Thursday, March 26, 2009

selepas hampir tiga tahun di alexandria



aku bukan lah terlalu busy setadi hingga tiada masa untuk meng-update blog tetapi terimalah hakikat bahawa aku sangat busy sehingga terlupa untuk menulis blog. busy buat apa tidak perlu lah kalian tahu. biarlah rahsia ehem. agak bajet di situ ye. hahahahaha.

hari khamis hanya akan dipenuhi dengan 2 lecture sahaja dari pukol 10am hingga 12pm. kemudian free. yeay! hehe. at least sehingga bulan May apabila practical parasitology bermula. huks.

sungguh malas gila aku nak pergi lecture hari ni. tapi tabah kan la jugak diri ni. untuk lecture physiology aku lost memula tapi dapat back in track tidak lama kemudian. hehe. maksudanya memula start lecture aku malas nak mendengar bersungguh-sungguh. kemudian aku tersedar dari mimpi dan mendengar lecture dengan bersungguh. cewah. bila dah hampir habis aku kembali ke dunia sendiri. hehe. next lecture histology. farahin dan ewa dengan girang mengajak aku ponteng lecture. aku bagaikan mengantuk disorongkan bantal pun setuju serta merta. hehehe. tetapi malangnya hasrat terpaksa dibatalkan disebabkan tuan rumah yang ingin dituju apabila memonteng menghadirkan diri ke lecture. duduklah kami mendengar lecture histology. yang sebenarnya. aku hanya lah menyalin jadual-jadual comparison between cells yang lecturer bagi kemudian lost. haih. haih. aku mahu insaf! maaf cekgu. hurm. aku lihat sekeliling ku juga semua seperti ku jugak. :P

hari ini hari yang sangat busy. jamuan untuk section 4 and at the same time aku ada SC yang dah plan dari last week untuk pergi berjalan-jalan sekitar alex. berbelah bagi aku nak pergi yang mana. haih. haih. akhirnya aku pergi membantu sebentar di rumah paan untuk memasak. sebentar, yer. sangat sekejap pun.poyo nak pergi after lecture tapi sempat lepak-lepak kat rumah main rubik cube. ada la juga aku membantu sikit kan. kemudian pukul 2 pergi sc. so destinasi pertama kami ialah Qal'ah atau bahasa melayu nya kubu atau bahasa inggerisnya citadel. yer rakan-rakan kubu ni boleh kata hari-hari nampak dari university tu tapi selepas hampir 3 tahun baru lah menjejakkan kaki ke sini. sadis gila aku.


selepas bergambar-gambaran di qal'ah kami pun pergi ke destinasi seterusnya. makan nabi daniel. ini juga sangat berhampiran dengan university tu jugak. nak kata lagi dekat la daripada qal'ah tu. pun baru pertama kali menjejakkan kaki ke sini. huhuk. sadis gila hidup. makam ni bukanlah tempat di mana jasad nabi daniel disemadikan tetapi hanyalah tempat di mana nabi daniel pernah berada.




kemudian aku bergegas ke MARA hostel di mana jamuan kami diadakan. kat roof top. jalan kaki je dari makam tu. mula-mula nak naik teksi tapi rasa macam dekat so jalan la kaki. dan akhirnye AKU SESAT. hahaha. sile lah gelak. hampir menangis call farahin sambil berjalan sensorang tak jumpe yellow-house. huhuhuk. jalan ikut hati akhirnya sampai. sampai2 je semua pun baru start makan. yes on time! hohoh. makan-makan-makan. melepak-lepak. bertapau-tapau. berkemas-kemas kemudian pulang.

balik jer terus aku duduk capai bende kat bawah ni. semalam baru belajar. aku berusaha nak setelkan. bila sampai last step terus aku lost! banyak kali macam tuh. huwaaa..... benci! benci! hasil usaha gigih aku akhirnya berjaya jugaaak!! hehehe. gumbire! gumbire! gamba kat bawah ni first time aku solve kan rubik cube. :D
perlu berlatih sampai power!


aku penin kepala weyhh.. nak berehat.

5 penyebok:

k h a i r i y a h said...

slalu xpat selesaikan cubic itu. mmg ak x power. hahaha

eppygurl said...

gile ah. aku bli cubic tu dr sek ren. smpai skg xpnh lulus.. last2.biar dlm stor je..

ain_dira said...

hahakk.. x ske main game tu..!! btlke ko solve ni?? ntah2, kaler yg x nampak blakang tu beterabur..hehehe

zarf_iera said...

huhu...b4 ni rumet ak terer men.ak pn berguru ngan dy..n at laz,ak pn terer gak.tp,skang dh x men dh..kubik 2 pn ak xde..tros x igt.muahahah..

noure said...

khay, just ikot step. pasti ko akan power. huhuh.

paani, haha. like i said. hapal step ko akan power. hehe

ain, iyor la makcik. aku solve la tuhh. adoi! xcaye lak minah nih.

zaf, aku baru je nak belaja setelah 20 tahun haha. mempowerkan diri. haih. xbeli lgk rubik cube. pinjam org punye. haha