Friday, January 30, 2009



T_T
air mate berjuraian ngan gumbire nye.

pujok cepat!

aku bukan merajuk. aku sedih lah.

kan dah xbleh tido daa....

Thursday, January 29, 2009

mereka-mereka

tetibe aku nak post gamba inih. =)





Posted by Picasa


tawadim's family day, PD.
bulan 6 tahun lepas. dan semestinye la aku tak dapat join.
ohh, kalian sangat comel. hehe. comel2!
aleee, aku tertinggal baju tuh kat malaysia.

da 2 kali family day dah aku missed. T_T
arituh pon tade sume pon ade.


p/s: . oh, TAWADIM is stand for Tabung Warisan Haji Dimon.ehh, itu ker name penuh die?? hehe.agak kurang pasti di situ. itu name arwah atuk la.. aku pun kurang pasti asal usul tawadim nih. tingat mase kecik2 dapat pensil parker ngan trophy sebab excellent in academic. hihik. sungguh comel yeh. :P

yosh!

prac exam da abeh! yeah. alhamdulillah.
cess. sume orang pon cam bergembire macam laa da abeh final yek...
padahal stat la study leave selama sminggu dan kemudian final!
erkk...

tadik pegi care4 membeli belah untuk bekalan exam sebulan. kunun jer la. haha.


omg! betape teruja nya aku biler nampak hershey's kale putih!!! xjadik la beli sekotak. beli campor2. and much way cheaper than other places la! seyes! :DDDDD

2 trolley penoh ngan barang kitorang. gaaaa..


ramai sungguh orang kat care4 tadik yek. org malaysia ramai apatah lagik org arab. huks. serabut jer haaa... oh, padan la. kan skang sume org da stat cuti. uwaa.. aku kene study untuk final!!







sungguh sedih. aku menangis.tahu apa itu sedih? T_T


Wednesday, January 28, 2009

kisah harituh

sangat busy bebrape hari nih dengan exam maka xsempat nak bercerita satu kisah.
hari ahad aritu aku dan rakan2 section beramai2 melawat seorang rakan section yang has been warded selepas accident dilanggar keter. sebaek bukan langgar lari. org yg melanggar tuh siap bawak gi spital n bayar segale blanje hospital. bagus!oh, lupe plak. nazri name nye.


mase arituh dah sminggu gak die kat spital. beliau baru jer wat surgery for humerus fixation afte bebrape kali tertangguh sebab liver enzyme naek. biler da stabil baru la bleh wat operation.

nazri ditempatkan kat hospital talaba, dekat ngan syatbi. nak gi melawat pon kene bayo nus(lime posen). adeh. pacik jage tuh da taw la ktorg sumer nak melawat nazri. haha. sungguh pemes kao nazri yeek.

sesape yg xpegi lagik melawat tuh sile la pegi. tingkat 4. bilik 418. oh ttaw la sampai biler die kat spital. bilik tempat die dok tuh ok laaar. ade arcond and bilik air die pon ok. cantik la. ade tb. 1 channel jer pon. tuh pon xclear kate nazri. huhuh. mebi tuh bilik first class kot kat spital tuh. semoge cepat sembuh ye nazri!

oh, biler becakap pasal nazri tringat pulak 2 org junior yang kene TB. huks. open pulmonary TB nih cam da jadik outbreak lah among malaysian nih. tade appropriate vaccine utk open pulmonary TB yer kekawan. BCG yang kiter amik tuh xprotect pon utk open pulmonary TB nih. so kiter sangat lah vulnerable to get the infection! gulp. yang junior perempuan tuh, farahin name nye da selamat balik ker malaysia. sambung treatment kat malaysia. and junior lelaki tuh pulak stil under process nak balik msia. ini lah gunenye AIG tuh.

dengar citer sumer student diwajibkan buwat screening test for TB. harge utk screening test tuh 200LE kot kalo xsilap. dan AIG pulak tammo tanggung sebab tade dalam agreement and what so ever. duh! tp aku xkesa jer kot. biar melayang duit asalkan tawu keadaan diri nih sehat ker idok..

dan latest case arituh sorg junior fes year kene pulak hepatitis A. gaaa.. cuak nye. tp hep A adalah self limited with complete recovery. so, hope it nothing lah. sile berhati2 dengan makanan anda.


badan sihat otak cerdas. mari kiter keluar dari sedentary lifestyle nih. hahaha. (penangan commed). oh biler yek nak jogging lagik. heeee....

Tuesday, January 27, 2009

a.p.e.k.a.h.?

Padan la rase cuak geler nak mampus mase seblom exam histo arini. Sampai abdominal muscle aku contract, nausea sampai ase nak muntah dah cam tade darah kat muke nih. Histo aku tataw la ape jadikk.. huwaaaaaaaaaaaa…..sedeh geler weh!

Kisah exam histo arinih. Aku org ke 7 so next aku ade lah fixed slide. Da la tade answer sheet mase memule tuh. Aku pon tepinge2. Apekah?. Ok, tape. Panggil doc and doc pon bagi la answer sheet tuh. The lucky part was mmg slide aku da ade ha kat microscope tuh and memang da focus dah kat specimen tuh. Tggu doc dtg and make sure slide. Change! Maka kami pon change to next slide. Memule it went well but Biler sampai part identify kat gamba aku da serabut dah. Aku rase sangat susah lah gamba2 yang aku dapat2. Ketiga2 gamba susah. Untuk manusie yang xhebat cam aku nih dan aku tak expect pon sampai camtuh skali soklan die. Pergh! Tayah la bgtw pe soklan. Aku pon da lupe. Sekecik2 part kat gamba tuh suh identify. And padan muke kat diri sendiri xbace elok2. Okey, sume org pon cam xdpt jawab jugaak. Then the worst part is, biler dari spot ke 13 nak gi spot no 1. aku nak begerak dah ke depan but suddenly aku tgk ade lak org kat depan tuh. So aku pegi la kat blakang. Biler da 2 spot tuh cam baru aku sedar nih mcm bnde yang same cam slide seblom tuh. So aku pon panggil and ckp la slide same and all that. Susah nau la nak explen kat cikgu. Adoih.. so aku pon da serabut lame gal la stop mase tuh. Helloo. We r in d middle of exam… huwaa.. sume doc cam da kecoh2. Aku betambah2 serabut! Then akhirnye besambung blk. Hati da xtenang weh. Sgt serabut. Biler abeh exam aku rase sgt sedehh…hurrmmm.

Masok jer umah tros menejerit2 kat budak2 nih hahaha. Membebel tak henti2. Dorg pon kate dam cm mak nenek. Haha. Lantak laa. Asal hati aku puas! Tringat pulak seblom nih pon penah dok menjerit2 sambile memebebel pas exam ape tah.

Mase utk study anato! Hiyaah! Tabah noure tabah. Let bygone be bygone. Serius aku kene struggle utk final nati.

Dah ok cket dah kot. Malas dah nak pikir.


 

Chibi tade kat umah. Mai pinjam sampai biler tataw. Pagi2 suke mengaco aku tidur. Dok kuis2 muke aku. Adoi! Nak kejut subuh kot. Pastuh aku tdo blk jugak.. sampai la jam bebunyik. Heheh. I'm not a cat lover but I loooove chibi so much! Sgt nakal yek. Haih.

Saturday, January 24, 2009

chocolatier

chocholate or greasy food will not cause acne.

galaxie berharga 3.50LE
jika hari2 makan galaxy.
3.50x30
maka sebulan 105LE untuk makan coklet sahaje.
pergh!

apesal hershey's cam tade jer kat kedai2 kat gamaa' nih.
haih.
kat fathallah pon arituh tgk ade yang strawbery jer.
sgt la tak suke.
tapi aku lebeh suke yang kale putih. sedaaap geler!
tapi skang xpenah la nak jupe. sob3.
sesape ade tak nak gi metro or carefour?
nak pesan sekotak utk bekalan exam!
oh, hershey's cookies n choc sgt sedap.
dan lebeh murah la jugak dari galaxy. 3LE.
T_T. urghh.. mahal nye coklet.

ohhh, aku geler choc lah. haih.
xteringin ker sesape nak bagi aku choc nih?
ditujukan terutamenye kepada kamu! hahaha.


aku sedang exam practical minggu nih.
pray hard for me.
dah, mungkin nak hibernate.
mungkin.
heheh.



eh2. tetibe terpikir. hershey's boikot ker?

Friday, January 23, 2009

malam

Malam semalam.

Aku turun tangge sensorang dalam kol 9.30 lebeh.

Tangge tak de lah gelap. Terang penuh berlampu.

Tapi tade la org kan kat tangge tuh. Cume dengo sore2 arab dari dalam umah meke.

Tetibe ade bunyik yang sangat mengejutkan aku.

Serius terkejut! Aku cam da cuak bunyik hape plak tuh…

Aku cube dengo bebetol bunyik ape.

Dan dorsal column lemniscal pathway aku menghanta impulse ke otak dengan pantasnye dan aku dapat sense of vibration kat poket suar.

Lantas aku tringat.

Ceh. Bunyik msg aku upenye.

Agak menggerunkan jugak yek bunyik msg tuh biler sensorang. Hahah.

Btw, aku setkan msg aku bunyik pintu kat umah kosong yang senyap sunyi tetibe tertutup dengan sendirinye dan diakhiri dengan dentuman kuat pintu itu.

Msg ngan ringtone dari theme sebenanye.

Ringtone die agak klaka lah jugak. Bunyik menatang2 gelak kat hutan di tgh malam. sile bygkan.

Tapi jugak buwat aku terkejut utk kali kedua pagi nih. Haih.

Mase dok tunggu turn tuk present pharma tetibe dengo lah bunyik cam hantu gelak.

Tekejot haa sume org temasok la aku sindrik. Gelabah nak angkat ker nak rejek. Sebaek aku xrejek. Ape ke hal nye nak rejek kan. Haha.

Lupe eden nak silent phone.

Aton..aton.. hang call sebaek aku lom present lagik tyme tuh.


 


 

Kenape tetibe aku ckp pasal ringtone n msg tone aku nih ek?

Sebab.. aaaaa.. sebab aku lapa. Haha.

Dah. Nak tido. Nyte2!

Weyh. Sesape ade gamba micro aku nak yek… mekaseh.


 

Thursday, January 22, 2009

aku sudah gembira dan bersemangat waja!

heheh. sudah gembira lah. sebab....

* dah call umah. besembang2 ngan mak dan abah. huhuh. dah gembira.. :D mahu dekat sejam jugak la. err, normal la tuh tiap kali call paling kurg setengah jam. semangat2!

*kredit skype da auto-recharge. biler je below 2euro tros topup otometik. oh. gembiraa... btw, skype call bleh dikire murah la jugak. 0.017euro per minute utk landline. abg ipar sgt baik la. ops,bakal. selamat menghabiskan final projek la yek. see u in london. eh, see u mase kawen nati. heheh

*sume presentation da abeh! yeay! alhamdulillah. last presentation pharma tdk. gembira2! betape tabahnye aku nak membuat word n power poit utk sume2 subjek ituh. erk, tetibe teringat commed nye esaimen. kene anta next wik. tapi tade la presentation. aku nak buwat tapi.... cnee nak buwat? xgheti.. duh!

*lecture utk sem nih da abeh! err... yg nih cam xsure la aku gembira ker hape. tapi aku rase membuatkan aku lebeh risau. final dah dekat! urghhh... kecuakan melanda.. byk kene bace. bukan study sgt pon slame nih. berusaha noure berusaha. seperti biasa, harungi exam ngan tabah!

*oh, ini jugak buwat aku gembire sekejap. karipap pusing yang meor buwat sedap la!heheh.tapi cam masin cket inti die. aku bukan lah penggemar karipap. agak xske sebenanye. tapi karipap pusing mengingatkan aku kat nenek. rindu lah pulak.


aaa... cam banyak la lagik sebab tapi tataw la. okeh2. aku nak activate exam mode.
next wik da stat practical exam. sudah cuak lah.

Tuesday, January 20, 2009

undefined

i dont know what's wrong with me.






but please.






i need someone to cheer me up.






is anyone?







=.=







so damn tired. so damn sleepy. by doing nothing. huhuk.





......


 


 


 

Ignorance is bliss


 


 


 

Abaikan

Monday, January 19, 2009

Oh, it just around the corner

"Happiness keeps you Sweet,                                                        
Trials keep you Strong,                                                            
Sorrow keeps you Human,                                                            
Failure keeps you humble
and Success keeps you glowing,

but only Faith & Attitude  
Keeps you going..."


 


 

kekanak ini pandai sungguh menghabiskan duit aku yehhh…

memaksa aku join makan-makan kat Stefano.haih.

but I enjoy the food. Sodap la.


 


 


 


 

"once herpes, always herpes"


 

Not in my mood to blog anything.


 

Keletihan. Walaupun. Xbuwat pape.

Mungkin. Due. To. Iron. Deficiency. Anemia.

Perlu makan banyak besi la nih.


 


 


 


 

Saturday, January 17, 2009

blur

haaaaaaaaaaaaaa...

aku bejaye nek tram pagi tdk.

tapi pas lecture abeh kol seblas aku rush balik umh atas sebab yang aku xleh bgtw.

nek teksi la. next klas kol doblas weh.

melayang jugak duet aku ke pakcik teksi yek arini.

Jap! Jap!

Seblom aku tido…

Sok aku berazam nak nek tram. Sebab duet da tade kat wallet.

Ade bebrape keping singgit n banyak rubuk jer.

Sadis bukan. Seluk poket suar ade seplo geneh lagik! Haha.

Oi. Merepek.

Nih haaa… esok aku berazam nak nek trem.

Tapi kay lak tetibe kate

"kalo da cakap camtuh sure esok nek teksi punye"

Wah! Jgn dicabar!

Esok aku akan berusaha nak nek tram gak! Hahaha

Oleh itu… mari tido.

Esok bgn awal cket lah.


 

Kite lihat kesudahan nye yekkkkkkkkkkk…..

Heeeheeee…


 


 


 


 


 


 


 

p/s: sungguh mudah updet blog gune mic. Word nih yek.. bagus.heehee

Friday, January 16, 2009

Hazelnut chocolate paste

Sungguh sedap biler dimakan besame biskut.

Nyum.nyum.nyum.

Ngah aku makan-makan-makan. Tetibe teringat pulak strawberi coklet.

Oh, kao tahu lah kan kat msia strawberi bukan lah seperti buah rambutan yang biler musim nye melambak2 kat mane2.

So agak jakun la utk memakan strawberi kat msia mase kecik2 dulu. Walopon masam tetap cakap sedap. Hahaha.

Tpi sekarang nih, aku sangat ler xbenapsu nak makan strawberi.

Mungkin jugak sebab da beyse tengok strawberi tuh.

Mmg la bukan sedap sgt pon. Tapi kan…

Ade lagik sebab yang membuatkan aku xske sgt strawberi tuh.

Ini gare2 sorang minah nih laaaaa……

Mesti la korang tawu strawberi choc akan dikaitkan ngan sape.

Iyer.. sejak siti suke bebenor la ngan strawberi choc tuh, aku cam jadik menyampah lak ngan strawberi tuh.

Tros aku chop cam gedik jer strwberi tuh. Haha. Siannn… strawberi tuh sesungguhnye sgt lah xbesalah kan.

Tapi strawberi custard pie kat McD sgt sedap lah. McD aku boikot. Tidak lah dapat makan lagik.

Oh, aku teringat ade peminat siti membaca blog aku*menjeling kepada seseorg kat upm tuh* .. :P

tataw lah kenape aku menyampah ngan siti tuh. Dah mmg xkse kan. Nak wat cene. Mahap la yek.

Ak lagik geli geleman biler ade lelaki minat kat siti. Oh, sgt lah tidak macho.

Ini blog aku. Aku bleh tulis ape saje bukan? Heeheeheee……

Oh, Khutbah jumaat da berakhir. Tiap2 minggu mendengar khutbah.

Masjid kat bawah umah tuh jer haaa… memang ler dengo.

Nak kuar ke kedai. Membeli bahan2 masak spaghetti.

Cam nak masak alfredo, tapi Bolognese lagik sedap kooot.

Aku suda lapar.

Makan biskur ngan choc spread tidak la mengenyangkan sangat. Tapi sedap!

Aku tringat pulak biskut hap seng cap pingpong. Eh, betol ker?

Biskut lemak petak lah yang penting. Aku lebih suke yang ade gule.

Cicah ngan the panas di waktu petang.

Huwahh. Masyuk woohhh….

Teringat pulak minom teh panas mase melepak2 kat park mengadap hagia Sophia and blue mosque mase kat turkey.

Biler sejuk minom bende panas sgt lah bes okeh!

Dah. Berhenti merepek.

Selamat sore.

Sore itu petang. Sile blajar bahase jawe!


 


 


 

Thursday, January 15, 2009

Testing…testing…1.2.3

Since aku dok bz ngan esaimen nih. Dok mengadap word n power point jer dari tdk, so aku menggedik untuk mengepost blog dari Microsoft word nih.

Sonang ajor. Tayah susah2 bukak Mozilla, masok blogspot. And bla..blaa..blaa…

Aaaaaaaaaaaaaaaaa… I have nothing to say.

Satu jer aku nak cakap. Aku lapar la weyyyy!

Coklet da abehhh… haih. Haih.

Malas nye nak turun bawah gi kedai.

Sok da la cuti. Lagik la malas nak kuar gamaknye….

Adeh.. tetibe ghase agraphia. Tataw nak menulis. Haha.

Bubai lah!

 
 

Meh copy paste sket medikamediku.

Agraphia is mean loss of writing ability due to damage of Exner's centre. The patient understands both spoken and written speech but unable to express his thought by written words although he know what he wants to write.

Wednesday, January 14, 2009

a good therapy

ini kisah semalam. sambut befday ya kat green plaza. akhirnye makan jugak la kat piza queen. hahaha. tapi xoder lar pizza. ari2 makan pizza bosan ler eden. and we were having so much fun that nite! and lets the picture do the talking ;)



orderingggggg... gaaaa... dunno what to eat.


menyumbat.menyumbat. spaghetti alfredo. not bad la jugak. sharing is caring okeh. :D

lasagna. huuu.. it remind me of lasagna in turkey. mahu lagik. tiade sesedap ituh...

mari potong kek! happy birthday ya! white cheese cake yang damn delicious. kamu perlu tahu betape aku dan kay bersusah payah mencarik delight nye bakery.huhuk. serius sedap. :D

ini name nye tade keje. kay kat sebla tuh. aku menang okeh! hahaha....


senyap sunyi dan lengang. hanye kami berenam dalam tuh. besame pekerja2. huhuh. 1 coin 4 geneh. agak mahal though.

spare! xmampu ler nak strike. heheh. oh, fes tyme men boling kat egypt nih. xsangke agak sadis juga ye tempat tuh. huhuh.

lepaking at brownies. lihat! aku gemok lah! hahaha.. sile jgn kutok. ini kenyataan. :P

seronok2. a good therapy seblom aku mengalami untolerable emotional state due to HYPERtension. esoknye(yakni arini) aku ade presentation anato pulak tuh. sangat xseda diri ye.





kisah hari ini pula.

presentation anato yang supposed arini pospon ari esok pulak. adeh! aku suda ready utk present arini! arghh..... idok ler tension sgt. tension la jugak sebab esok presentation kol 9 which mean amik mase tido aku pagi tuh. uwaa... esok pagi supposed tade kelas dan bleh bgn lambat tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... T_T

dah, aku nak abehkan physio speech. present sabtu nih.

oh seblom terlupe. menjawab pertanyaan khay, ambubah ituh ialah tong gas. tahniah. kao telah belajar pekataan arab mek! hohoh. suda ade dahh.baru dianta pas isyak tadik. pacik tuh siap anto 2 tong skalik! haha. satu utk dapo satu utk sakonah(heater menggunakan kuasa gas ye rerakan). dan arini gi makan umah anis pulak. hehehe. alee esok xde sape dah la nak jempot makan umah deme dah.

yeay, bleh makan egg sandwich! erp... tade roti plak. hurmmmm....

bubai! nyte.

Tuesday, January 13, 2009

need a break.




chibi loves to watch house!
aku nak tgk pon xbleh dah. konker screen. adoi!


done with histology!
tomorrow will be anatomy.
on saturday will be physiology
and next friday thursday is pharmacology. *edited.hahah. wrong typing. it not friday but thursday lah*

oh i'm talking about my presentation.

i think i'm okay now.
u shud know how stress i am in the past few days.

urghhhhhhhhh....

*****

da bebrape ari stil xtuka lagik ambubah.
oh pakcik, bile nak anta? haih.

fes day just eat pizza.
next day dila ajak makan kat umah.
thanks dila. sedap geler sambal sotong ko masak. :D
then next days pulak makan pizza lagik. haih.
but izrul yang bagi. since die taw ktorg tade ambubah lagik. huhu.
thanks2!
the next day asza decide nak oreder jugak pizza. whatever lah.
muke pon da macam pizza. haih.
but tetibe ya ajak makan umah.
wah! rezki jgn tolak weh.... heheh.
and today, celebrating ya's birthday at green plaza.
happy 21st birthday nadia! :D

biler la nak ade ambubah nih. haih
i miss my egg sandwiches lah. hmmphh...




Monday, January 12, 2009

still busy.

when you are cring. there will be no lysozyme in your excess tears compare to normal tears that rich in lysozyme for bactericidal action.

Don’t cry, open up your eyes and know.

There's someone else out there that feels this way.

i wont cry...

when your tension high up.

eat a lot.

chocolate crazeee..

lets watching house.

play with chibi.

sure u forget your problem

even if it just for temporary.

then you realize.

there's much to do.

but at least,

you calm urself a little.

and continue you work passionately.

patiently.

i have to get through all of this.

when everything went wrong for the whole day.

something good came out eventually.

and that make you smile.





hoorrrr.... i want to cry on your shoulder. ;(

still have tyme for house.

later!

Sunday, January 11, 2009

locked #003

Saturday, January 10, 2009

human right

all people in this world has their right simply because they are human.
it is INALIENABLE. nobody has the right to take their right.

today is our second lecture in human right course. and we got our assignment already. as me and my other 3 member of my group should discuss about PATIENT RIGHT in Malaysia. so have a nice day!

the content of our lecture today is basically about UNITED NATION. and for sure, it remind me of what happen in Gaza now.



United Nations Human Rights Website

Charter of the United Nations

Chapter I

Purposes and Principles



Article 1

The Purposes of the United Nations are:

1. To maintain international peace and security, and to that end: to take effective collective measures for the prevention and removal of threats to the peace, and for the suppression of acts of aggression or other breaches of the peace, and to bring about by peaceful means, and in conformity with the principles of justice and international law, adjustment or settlement of international disputes or situations which might lead to a breach of the peace;

2. To develop friendly relations among nations based on respect for the principle of equal rights and self-determination of peoples, and to take other appropriate measures to strengthen universal peace;

3. To achieve international cooperation in solving international problems of an economic, social, cultural, or humanitarian character, and in promoting and encouraging respect for human rights and for fundamental freedoms for all without distinction as to race, sex, language, or religion; and

4. To be a center for harmonizing the actions of nations in the attainment of these common ends.



the chapter 1, article 1, point no 1 interest me more. thinking of what have they done up till now in Gaza. w*f?!

Friday, January 9, 2009

sBicy

kehabisan gas. jadi xleh memasak. heh.
kelaparan geler. msg encek delivery kot2 bleh tolong belikan pizza.

order thru ym saje. xperlu susah2. hehe.
aku mahu pizza mushroom or pizza sosej.
tapi encek delivery nak jugak beli pizza sosej. haih.

mahu dekat sejam menunggu. oh mane nih pizza. da lapa la.
sedang melepak2 minom teh, bejaye pakse azsa buwat teh dan behimpun lah kami betige kat ruang tamu sambil minom teh cecah biskut. hohoh. syo kwooo sejuk2 minom teh panas.
baru sekeping biskut disumbat lam mulot encek delivery sampai ngan pizzanye.
kejap ye. saye turun.

pizza sosej. aleee.. nak pizza mushroom. xpelah.
time kaseh encek delivery. saye baek ati blanje skali encek delivery jugak ape2 die nak.

naek jer umah tros makan.lapar2. eh, bace doa ker x ha tdk? hurmmm....
oh, nikmatnye pizza nih. sedap gak eh pizza sosej nih. makan besame adon dan asza.
memasing amik 1 slice jer dan aku sumbat 3 slice. sambil minom teh memang nikmat.
ade lagik 3 slice lagik tuh. utk bekfes esok pagi lah. haha

oh, biler 3 manusie da behimpun memang xsah la kalo tade topik.
cepat2! tutop majlis cepat! :P

dah kenyang!
mase utk study.
bubai!


p/s: dan2 jer kate nak hibernate. rajin ler pulook nak apdet blog nih. haha

aku telah membuang mase sekejap.

dengan tibe2 aku membasuh kapet kat bilik nih.
rimas aku lah. da kotor dah.
nih gare2 penat mengadap laptop la nih.
trase nak buwat bende laen. haha.

puas ati aku!

aktiviti aku sepanjang ari?

bangun kol 10. tros bukak laptop. tros buwat esaimen. sampai la ke ptg. tarik laptop atas katil. sangat selesa.

penin mencarik physio nih. adeh.

aku trase nak geler dah ngan esaimen. ngah dok menekan2 laptop secare tetibe terpikir dan bersuara.

"da betol2 macam kat U plak dok wat esaimen"
"hahaha.... seblom nih x mcm U ker sebab xde esaimen?" ade la org yg menyambot kate2 aku tuh.
"x. seblom nih macam skolah. huhuh"

iyerla. seblom nih mmg aku ase cam skola. buku teks telah tersedia cume perlu dibeli. jadual sume dah ditetapkan cume perlu ikot. midterm, midterm la. final, final la.

stat tawun nih la esaimen melambak2 biler tade oral exam. aku mcm da penah ckp jer pasal esaimen nih. xpe lah. bg jer la tawu.errr... bagitawu jer la.

each of 10 student dibagi topic for each subject. then kene prepare words document and powerpoint presentation. pastuh kene la present in front of your lecturer. sile2. jenuh la nak buwat weh!

baru lepas satu presentation! nexwik histo and anato. then nextwik kepada nexwik would be my physiology. and nexwik kepada 2 nexwik tuh pharmaco.


"you have to see from the shining side" said Prof Nagwa to us.

ok2. i admit. by doing this, there will be less burden in final since no more oral exam. :D

bersusah2 dahulu. berkurang cket susah kemudian. written exam mane de senang wei!

selamat sore

pagi aku diraikan dengan ini.


mungkin sudah masanya untuk aku berhibernasi.
maaf. aku sgt busy.


jangan rindu2 ya!

Tuesday, January 6, 2009

biler nak rajin

esok hari ape?

esok hari rabu!

esok hari cuti!

esok hari 10 Muharam.

esok hari Asyura.

esok hari marilah berpuasa.

esok hari krismas utk kristian orthodoks kat cni.

esok hari aku boleh bangun lambat! yay!

hari ini kenapa cold sahaja kamu?hurm..


aku risau lah. biler aku nak jadik bebetol rajin?
fokus2! jgn ngadap laptop jer.
haih. kene gak ngadap laptop nak wat esaimen.
aku tipikal budak medik.
yang asik risau pasal study.

mak pesan tadik.
belajar elok2.
soklan fevret tiap kali aku call.
"da taw ke blom cuti biler?"
dan jawapan fevret dari aku.
"entahhh.. haih. tataw la mak biler. pasrah je laaa"
ini bekaitan pekawinan aku kakak akhir bln 7 nati.

dan ade lagik soklan fevret mak.
itu perlu dirahsiekan. bahaye2! hoho.

mak dan abah.
xtrase nak sapot anakmu balik ker ini tahun?
baru nak suh sapot tetibe skype terputus lak. cis2!
kan da lupe tros topik tuh.haishh
seperti tidak mengizinkan pule ye. huhuh.

Monday, January 5, 2009

tagged yang dijawab ngan pantas

#1 describe 10 things about the person who tagged you. (khay)

1. she is my super bessssssstest fren!
2. kipas-susa-mati oren. sangat!
3. biler suda bejumpe. sehari pon xabeh begosip besembang ngan die nih.
4. klasmate mase form 3 kat pendang. but believe me. kitorang sangat lah tidak rapat okeh tyme tuh. huhuh.
5. tempat aku mengadu domba dan mengade2 dalam sume hal mase skola dulu. skang pon same la jugak but less la. susa betol nak be ym.sob3.
6. blaja kat uitm. dok kat umah. drive ari2 ke U. oh, ko masih lom bawak aku bejalan2 ye khairiyah!
7. aku pakse die tolong aku belikan kasut BoongaArt Shoes tuh. heheh. iye2. secret recipe menanti. dun wori lah.
8. inbox aku penoh laaa dengan email beliau. huhuh. weyh2. apesal kiter da xmen email da skang nih ek? hurmmm.....
9.sangat lah suke bebenor beshoping. xsaba nak besopink ngan kao blk msia nati.
10. tetibe aku tringat selipar kuning ko khay. haha. dan beg besa ko beli kat jusko tuh.




#02 - Now u have to describe 10 things about yourself.


1. ngah busy ngan esaimen yang menimbun.
2. underweight. sangat lah!
3. suke membebel sampai ade org da immune.
4. aku suke tulis kat palm aku utk ingatkan ape perlu aku buwat/beli after balik kelas. sampaikan farahin da terikut jugak. heheh.
5.aku sgt eksaited biler nak tido. sangat bes wooo.. lagik2 tyme winter nih. adon slalu pandang aku ngan muke pelik tgk aku eksaited sgt nak tido. hohoh.
6. aku lapar la sekarang. nak makan coklat.
7. aku rase aku ade bipolar disorder skarang. mood swinging. from mania to depression or vice versa. geler!
8. aku adelah peminat setia faragello mangga. itu jename jus mangga kat cni. dan aku amatlah xske segale jenis jus oren. tiap kali dapat jus oren kat flight aku ase mcm minom muntah. uweeekk... xsedap.
9. girlfrens panggil aku noure. boyfren panggil aku annisa/nisa. tataw lah nape. pakwe?xpenah panggil pon. :P
10. perlu revise histo sekarang! bubai.


pantas la sangat aku jawab tag nih. penat aku pk. heh

ps i luv u..
bolat da fly daaaa......... take care in auckland. bawak balik lembu yek utk aku nati. hohoh.

ps i luv u 2
oh aku jeles ngan rerakan 9teenz ku. apsal xanto aku pon dulu???? xaci2! :P

Saturday, January 3, 2009

hari yang penat sungguh

lecture kol 8.
7.55 baru kuar dari umah.
bekejar2 nek teksi.
sampi 4 menet kemudian.
belari2 ke lecture hall.
sebaek lom stat lagik.
lecture micro sejam.
lecture histo sejam.
lecture physio sejam.
oh,lecturer physio cakap kalah bullet tren.
xterkejor aku . adoi!
pas lecture pegi departmen histo.
nak discus ngan cikgu pasal esaimen.
cekgu akan ade kol 12 lah pulak.
balik umah dulu sebab nak makan dan laen2.
next class lak kol 2.
da sampai depan pintu.
mane kunci??????
telupe nak bawak upenye. sigh!
call farahin. "aku nak pegi umah kao!"
masok jer umah farahin tros tebaring buwat mcm umah sindrik. hehe
farahin buatkan egg sandwich.
dan makan jugak cheesecake dari ida.
yeay! kenyang. alhamdulillah.
kol 1 pegi balik departmen histo.
sebaek cikgu ade. so bebincang2. lega.
bahagi2 balik tugas base on ape yg cikgu cadangkan.
xbyk pon ubahnye. tambah cket2 jer subtopik.
then prac physio kol 2 sampai 4.
pastuh lepak kat libry menunggu klas handwriting kol 5.
kebengangan melampao ngan arab. haih!
sebaek klas handwriting xlame sangat.
dapat msg ade org suh belikan kfc.
oh, baeknye ati aku belikan. dapat pow burger sebijik.
lagik mahal dari snack box. halal la yek. hohoh.
balik umah da kol 7.30.
nek teksi pacik tuh dok bwk ke jalan mane2 tah.adoi!
balik tros makan.
men tenet kejap.
pastuh besembang2 berejam. hahah.
kesejukan di luar ituh.
kemudian buwat nota micro.
skang ngah update blog.
pasnih buwat nota physio.
pastuh siapkan assignmen pharma.
paan nak esok malam.
pastuh nak tido kol 1!

SANGAT BUSY YER HIDUP INI.

Thursday, January 1, 2009

wishlist

my wishlist for 2009/1430H.

.pass 3rd year and masuk clinical year by sept/oct. ade lagi 2 sem untuk abeh kat medikal skool nih. 2 more final exam. tabah noure tabah!

.ade kat umah mase wedding kak long. end of july. pliz la. tolong la da abeh exam tyme tuh. even arini baru abeh exam esok kakak kawen aku akan cube jugak balik pas abeh jer exam! fuh!

.bandung.... jom pegi bandung cuti summer nih. hehe. dengar citer banyak factory outlet yehhh kat sane. :P

.aku nak ipod. tapi adon cakap tayah. denga jer lagu dari enpon. haih.haih.

.watch. swatch or nike? or whatever yang aku minat lah. suke ini la.

.external hard disk.

. aku mahu coat macam nadiah norudin. smat. tapi die beli kat msia. kuciwaaaa. kalo ade pon kat sini sure la gedabak beso nye....

.london trip with kak long and her in-law in october. melawat abang ipar to-be yang akan grad from IC.

.kasut fom Boonga Art Shoes. sangat smat laaa.da bekenan kat satu kasut tuh..siti khairiyah zulkifli, i need your help on this! sile ym aku yek. heee.

.buat attachment tyme summer holiday nanti. menyambut baby baru lahir kat spital pakcik aku as he offered to me arituh.huhuh. seyes aku lupe ape name spital tuh. adeh.

.aku nak jadik wanita, awek budak yang bertambah cun baik dari tahun lepas. ameen.

tingkayu!

welcome 2009!

entry pertama tahun 2009.

bunguk la arab nih.dok pecah2 kan botol kace pulak. tradition lah kot. tapi cube la buwat bende bepekdah ciket selaen dok pecahkan kace tuh. heh..

kang ade orang tepijak ker terjatuh ker kat tempat kace2 yang korang dok pecahkan tuh. haa. kan da luke. lagik pulak. jenuh la orang yang nak besihkan kace2 tuh. adoi!

suke bebeno lah menyusahkan orang wahai manusie2 nih. heh.


oh tadik aku dok usha kat luar tingkap. nak tgk la kunun2 sape yang dok pecahkan kace2 tuh. boleh budak2 kat bangunan depan umah aku nih gi baling nye kace ke bawah. dari tingkat 4 jugak yek. rase nak baling jer kace kat dorang balik. dah la bising. heh.

pastuh tetibe ade pulak bunge api betol2 kat atas kepale aku. nak dongak pon cuak takot cebisan2 api tuh masok mate. tapi xkan mungkin itu terjadi lah. tinggi lah jugak bunge api tuh. huhu.. ade la dalam 10-20 saat.

cantik!!! huhuh.

dah. nak tido. esok kelas ganti pharma pukol 8am. adeh.

gudnyte. samat tahun baru.