aku sejak cuti nih
"tringin la nak makan blablabla..."
oh, yang menterharukan. esok pasti ade dah ape yang dihajati. luv u mak abah! :D

kejap.kejap.
aku sebenarnye nak ckp pasal blouse yang aku beli lah!
melalut lah pulak. adeh!
haaaa......... aku suda mengusha blouse tdk. suda bekenan pon.
sile la teka aku beli kale ape.
haih.haih.haih.
aku memang tabley nak lekat dgn kale laen slaen brown skarang inih.
jadik nye aku beli kale brown! kale itam jugak lawaaa...
tapi, aku tidak berjodoh dgn baju itam ituh. mintak maap yer kale itam.

sekian, terime kasih.

Monday, September 8, 2008

keinginan

aku mahu beg. mahu beg merah itu.
bolat, ingat lagik beg merah aku mase form 5 dolu?
aku rindu beg ituh. mahu mencarik beg seperti itu.
tapi di mana ya?
lupe la mane beli beg itu.
aku mahu sling bag. tapi kay kate "hilang la keayuan kalo pakai sling beg tuh"
lantas beliau bagi solution. "carik la sling beg yang ade bunge2.tade la hilang ayu tuh"
macam tuh la lebeh kurg ayat beliau.hahaha.
membuat aku gelak mahu berguling.
persoalan di sini.
ayukah aku? name ku annisa. bukan ayu. time kasih.


aku mahu blouse.
cadang nye esok mahu kuar membeli blouse.jike berkenan la.
tapi, mungkin kah aku hanye akan duduk mengadap pc sepanjang hari?
kite nantikan kesudahannye. :P
seperti mahu mencari kale brown.
yerla, dah kale brown jer yang melekat kat mate nih. kale laen terabai.
tetapi, aritu baru membeli tudung munge2 kale grey.
mungkin kah perlu membeli blouse kale itam?
untuk di match kan ngan tudung ituh.
jika tidak, rugi saje membeli tudung itu tapi tade baju untuk dipakai besame.
tetapi lagik, aritu baru jer beli blouse kale itam munge2 putih. baju itu tidak sesuai dipakai besame tudung munge2 grey ituh yek.
oh, aku konpius.
lihat saje mane berkenan dan harge jugak mesti bepatutan.
xkesah la kale ape pun. kan. kan. kan.

back to basic


i need something new.
and that it.
it time to change.
back to the basic.
simple!

=)

Saturday, September 6, 2008

s.u.k.e.h.a.t.i.l.a.h.

OneRepublic - Say All I Need Lyrics

Do you know where your heart is?
Do you think you can find it?
Or did you trade it for something
Somewhere better just to have it?
Do you know where your love is?
Do you think that you lost it?
You felt it so strong, but
Nothing's turned out how you wanted

Well, bless my soul
You're a lonely soul
Cause you won't let go
Of anything you hold

Well, all I need
Is the air I breathe
And a place to rest
My head

Do you know what your fate is?
And are you trying to shake it?
You're doing your best and
Your best look
You're praying that you make it


Well, bless my soul
You're a lonely soul
Cause you won't let go
Of anything you hold

Well, all I need
Is the air I breathe
And a place to rest
My head

I said I all I need
Is the air I breathe
And a place to rest
My head

Do you think you can find it?
Do you think you can find it?
Do you think you can find it?
Better than you had it
Do you think you can find it?
Do you think you can find it?
Do you think you can find it?
Yeah, better than you had it (Better than you had it)

I said I all I need
Is the air I breathe
And a place to rest
My head

I said I all I need
Is the air I breathe
And a place to rest
My head

Whenever the end is
Do you think you can see it?
Well, until you get there
Go on, go ahead and scream it
Just say it

s.u.k.e.l.a.g.u.i.n.i.


Say (All I Need) - OneRepublic

Thursday, September 4, 2008

pissed you off!


my apology. i just want to show off. hahah.sgt tidak baek di bulan mulie inih. haih
ceh! i know it nothing. but it is something for me. :P
the most i like of course. that orange flower!







i still thinking of quit blogging. or at least. won't blog for some times. because for now, i love to keep things to myself. so my words won't reach you.

Wednesday, September 3, 2008

result



alhamdulillah.
result akhirnye kuar.
beraye di malaysia dgn gumbire!
tahniah utk sumer! :D