Tuesday, April 7, 2009

dulu lain. sekarang lain

chibi yang dahulunya kecil kini sudah sangat besar.baru beberapa bulan je pon. baru aku tahu kucing membesar dengan sangat cepat lagi-lagi kucing sedentary life seperti chibi yang kerja hanyalah makan dan tido

saje nak tunjuk gamba chibi. kenapa semenjak due menjak ni aku rase chibi makin comel ye?? haha. geram-geram.







dahulu kay sangat takut dengan kucing. masa mula2 chibi hadir dalam rumah ni pintu bilik sentiasa ditutup sebab kay takut chibi masuk. yer, kay memang sangat takut dengan kucing. chibi nak datang dekat je terus menjerit sampai satu bangunan dengar. hahah. kelaka-kelaka.

sekarang? sekarang tidak lagi. tak takut dah minah tuh. sekarang ni siap berebut lagi nak pegang chibi. kalo nampak aku pegang chibi sebok jer nak ambik dari aku. heh. sungguh tak sangka ye. hahah. psychogenic je takut ngan kucing tu.

dulu pun aku agak takut kalau chibi nak gigit. hehe. bukan la agak. memang takut. macam sakit je kene gigit ngan kucing. sebab tu la aku tak suke kucing. haih. tapi bile once die dah gigit and i felt nothing, dah tak takut dah. tak rase ape dah. lantak la nak gigit kuat mane pun. heheh. tapi chibi selalu gigit main-main je.

sangat manja itu chibi ye. pagi tadi seperti biasa kalau nampak je aku tengah tido mesti nak menyebok jugak. aku malas nak layan so aku biar je. bila aku dah bangun tengok sedap gila dia tido sebelah aku. bila aku balik kelas pulak terus kejar aku panjat atas meja. yer, nak makan la tu. makan cheese dengan penuh semangat. lepas tu aku duduk ngadap laptop beliau pon sebok nak tido kat tangan aku. biar la nak bemanja-manja. huhu. tapi bila dah ramai orang balik terus blah. heh. aku pun dah tak dipandang. macam tu la chibi punya perangai. ces2.

7 penyebok:

zarf_iera said...

byk btol mse kamu nk memelihara chibi ea? x kose i..huhuhuhu..

Cik Duktur Paan MD said...

chibi tuh macam da tuka tuan je aku rase.

de x confuse ke?
haha

ain_dira said...

aah..dah lain la chibi tu..mkn bertambah bulu nye.. spesis ape kucing tu?? comel sgttttt..=)

noure said...

zaf, hosmet aku yang beli. xperlu ade mase nak jage. bio jer die bebas kat umah lantak nak wat ape. tp seronok gak. kitorg selalu gelakkan chibi sebab kelaka. haha

paan tak. jangan riso. die tetap tawu tuan die yg sebeno. sebab tuan die la yg slalu bg die makan.

ain, tade kot betambah. da makin panjang jer. chibi nih persian cat. bulu panjang nau. macam nak gunting je rase. haha

z a w a n i b a d r i said...

weyh bawak blik mesia tyme cuti ley?

eppygurl said...

haha. weh. chibi ni jantan ke betine? comel gile

k h a i r i y a h said...

ak smpi xnmpak muke chibi kao tuh mase die tgh brg. ahhahaha...