Monday, March 9, 2009

noure back in action!

hello world!

maaf menghilang beberapa hari. eceh. yerla, aku tau tiada siapa pon rindu aku.
lepas exam ICDL hari khamis lepas terus bersiap-siap untuk ke mansurah. exam itu pon berakhir agak lambat. haih. haih. tidak perlu lah aku bercerita kebengangan aku yang belum tahap dewa lagi sebelum exam ICDL. i have to wait for bloody 4 hours semata-mata untuk menjawab 36 soalan yang salah satu nya berbunyi begini: 'print 2 copies from the records" err... lebih kurang begitu lah. eh tapi tidak lah jugak mendapat 100 markah. haha. kao nak belagak pulak ye noure.ceh!

kembali kepada cerita mansurah. lepas balik exam memang terus berkemas ke mansurah. terpaksa menaiki bus sebab tiada tiket tren. telah habis lah. memang xsempat nak duduk-duduk melepak. ada la dalam 5minit aku duduk. eh, nampak macam menipu je kan. tapi serius lah. lepas itu big boss nak tunggu maghrib pulak. ya, it almost time. so kami pun tunggu maghrib which around 6. big boss call dah tunggu lalu kami menuju ke mauaf gadid.

eh, cookdoor da sampai! jap eh.. makan dulu then sambung okeh!

alhamdulillah. perut sudah kenyang. sambung!

naik bus dari mauaf gadid pukul 7.30 pm. aku tak boleh tidur all the way to mansurah. pakcik belakang sungguh bising ye. hadoi. then sampai terus pergi makan. big boss kelaparan gila. semua orang pon menemani beliau makan sambil jugak menyumbat makanan sekali. eheh. berjumpa azim yang lama tak jumpa. azim semakin comel! gembira aku tengok dia makan dengan semangat chocolate galaxie yang aku bagi walaupun dah cair. hohoh. selepas makan berjalan kaki menuju rumah aida and the gang. huuu. di ketengahan malam terpaksa berjalan kaki sebab jammed. giler la jauh! sungguh aku sudah tak larat time tu.

bila sampai rumah aida melepak-lepak, mandi dan terus tidur. aku dan kay duduk kat rumah aida, zu dan aimi. asza, ya dan ira duduk kat rumah nadiah, wani, dan intan. oh, mereka ini adalah rakan-rakan kat KTT dulu. except for nadiah from IKIP but she is ira's cousin by the way. tido awal. esok nya semangat nak pergi PERUBATAN SPORTS DAY! . ha. ha. ha.

next entry aku bercerita pasal sports day. or mungkin jugak hanya gamba. tengok lah kalau rajin okay.

sejak bila pulak lah aku bercerita detail pasal journey aku ni kan. oh mungkin sebab aku sedang cuttttttttiiiiiiiiii!!!!! hahaha.

esok plan sudah penuh sepanjang hari. nak pergi ke carefour petang hari. tammo lah cakap tengahari sebab bangun pon dah tengahari kan. 12 TENGAHARI okeh! :P bila bersiap-siap mesti lah sudah petang bukan. ohh, seblum tu kena kemas bilik ni dulu selepas bangun esok! bilik yang agak bersepah. duh! and really need a new look for my room before the new sem begin. something fresh! new carpet for my room. show to you later okeh! gila semangat. ha. ha. ha.
then in the night, plan for bowling kat green plaza. it ya's idea kat dalam train tadi. why not! it holidaaaaayy... :P Le Tour De ALEX maybe on the next day. wargh. need to pay for flight ticket. the internet also. busy! busy! busy!


see ya later!

2 penyebok:

k h a i r i y a h said...

hoi da cuti ke!?? mcm xpercaye je. hakhak...

noure said...

ceyssssssssss... ampeh hang.. sudah la weh! hahahaaa...

nak abeh dah pong. sob3