Saturday, November 29, 2008

sorry for the inconvenience

i edit my blog background on my own since i feel to do so. :P
and it turn out damn serabut. adehhh...but i like the pic damn much lah.
let it stay for day or two. ya la, i'm putting so much effort into it taw.
i'm tired already. maybe i will just use simple background or sedut from any template provider. huhuh. uhu, aku sememangnye tidak gheti bende2 inih. haih.
later!

untolerable emotional state

exaggerate sungguh title itu. but mind you that it may cause psychological hemiplegia taw. beware lah yek. jangan stress2 sgt okeh. (hemiplegia:paralysis of one side of the body)

exam was over. 2o minutes 20 questions. and lets not talk about it... i have at least 3 wrong answer. sob3. careless mistake! :( i will try harder next time. erk. ayat itu mengingatkan aku kepada sonic rival 2 game kat psp yang da xbleh dimaen sebab update software. sadis sungguh. bersusah payah aku maen sampai bebrape level. long way lagik nak abehkan. aku sgt suke game tuh! haish. ohhh, semestinye bukan psp aku. hehe.

hari ini aku menjadi lecturer sementara. HAHA. lecture anatomy ngan dr haytham slalunye beliau akan panggil one student utk explain balik ape yang telah diajar. and lucky me today, beliau mencarik SI SHHHANTIK kat seblah kiri lecture hall. memandang aku dan suh aku datang depan. apekah? (beliau memang suke bebeno la sebut shantik sebab itu jer la antare few malay words yang beliau tawu.huhu). apesal kalo beliau nak panggil sorang dari side aku, aku jer yang kene. huks. tahun lepas jugak penah kene panggil ngan doc yang same suh explain. yah, dengan bajet konfidennye memegang mike and pegang gak rod nipis macam rotan tuh lalu menunjuk2 kat blackboard sambil mengexplen.

dan pas abeh explen tuh doc suh explen tanpe tgk blackboard n beliau janji akan bagi aku chocolate. sangkut gak la explen biler xtgk tuh. but akan dapat coklet tomorrow! weewee... ntah doc ingat tah x. xkesah pon. kesimpulan kat cni, aku memang xseswai jadik lecturer. gelabah jer rase. hohoho...

lihat. itu aku. ya yang tangkap gamba itu.dan gamba di blackboard adalah thalamus and it parts. mahu aku explen? malas!

end of part one. part two continue.

practical physio from 2-4pm. as usual, akan ade formative exam consist of 3 simple question jer. stat tawun nih tiap kali practical klas untuk semua subjek akan ade formative exam. sebenanye xamik markah pon. name jer gempak kan EXAM! heh. this week da start presentation. each grup consist of 5 person akan present satu tajuk. from this year onwards, no more oral exam and replaced by presentation. adeh. bejuta2 presentation la gamaknye. since name aku yang las2 dalam grup tuh, make lame lagik aku akan present iaitu tahun depan, 17 january 2009. heheh.


dah abeh presentation dok kat group memasing.(note: every section consist of 40 person and further divided into 4 subgroup which 10 person on each). our topic today is TENDON JERK. korang ingat mase kiter form 5 ade blaja bende nih. kaisan yang jadik demo utk tunjuk knee jerk. haha. pas abeh explen aku pair ngan farahin untuk wat sindrik tendon jerk tuh.

basically, in reflex examination. we have four tendon jerk which are knee jerk, take origin from L3,4; ankle jerk(S1,2), biceps jerk(C5,6) and triceps jerk from C6,7. padan muke korang blaja skali medik ngan aku. hahaha.

aku ngan farahin penat buwat biceps jerk tapi xjadik2. konpius ngan kedudukan tangan cene. so ktorang pon g tanye lecturer and lecturer demo kat tangan aku. gembire sungguh lecturer tuh biler buwat sebab reflex kat tangan aku memang sgt obvious. nak mencarik biceps tendon pon senang jer. superficial sangat. hahah. so beliau demo lak kat sumer orang. adeh! sebaek sume grup aku pompuan. so xkesah sangat pon.

tak lame tuh prof pegi kat aku sebab nak buwat lak ankle jerk. so aku pon dengan paksa rela hati menderma la ankle aku untuk dibuwat demo.huhuk. tapi aku sukeeee ngan doc physio tuh sebab beliau cantik. hehee... oh, Dr. Yasmin name nye. cantik kan.:D



nota kecil besar : hari ini sejuk, bile aku xpakai jacket la nak sejuk. arituh pakai jacket pastuh biler tengahari rase panas lak. hari ini rase sejuk sampai ke petang. heh. winter da datanggg..... :DDD



Thursday, November 27, 2008

tolong bleh?


desperately in need of this!
smat! smat! smat! smat!
nut pon cakap shantikkkk! (gaye dr haytham..haha)
tapi si die cakap xsmat sebab besa.

tolong ye rakan2 ku yang baek ati.
tolong la belikan jam nih. at least for my birthday present next year. i'll wait patiently.
heeeeeeeeeeeee....

pliz.pliz.
nak la. nak la.nak la.

rubrospinal tracts...

is descending extrapyramidal tract that arise from red nucleus in the mid brain.

itu menunjukkan bahawa aku sedang sebok study. jadi tiade mase untuk mengupdate blog. serius busy weh. sabtu nih exam. PBL(problem base learning) format. jadi kene bace 3subjek yang ngah blaja kat block neuroanatomy nih.

that are histology-yang-banyak, anatomy-yang-geler-geler-banyak, physiology-yang-tak-terkate-banyaknye. serta 1subjek community medicine yang blaja mase block head and neck. apesal nak masukkan jugak?? huks.. finished with commed and histology. yeay. tonite is time for physio and tomorrow for the whole day anatomy!

exam hari sabtu nih hanye lah sejam. sebenanye soklan pon banyak mcq and just simple question jer la. tapi jenuh nak membace.

okayh2. aku bukan nak mengeluh kat dalam blog nih pasal exam. but who love exam by the way aite??

seblom ayat menjadik tonggang tebalik aku mahu mengundurkan diri lah yek. stat study semula..

big plan with kak long next year! winkwink. and cant wait for this raya haji. hehehe. tell you later. :P

Tuesday, November 25, 2008

fuh!

di rumah.
fil beit. (ini bahasa arab ye rakan2)
at home.

:D

bermakne suda ade wireless. hohoho..
hosam call petang tadik. "i will come within one hour" rase2 mcm tuh la kot ayat die mase ckp kat asza. then 1 hour later, he came and after 10 menets the wireless is connected! ade gak prob mase nak connect. ade lagik prob sebenanye ngan connection tuh. but for now bleh jer la online. die akan datang lagik malam nih utk betolkan ape yang xbetol.

waduh2! sabtu nih midterm exam. hari ini baru dapat internet. 4subjek utk dibace. gaaaa.... bile mahu study kah? sume dok ngadap tenet jer. haha.

wokeh, tunggu la next updet baru membebel panjang2. windu giler nak berblog nih. tup2 da ramai membe2 aku buwat blog yerrr..hemoh2 bagus2. semangat tuh penting!


oh, nampaknye henpon pasnih befungsi sebagai walkman n jam loceng jerla sebab ade org tammo topup. :P

ja!

Thursday, November 20, 2008

takziah

sedekahkan alfatihah kepada ibu housmet ku, siti nur bayani yangg telah kembali ke rahmatullah pagi tadi. 6.45am waktu malaysia. alfatihah.




ngah kelas icdl.
blaja ape?
access okeh. ACCESS.
not C++.
but aku ase most of korg mesti tataw kan cene nak gune access tuh.
wahahaaa.... :P

geler sungguh busan cikgu ini.
bertabah hati.


oh, nih kat lab com la nih. cikgu ngah mengaja kat depan tuh. heee....

bubai!

Tuesday, November 11, 2008

fell in love.

seriously, im falling in love with this guy. hehehe... maafkanku kerana curang wahai si kekasih. lalala.

truth-arashi


lagu dalam citer maou. masih belom jemu menonton PV ini. heheh. bes laa.. bess... menari jugak smat. dan semestinye sore yang paling besh ialah hero dalam citer tersebot yakni the guy i fall in love with.

ohno satoshi-kun.... fainted! :P

Thursday, November 6, 2008

ding dong!

hye rakan-rakan.
as usual. internet masih blom ade kat umah tuh haaa...
da apply da aritu. tp amik mase 2wiks utk dapatkan wireless tuh.
entah problem hape ngan telekom kat cni. adoih...
besaba yer noure.

so far my life is good.
4hb arituh baru midterm exam.
problem base learning. 4subjek in one paper for 30minutes.
sempot nak bace anatomy, microbiology, parasitology, and pathology in one day!
alhamdulillah. boley la jawab.

skarang nih kat umah ira. menumpang tenet.
sebenanye ade birthday party section 4.
aku buwat apple pie yang sedap. hahaha.. mereka yang kate. so what can i say. :P

sekarang nih memang mood utk mencube resepi. sape ade resepi besh sile lah bagi ek... arituh buwat cheesecake. malam seblom tuh tetibe tingat cheese choc secret resipi. nak sgt! then tros berkate kat kay "nak wat cheesecake la sok!"
abeh klas membeli barang2 dan malam tuh buwat. pergh! sedap. hahahaha..
ini bukan perasan. jiran sebla ckp sedap sampai menjilat pinggan. hahahha...(note:jiran sebla junior 2nd year)

ok, mase utk makan. azam baru sekarang ialah berjogging di tepi pantai setiap jumaat! supaye diri ini tak lembik. haha..

jangan rindu aku ek. bile da ade tenet aku akan activ semule berblog. aku rindu this blogging world.