Monday, March 30, 2009

malam berinai

yer. yer. malam ni malam berinai.

inai sedang berada di jari. asza tolong pakaikan tadi.
esok da nak...eh. eh. chop. chop.

saje je lah pakai inai. hahahhaha

satu umah pon menggedik pakai inai.

smat bebeh!

:P

Saturday, March 28, 2009

this is what we called...


online date-ing kat farm town. (?)

apekah?

hahahaha.

:P

Friday, March 27, 2009

kelebihan berjiran dengan malaysian

"orang sebla, ade beras lebih x?"

jerit jer lalu tingkap dapur kalau time nak masak beras dah habis dan tiada orang bagitaw beras da habis.heh. kalau nak lagi sopan, ketuk pintu kemudian tanya. ada bawang lebih tak? dan bla. bla. bla.

hehehe.

itu la hakikat kejadian sebenar yang terjadi antara kami berjiran. :P

nak lagi best, jiran sebelah tiba-tiba tekan loceng nak tumpang oven sebab gas habis tiba-tiba ketika sedang membakar kek. huhuh. oh, mereka sangat rajin memasak yeeer.


ps. pinggan kat dapur tu bila la nak pulang balik kat orang depan. huhuh

bergambar-gambaran lah kita




Thursday, March 26, 2009

selepas hampir tiga tahun di alexandria



aku bukan lah terlalu busy setadi hingga tiada masa untuk meng-update blog tetapi terimalah hakikat bahawa aku sangat busy sehingga terlupa untuk menulis blog. busy buat apa tidak perlu lah kalian tahu. biarlah rahsia ehem. agak bajet di situ ye. hahahahaha.

hari khamis hanya akan dipenuhi dengan 2 lecture sahaja dari pukol 10am hingga 12pm. kemudian free. yeay! hehe. at least sehingga bulan May apabila practical parasitology bermula. huks.

sungguh malas gila aku nak pergi lecture hari ni. tapi tabah kan la jugak diri ni. untuk lecture physiology aku lost memula tapi dapat back in track tidak lama kemudian. hehe. maksudanya memula start lecture aku malas nak mendengar bersungguh-sungguh. kemudian aku tersedar dari mimpi dan mendengar lecture dengan bersungguh. cewah. bila dah hampir habis aku kembali ke dunia sendiri. hehe. next lecture histology. farahin dan ewa dengan girang mengajak aku ponteng lecture. aku bagaikan mengantuk disorongkan bantal pun setuju serta merta. hehehe. tetapi malangnya hasrat terpaksa dibatalkan disebabkan tuan rumah yang ingin dituju apabila memonteng menghadirkan diri ke lecture. duduklah kami mendengar lecture histology. yang sebenarnya. aku hanya lah menyalin jadual-jadual comparison between cells yang lecturer bagi kemudian lost. haih. haih. aku mahu insaf! maaf cekgu. hurm. aku lihat sekeliling ku juga semua seperti ku jugak. :P

hari ini hari yang sangat busy. jamuan untuk section 4 and at the same time aku ada SC yang dah plan dari last week untuk pergi berjalan-jalan sekitar alex. berbelah bagi aku nak pergi yang mana. haih. haih. akhirnya aku pergi membantu sebentar di rumah paan untuk memasak. sebentar, yer. sangat sekejap pun.poyo nak pergi after lecture tapi sempat lepak-lepak kat rumah main rubik cube. ada la juga aku membantu sikit kan. kemudian pukul 2 pergi sc. so destinasi pertama kami ialah Qal'ah atau bahasa melayu nya kubu atau bahasa inggerisnya citadel. yer rakan-rakan kubu ni boleh kata hari-hari nampak dari university tu tapi selepas hampir 3 tahun baru lah menjejakkan kaki ke sini. sadis gila aku.


selepas bergambar-gambaran di qal'ah kami pun pergi ke destinasi seterusnya. makan nabi daniel. ini juga sangat berhampiran dengan university tu jugak. nak kata lagi dekat la daripada qal'ah tu. pun baru pertama kali menjejakkan kaki ke sini. huhuk. sadis gila hidup. makam ni bukanlah tempat di mana jasad nabi daniel disemadikan tetapi hanyalah tempat di mana nabi daniel pernah berada.




kemudian aku bergegas ke MARA hostel di mana jamuan kami diadakan. kat roof top. jalan kaki je dari makam tu. mula-mula nak naik teksi tapi rasa macam dekat so jalan la kaki. dan akhirnye AKU SESAT. hahaha. sile lah gelak. hampir menangis call farahin sambil berjalan sensorang tak jumpe yellow-house. huhuhuk. jalan ikut hati akhirnya sampai. sampai2 je semua pun baru start makan. yes on time! hohoh. makan-makan-makan. melepak-lepak. bertapau-tapau. berkemas-kemas kemudian pulang.

balik jer terus aku duduk capai bende kat bawah ni. semalam baru belajar. aku berusaha nak setelkan. bila sampai last step terus aku lost! banyak kali macam tuh. huwaaa..... benci! benci! hasil usaha gigih aku akhirnya berjaya jugaaak!! hehehe. gumbire! gumbire! gamba kat bawah ni first time aku solve kan rubik cube. :D
perlu berlatih sampai power!


aku penin kepala weyhh.. nak berehat.

Sunday, March 22, 2009

of the book shelf and the carpenter

aku suka alpha market kat green plaza. you can find almost everything you need there. ok, at least what i need.

sumber kertas garis-garis untuk membuat nota. with fine quality. that the most important. and reasonable price also lah kan. juga banyak barang-barang made in malaysia yang dijual di situ. seperti aku pernah cakap pasal munchy's LEXUS biscuit tu. even mee segera perisa LAKSA SARAWAK pon boleh didapati di situ. hahaha. aku pon tak pernah makan megi laksa sarawak kat malaysia taw.makan laksa sarawak pon sekali je kot masa pegi sarawak dulu tu. dan kay's favourite maggi asam laksa. huhuh. semalam aku mencari biskut hup seng. mereka kata ada dijual tapi aku tak jumpa. sob3. sedap nya makan biskut lemak empat segi tu bersama teh panas. nyum. nyum. eh, aku lebih suka yang ada gula. waaa, lagi best biskut jagung. herm! kaoooo, kat rumah masa balik malaysia aritu xpernah pun teringin nak makan biskut. hahaha. ok, balik nanti kene makan banyak-banyak.

err. macam suda lari tajuk.

berbalik kepada tujuan sebenar entry ini ditulis, kan aku mencari rak buku dari hari tu. jadi nya semalam sekadar berjalan-jalan satu alpha market tu dan kemudian terjumpa barang yang dicari! tadaaaa! rak buku la. wah! grab terus la apa lagi. dah la half price. tinggal dua. aku ambik satu kay ambik satu. maka habis lah.

bukan rupa sebenar. huhuh

yes, a do-it-yourself book shelf.

noure and her new profession. huhuh

halfway done!

still working on it. duh! you should know how hard it was to join all the compartment. haih.

the busiest ever. ha ha.

omg! omg! almost done!

tadaaaaaaa!!! oh shuwit. still i dont know where to locate it. haih. haih. macam rak kasut la pulak kan hahaha.



ps. i should start study seriously. help! motivate me please. hurm.

2 years and still counting.

:D

i.t.a.l.y

Friday, March 20, 2009

aku pandang muka chibi, chibi pandang muka aku

gitu la gamaknye bila aku dan chibi je ada kat rumah. dengan bahasa lain aku keseorangan di rumah tanpa manusia lain sepanjang malam sampai la pagi ni.
mana semua orang pergi? noni pergi mansoura dan the rest pergi bersenang-lenang kat rumah yang asza sewa untuk parents dia. mereka tak ampai alex lagi.maybe esok kot sampai alex. rugi la kan dah bayar tapi tak guna so mereka beramai-ramai berpesta buih melepak di rumah tu yang kata nya sangat besar dan cantik dan tv banyak channel. nak layan movie la tu.

kenapa aku tak join mereka? memang la memula ingat nak join. eh bukan. aku tak tau nak join ke tak nak. eceh. macam la masalah besar sangat kan. haha. last-last aku tak ikut sebab ada benda aku nak buat. oh, rahsia kerajaan. hahahha. padahal tak buat apape pun. mereka pun suruh aku jaga je chibi kat rumah. sob3.

aku dok kacau chibi, chibi dok kacau aku. huhuh. sunyi nya rumah ye. bile chibi dah bosan dia pon tidur kat katil kay. aku angkut ke katil aku tapi dia lari balik ke katil kay. cis2. bila pagi-pagi dia dah bangun dok kacau-kacau aku. memula aku biarkan je dia. malas nak layan. aku ngantok la weyy. haih. dah la semalam tido lambat. menghilang kejap pastu datang balik dok kacau2 aku. aku pelok paksa dia tido tapi tammo. hahha. last2 aku teringat dia mesti kelaparan gila. aku pun give up dari tidur dan pergi ke dapur bagi chibi makan. senyap terus. sekarang entah hilang ke mana tuh. aku terbangun awal la pula harini. errr. pukul 10am awal???? heheh.

mari memikirkan aktiviti hari jumaat! baca buku la wey! erk.

berat sangat dah chibi nih. lenguh kaki aku. adeh.

Wednesday, March 18, 2009

esok cuti yeay!

walaupun sehari je cuti tapi sangat bermakna taw.
bermakna 2 hari cuti untuk weekend. huhuh.
sadis gila dah 3 tahun cuti sehari jer seminggu. hari jumaat. haih.

sepatutnya sekarang ini ada perjumpaan dengan pakcik pensponsor,Ketua Pengarah MARA, Y.BHG Datuk Nam Bin Marthinin kat MARA hostel and dapat nasi hadramaut free. tapi sungguh la malas nak pergi ke hostel. takpe la ye, last year kite dah penah jumpe kan masa perasmian MARA hostel tuh. heheh. macam la beliau kenal kao noure oi!

oh, aku da ingat kenapa aku semangat nak tulis entry ni. mari dengar lagu!

suka lagu ini! SLUMDOG MILLIONAIRE soundtrack. ala lagu yang mereka dok menari-nari sakan lepas habis cerita tu la. tapi ini sudah di-englishkan dan dinyanyikan semula oleh pussycat dolls.

Jai Ho (You Are My Destiny) by Pussycat Dolls feat A.R Rahman

Monday, March 16, 2009

bangun pagi dengan mood yang elok menjana keceriaan sepanjang hari

today is not a good morning to start with. bangun2 pagi jer ada benda yang buat aku agak bengang. haih. lepas tuh terus rase macam semua benda pun tak kena. hmmm.

i'm fine now. dah makan pizza banyak gila walaupun dah agak kenyang makan peach sebanyak-banyak nya. nafsu makan sangat membuak-buak dua tiga hari ini ye.

aku baru habis menonton cerita yang sebanyak 26 episod. pulun tengok dalam masa 3 hari. fuh! cerita korea la. aku pun agak kurang percaya aku boleh melekat dengan cerita ni. 1% of anything. cerita lama pon. gelak ketawa la aku sorang-sorang tengok cerita tu. kay tu tengah pulun nak habis kan jugak cite tu. tepengaruh ngan aku. hahaha. boleh la start buat nota malam ni. =)

bulan ini dah habis duit. so tak boleh berbelanja. gila banyak aku berbelanja bulan ni. banyak sungguh baju-baju yang dengan senang hati membeli. huhuh. best buy bulan ini, winter coat warna biru yang sangat biru. yes, it is BLUE. cantik taw. murah pula tu. SALE maaaa. tak sabar nak pakai winter tahun depan. hohoh.


ps. aku sangat suka fringe aku! dengan tekad aku potong sendiri rambut depan tu kat depan cermin masa exam hari tu. suka! suka! cantik. hahaha. ok, aku gila perasan la. eh, sebijik macam liyana jasmay taw. :P

Sunday, March 15, 2009

first day of new sem, lots of abbreviations already!

hye guys!
eceh. agak bajet di situ.

the holiday is over. wish i could have more holidays! haih.just before sleep last night i wish i wake up late in the morning. i mean after subuh prayer, some more sleep and not aware of time and running late and could not be in time for lecture and YOU WISH! hahaha. it was not happened to me today. though i woke up pretty late, still lazing around on my bed, thinking of what to wear today. and when it already 7.30 am and still not taking your bath, there you start to gelabah. eh2, cool la juga. 10 minutes to eight when me and kay going out. running over taxi and arrived at lecture hall 8.00 am on the dot! good to see the lecture hall is still empty! err, i mean there are just few people inside. and who expect EVERYBODY is going to lecture on the first day anyway. some still wandering around the world, and some still dreaming they are in heaven. heh

NOURE BETULKAN NIAT AWAK TUH!

so this is 2nd semester of third year, ad my last semester of preclinical year! yeah. eh2. why my friend in mansoura has already in their clinical year???? i'm wondering. i dont have chance to meet her again after the sports day last time. sob3. oh, she's manchester program by the way.

talk about the picture below! i have clean up my room .errm, i think tidying up things in the room suit it more. heehe. still looking for book shelf. hurm!


so-called meja solek without a mirror. hahah. put back things in place so it wont get mess. remember that noure! oh, no eye shadow mascara lipstick what so ever. i am soooo not into it lah. heh.


i dont like the wrapper very much la to be honest. i mean that one on the wall. i heart the stripey on the desk! err.table (?) :D


to whom it may concern. i'm going back on 28th of july 2009 by QATAR Airways from Alexandria. departure time at 2025 and arrival time at 1355. do wait me in KLIA ye! :D

the hand-key is broken. haih. haih.

Saturday, March 14, 2009

noure,

please bear with it a little while longer.

Thursday, March 12, 2009

di kegelapan malam.

selamat tengahari!
aku sedar-sedar jam menunjukkan 12.09 pm. dan selang beberapa minit kemudian azan zuhur pon berkumandang.
lalu aku pon mendudukkan diri tatkala mendengar azan. trus dah xboleh tido. tapi jangan harap la aku nak membuang comforter nih jejauh. syok woooo.... :P

untuk pengetahuan, aku tidur selepas subuh ye pagi tadi. pukul 5 am. tidur antara waktu subuh dan zuhur. apekah? abih la terganggu circadian cycle aku. jenuh nak betulkan balik bila dah stat kelas nanti.

apa aku buat sampai tidur lepas subuh? tak buat apape pon wey. aku tak boleh tidur!!!! cis2. tak mengantuk lansung. satu rumah dah gelap gelita. aku hanya ditemani cahaya laptop. mengadap la laptop sepanjang malam. dia pon sanggup mengorbankan dota seketika untuk teman aku. huhuh. dahhh, dia yang suruh aku tido lepas subuh pon. tapi serius tak mengantuk. ni mungkin gara-gara aku mandi kol seblas malam kot. segar terus. heh

bila dah pukul 4 tuh kelaparan juga memuncak. aku nak makan megi tapi tidak lah berapa berani nak keluar bilik pergi ke dapur. heheh. ini gara-gara cerita-cerita hantu yang baru didengar bebrapa hari lepas la nih. haih. lalu dalam kegelapan aku mencapai biskut munchy's LEXUS keluaran malaysia yang dibeli di Alpha Market Green Plaza dan makan satu pack. masih rasa nak makan lagi lalu dalam kegelapan aku keluar bilik dan mengambik toaster di ruang tamu dan angkut dalam bilik. yer, kami baru beli toaster kelmarin. sedap rase nye bile makan roti bakar kat mansurah aritu lalu masa kami membeli-membelah kat carrefour aritu ternampak toaster dan terus membeli. hehe.
aku bakar sekeping jer roti sebab dah nak tidur tammo lah makan banyak-banyak. roti panas-panas disaluti choc spread sangat sedap.

lepas abih makan terus rasa mengantuk. tertidur bersama chibi yang baru muncul. chibi sedap sungguh tidur kat tangan aku ye. tersedar bunyi azan. itu bukan azan subuh lagi. itu azan mengejutkan orang untuk ke masjid. err. mungkin kot. aku menuggu dengan tabah azan subuh. sampai aku tertidur lagi. dia pula dah start bermaen dota balik.

dan tidak lama kemudia azan subuh berkumandang! lepas abis jer azan aku trus berwuduk dan solat dan tidur dengan lena nyaaaaaaaa... huhuh...

aktiviti hari ini. berkemas bilik saja. tu kay ngan bz mengemas buku2 beliau. i'm on my way! heheh. kalau turun bawah, nak beli apple dan membuat apple pie. semoga menjadi lah.

Wednesday, March 11, 2009

menusuk kalbu

"tido ker nor? tableh blah. bangun pun pukul bape tadik."

erkkkkkkkk!!!!
gila lah menusuk kalbu sanubari ini. hahaha.

aku baru jer berbaring sambil menarik comforter tutup sampai ke muka. hehe. jam menunjukkan 9 lebeh. :P

daaahhh. tade bende nak buat. nak tengok cite pon malas. sangat bes rasa nye berbaring tanpa berbuat apape. ok2. nak rest. hahahha...

bubai.


ps. bile cuti banyak la update walaupun hanya merepek. xpe la ye. hehe

rakoda-ing






gamba lama yang baru di-upload. takde la lama sangat kan.
malas nak wat caption. so, sila je lah lihat.


bila entah nak kemas bilik ini sebetul-betul nya

harapan tinggal harapan.
kunun la nak kemas bilik.
ni dah berapa juta kali dah cakap nak kemas bilik. tapi takde hasil pon. HAHAHA.

eh. eh. ade la juga hasil sikit.

bubai biru bulat-bulat. ganti dengan hitam petak-petak pula.
psstt. yang sebenarnya kitorang bubuh jer karpet baru tu atas kapet lame. tuh menandakan belommmm lagik kemas bilik. ish3. teruk gila!

baru beberapa saat aku siap ganti bedsheet baru nih chibi terus melepak. ceh! pandai ko yerrr.

kat mana nak cari rak buku ye. tak perlu la besar. alaaa, yang macam kat bilik aku kat umah kat malaysia tuh. erk. macam la korang tau kan. hahaha..

di mana? di mana? di mana? kalau takde sampai bile nak siap kemas camni. serabut aku dengan buku2 yang semakin melambak ini. haih.

esok berkemas! kay. sila kerahkan saya berkemas. hahaha...

seronok nye cuti. sedar diri pukul 11.30am berguling-guling sampai pukol 1 baru keluar bilik. gila seronok! :P

skype me!


arghhhhh.. aku stress ngan skype version baru nih. tadi la aku gatal nak mengupdate new version. ingat cam best, rupe nye HAMPEH!

serius buat aku stres gila. sangat tak menarik ye kekawan. lihat di atas itu. bende tu boleh di-detach. tapi oleh kerana aku nak snap pic. aku attach jer dedua skali. tapi still xmenarik.

aku berkeputusan nak install balik skype lame! heh.

TARAAAA!!! i heart my skype. welcome back background aku yang comel. hehe.

haaa, add la aku skype. annisa_ler. pengguna skype berjaya. chatting kat YM cam dah tak best lah. :P

Tuesday, March 10, 2009

perubatan sports day

dah lama berlalu dah tapi rasanya belom lagi basi kot. hehe.
hari jumaat yang lalu was held PERUBATAN SPORTS DAY di mansoura. sebab itu la kami semua nak jugak ke mansoura khamis malam tu kan. aku bukan lah atlet, tapi cukup lah sekadar CHEERLEADER yang berjaya. haha. penat seh menjerit2. sampai takde suara.

briefly kepada rakan2 yang kurang paham, perubatan sport day ni diadakan untuk semua pelajar perubatan di seluruh mesir dari 5 tempat iaitu dari Alexandria, Mansoura, Cairo, Zagazig, dan Tanta. rasa nya ni dah 2nd time diadakan. Dah la hari khamis baru habis exam esoknya terus ada Sports day nih. untuk perempuan beberapa ketul jer pon dari alex. maybe because in a short notice, so agak kurang la orang nak join. baru abeh exam pon maaa.... semua mesti la nak terbang ke seluruh dunia. huhuh.

lets picture do the talking. ;)

team alex akhawat(perempuan). mereka bertolak dari alex seawal 6 pagi! duh! gila kental.

alex kaler hijau. kanak2 itu out of theme. heh

mansourian. hehe. semangat tengok team mereka lawan kat court sebelah. yes, mansoura is red. i like the pic though. :P


bertudung biru itu yana from cairo. they are all bluish.

alex banner. we feat. we beat, we lead! sempat juga buat walaupun baru abeh exam ye. kagum!

no caption.


alex basketball team. wey, mereka sangat hebat la weyh! huhuh. kecil2 cili padi.

para penyokong. alex is hot to go. H.O.T.T.O.G.O...aum . is hot to go.. bla.. bla. bla.
haaa, da tak ingat dah. aku suka cheer tuh . huhuh.

the worst part, berejam menunggu makanan. haih. and in the end, bile dah dapat aku tak makan pon. oh, yang aku pegang itu nasik kerabu.

bersantaian menungguan makanan-an berjam-jam-an. dush!

pantomime alex. simple and the very last minute. at least ade daripada takde kan. =)

long lost friend. finally we met here in mansoura. jumpa pon dalam sepuluh minit kat luar dewan before closing ceremony. oh, ni faiz azlan. kawan skolah rendah aku yang dulu sangat nakal kini nampak macam baik je kan. haha.
lepas balik rumah malam tu dapat sms dari beliau beserta nombor topup.
" amik la no topup ni. aku xtaw nak bagi ko ape dah"
erk!!!! terkejut aku. xpenah2 lak orang buat gitu kot. memaksa dia datang alex so aku bleh langsaikan janji untuk belanja makan.

dewan yang dipenuhi kekanak medik seluruh mesir. gila! dewan tu sangat penuh. kebanjiran pelajar medik di mesir.



sudah habis event. wani. kay. noure. weyhh.. apsal aku tembam gila nih? haih.