Sunday, October 26, 2008

masih

masih belom de internet kat umah...
ini merempat di rumah dila. hehehe..
suda mahu call umah tahap max. aku taw mak pon sentese menunggu aku call. kakak jugak suda temimpi2. ngee..
rindu. rindu.

dalam tempoh ini.
so many things happen.
hidupku baek2 saje.
rumah baru jugak best.
rumate yang gelerla sengal. adoih.bahaye2.


we are going one step further?

mase utk call umah!

bubai...

Monday, October 20, 2008

Rindu x?

Tny soklan bajet cam pemes lak kan.hoho.

Ak on9 dr henpon.maapla klo tlalu shot form sgt.btw, ak kt umh bru yg msh blom ade tnet lgk.saba2 la yek kamu.xlame lgk ade kot.:-P
Bia la lame xapdet.bru la rndu kan. lalala.
Rndu kt fmly,rndu kt amsyar.:-(
Okeh,nk tito. Gudnyte.

Wednesday, October 15, 2008

a quickie update

aku sedang gile ngan ARASHI!

HAHAHAAAAAA...

mekaseh chan dan izrul yang suh aku tgk.. ngeheee..

marathon mago-mago arashi and banyak lagik arashi nyer gameshow.

OHNO! aku suke ohno! :D

kakkoi ne..

esok klas bermule. PBL.

da!

Sunday, October 12, 2008

mari merempat beramai-ramai

yaaaa.... aku sedang merempat kat dubai international airport.

MENGANTUKS YANG AMATSSSSSSSS!

so i think im gonna take a deep deep sleep. kat flight tabley tdo ngan tenang. haih.

perasaan : apsal laaa cepat sgt nak sampai cairo.

tade ar cepat. transit 9jam. melangut lah andaaaaa... now is ten minutes to eight. next flight is at 1510. duh!

tabley online lelame.. run out of batteries lorh. haih. haih. damn boring lah surely...

till here then.

wish me landing safely at cairo. :)

i do crying last nite. wuwuwu. damn sedeh! mase nak take off pong ghase nak menangess... huwaa....

but dun worry,

AKU AKAN TABAH.

Okeh2. nak tidow.. nak ngabehkan cuppucino nih dulu. 18dirham! GAAA....

daaaaaaaaa~

muahx.. muahx... kisses and hugs from dubai! :)

Saturday, October 11, 2008

buhbyeeee...

waaaaaaaaa...

nak balik daaaaaaaahh...

betolak dari umah kol 9 japgi. kene g jamuan ghaye kat surau haji abdul hamid tuh dulu..

bubye kekawan ku....

bubye sume org...

see ya next year. pasti akan pulang insyaAllah. aku kakak nak kawen ler..heheh.

Friday, October 10, 2008

hari esok!

hari esok aku akan pulang.

done packing! :D

waaaa.... tataw la bape juta kilo luggage aku tuh..

aku rase tade laa byk sgt pong.

pas beli bahan2 makanan tadik aku menimbang sume barang2 tesebot kat pasaraye tuh ngan penimbang untuk manusia. kisah ape aku org tgk. hehe. almost 10kg! hoooo... ade lgk 15kg. :P

dan berat aku pulak. 37.2 kg! gaaaaaaaaaaaaaaaaa.... aku diet ke sepanjang cuti?! mane pegi nye sume makanan yg aku sumbat slame cuti nih?? musykil2. adehh.... no wonder la org ckp aku kurus. hahaha...

perasaan : tade la sedih. bese saje. semoga aku lebih tabah menghadapi hidup kat mesir yang penuh pancaroba ituh. dunia peeenuh pancarooooba~ (lagu apekah itu?hurmm..)



one more updet before leaving...

Thursday, October 9, 2008

noure ist heubsch

kalo bejalan banyak mesti sakit kaki. adeh!

bejalan-jalan sepanjang ari.
pegi low yat, kemudian sungei wang nak makan tetapi akhirnye makan kat times square besame-same khay dan farid. bleh dikire reunion teramat kecik warga 3Bestari MRSM Pendang. hohoh.
farid si gentleman yang meng-offer diri membawak barang-barang aku sepanjang perjalanan. jugak blanje aku dan khay kenny rogers. wink! wink! time kaseh!!
dan amat boleh diharap bagi pendapat-yang-memang-aku-ikot untuk membeli barang.
sudahnye, aku beli blouse kale merah! gagagaga. merah gilos weh.

seronok kuar besame mereka. ;D
wuuuu, tahun depan baru leh jumpe khay semula. pasti aku akan rindu kao makcik! ;(

biler nak stat packing? biler? biler?

jumaat malam!

waaaaa..aku risau terlebih muatan. sumbat sume bende kat hand luggage lah! heheh


noure sieht sehr gut aus. mari belajar bahasa german! aku harap farid xtipu maksud nye. :P

Wednesday, October 8, 2008

waris jari hantu

wei. ape kes?!

aku beriye la ingat citer tuh citer yang bleh buat bulu hidung aku meremang.aku da besedia untuk menguji ketakutan keberanian ngan citer2 hantu nih. aku tertipu ngan iklan. pehhhhhhh!!! rupe-rupenye cite itu pasal

ari-si-pondan

yang bertuka menjadik

arina-yang-wat-pembedahan-tuka-jantina

dan akhirnye menjadik

harimau!

ape-kah? buwat aku gelak guling-guling. part yang org sebok nanges pon aku gelak. ha-ha-ha-ha.kelaka geler weh. seyes.

mengikut pemahaman aku yg xbrape nak paham. citer tuh pasal si tok wan yang jadik harimau jadian nak mencarik pewaris. ari lah yang terpilih. gagaga.sungguh cut-short cite aku.

between the lines

"Leave unsaid unspoken"

"No right minds could wrong be this many times"

"My memory is cruel"

"Too late two choices to stay or to leave"

"Always between the lines"

Tuesday, October 7, 2008

sepupu

tadik makcik aku dtg. beliau ialah adik kepada abah.
sebab kedatangan beliau ialah nak bagi barang untuk dikirim kat anak beliau di mesir-yang-dah-sejuk-sekarang-nih(?)
memang mase raye arituh beliau da pesan nak kirim barang cket.

mebi ramai yang tak tawu bahawe aku mempunyai seorang sepupu di mesir itu.
lebih spesifik. di alexandria itu. lebeh spesifik. satu university. cume beliau senior setaun jer.
jeng! jeng! jeng! aku pon kekadang terlupe yang aku ade kazen di situ. heh
mebi sebab ktorg jarang jumpe jadiknye xberapa nak rapat. i nih kan penyegan~ hehe.

name sepupu ku ialah izzaifah atau lebih dikenali kak ipa. di mesir lak ktorg panggil kak iba.

memule aku tataw pon kak ipa blaja kat egypt. aku perasan mase raye biler beliau tade.mase tuh mesti la aku blom fly lagik. kemudian barulah aku tawu beliau telah fly. dan aku lebih konpius lagik bile dbritau beliau blaja medik kat egypt. erk. seyes aku tataw mesir pon leh wat medik eh????

tanpe disangke2, aku pulak menyusul setahun kemudian. haha. ok2, aku pecaye dah. :P

your personal store

aku telah bejaye mengabehkan duit dengan jayanye kat watsons disertai dengan guardian.
oh semakin pokai. dah ler euro turun giler2 punye giler. memang geler ah. rugi jer xtuka dari aritu. T_T. biler ekonomi us problem satu dunie yg rase. haih.

oh byk bende aku beli kat watsons, bekalan untuk setahun! aku beli barang yg aku rase tade kat mesir tuh. xde la aku beli sabun mandi,syampu tuh sumer. buwat berat beg jer! gembire aku beli nivea losyen 400ml sebab dpt free 75ml losyen yg same. heheh. best buy today! :P
dengan suke hati jugak aku beli lipbalm kat bekas petak. sebab nampak macam menarek.oh aku dah wat kire2 kalo beli yg bese punye 3.5g harge 7rm sumting kalo beli kat bekas nih, 7g kalo xsilap baru seplo hengget. so, sure yg aku beli lebeh jimat! betolkah simple math aku nih?

aku jugak dengan penoh suke hati beli rexona teens yang di syorkan kakak aku. beliau suke bebenor ngan rexona teens tuh. aku pon ternampak lalu membeli lah. saje nak cube try test. kalo ade org tego aku wangi tuh mmg sah lah. kalo tade org tego aku tammo dah pakai. pembetulan: tammo dah pakai lagik kalo dah abeh. membazir jer beli xpakai. heh.

nape aku bgtw sebijik2 ape yg ak beli pon aku tataw. hahaha... oh, lepas tuh aku beli silky girl punye bedak compact. nak pakei dior macam kakak tuh xmampu lah kan~ huhuk. yang lain2 barang korg tayah tawu lah. rahsie wanita! hahaha... :P tade la..aku beli berus gigi yang dalam pack ade 3 tuh. utk bekalan setaun. ye aku tawu xcukop. haha.. nih macam la kat mesir tade beros gigi kan. aku beli sebab buy 2 get free 1. hahah... lagik satu brg...tut.........

aku sebenanye mencarik pencuci muke n krim aku. tapi tade plak. kosong jer kat rak tuh. dah abeh. stok baru xsampai lagik kot. lalu aku pon pegi la guardian yg selang bebrape kedai jer. aku jumpe listerine yg kecik so aku angkut. dan akhirnye aku jumpe lah pencuci muke yg aku carik. nak beli krim die aku rase aku sgt lah tidak mampu. betol nih! hahaha... xpe lah, aku baru la jugak beli krim tuh aritu. pembetulan, moisturiser laaa. kalo moisturiser tuh da abeh aku gune nivea jer lah. stil ade lagik. dan dengan senang hati aku pon beli st.ives scrub. konon nak jage muke. hahahahha.. poyo lah noure!

maka korg kire lah sendiri berape yg aku habis. T_T

sebaek aku tringat nak tgkp gamba pasport. lalu aku pegi lah kedai tgkp gamba seblom abah sampai. xsampai 5menet dah siap dah. pacik tuh gune digi cam jer. adeh! pastuh g cuci kat mesin cuci kodak tuh. sonang sungguh zaman skarang nih. kalo dulu mase gune filem kene la tunggu 2-3 ari baru leh siap. gamba paspot aku xcun! huwaaa.....da ler mahal! mase kuar tdk aku cume pakei moisturiser cket, pastuh bedak powder cket. ituh pon nasib baik aku pakei, kebiasaannye aku sarung tudung dan blah saje! hahaha... gambo muke pale jer, baek tgkp kat mesir, siap touch up lagik. buang segale jerawat . ngan taik lalat pon buang jugak! heh. sebab tuh la aku maleh nk tgkp gamba kat sane. hehe.. tolong jgn tanye nape kene amik gamba paspot, aku saje je lah! kang nak gune gamba utk kerneh exam. stock gamba dah abeh. oh part penting aku xciter lagik! yg tekejutnye, ade pulak die bagi soft copy gamba kat disket. haih. haih. mane aku nak sumbat disket tuh kat laptop aku nih??? tell me! tell me! maju sungguh pekan banting inih! hahah. so xdapat la aku nk tnjuk gamba paspot aku yg "geler arr cun!!" hehe.

esok besoping besame acik zana. yearly,shopping seblom aku blk mesir. hehehe.
ari khamis khay ajak g lowyat. dah alang2, aku nak carik cooler kat sane jer lah, memule ingat nak carik kat kota metropolitan banting nih jer. hehe. pastuh nak usha beg laptop.kalo ade duit aku beli la. kalo tade duit tayah. dan nak membeli pendrive juge.


lagik bebrape ari aku nak blah dari bumi masia nih. flight aku kol 2am 12hb. fly with emirates. gud news is luggage 25kg max. ok la tuh kan. up 5 kg. ramai dah blah dah dari bumi malaysia nih. bagus, korang nampaknye sedar diri korg xdiperlukan kat msia nih. hahaha. er, buwat mase skarang la.

perlu mengumpul barang2 yang nak disumbat dalam beg! xgheti lah nak packing cene. tape2. plan aku ialah, sumbat jer segale bende dalam beg. aish, mesti la susun elok2. tapi aku yakin kemudian pasti akan direjek oleh mak dan akhirnye mak lah yg kemas beg aku tuh. macam tawun-taun lepas la. hehehe..

ja ne!

Monday, October 6, 2008

weh






jom ke bandung tahun hadapan!





serius ini.







weh. nak ke turki!








STUDY SAMPAI MUNTAH KEMBALI. UWEEEKKK... T_T







malas nak pack barang. malas! malas!malas!






******************

di kaunter check-in emirates klia sebulan lalu

"kak, bpe kg maximm utk kargo ek?"
"20kg jer dik"
"eh bukan ker emirates slalu leh lebeh?"
"minyak da naek dik"
erk.




Thursday, October 2, 2008

ke dua raye

aku xsehat.
sakit perot dari malam semalam.
pening kepale di pagi ari.
panas badan tengahari.
adeh.
stil xmampu nak makan.
makan sket jer tros rase nak muntah.
tapi biler nak muntah xkuar pon.
sgt tidak slesa.
sadis sungguh. ;(

chemoreceptor trigger zone xbefungsi kah?
bia lah muntah ijau skali pon.
nak kate makan macam2 idak lah pulak.
org laen ok jer.
aku perlukan gastric lavage mungkin.

:(
:(


lagi seplo ari nak balik weh!!
huwaaaaa....
semoge rumah dapat disetel seblom kami sumer pulang.

nak tdo!
penat sepanjang ari. bukan penat beraye,
orang dtg umah xhenti2 dari pagi sampai laaa petang.
terbatal plan nak g beraye. da siap pakei baju ghaye dah tuh!
malam plan nak g umah atok sedare kat dengkil,
da siap bertudung tinggal kuar tetibe ade org dtg.
layan jer la.
akhirnye keluar lah kami dari umah lepas tetamu balik. fuh!


nak makan sup. esok suh mak buwat lah.

bubai.