Wednesday, April 1, 2009

stress dan ok sudah. mungkin.

dua tiga hari ni memang agak stress. treshold kemarahan aku agak rendah jadi sedikit je stimulus yang biasanya boleh diabaikan menyebabkan aku agak marah. haih.

kisah sadis terjadi semalam. aku mahu withdraw duit dari ATM kat carrefour tapi tidak berjaya. terus kad keluar tanpa keluar duit. jadi aku try sekali lagi dan akhirnya berjaya. tapi malangnya amount yang aku nak keluarkan kali pertama yang gagal itu tetap ditolak. almost thousand okeh untuk first yang aku nak keluarkan tu! sewa dan belanja bulan April. haih. haih. kejadian yang sama terjadi kepada membe aku. haih. haih. kemudian bershopping dengan agak kurang perasaan. sebakul penuh dengan stok makanan saje. huuu, suka baju tu. nak. nak. nak. haih. mungkin jika kejadian awal tidak berlaku aku pasti terus grab saja baju tu. baju ape? ade la. :P

kemudian hari ni check balik balance kat bank. kat ATM la tapi still tiada perubahan. duit tetap ditolak. oh, elaun juga belum masuk. dan bila masuk dalam bank dan berjumpa banker (?) beliau hanya tengok je mini statement kami dan dengan konfidennya berkata "your money will be refund to your account after 3 working days"

and that it? aaaa.. mari la kita tunggu. tidak la aku berapa kisah jika duit itu kecil saja jumlahnya. banyakkkk tuuh. huu.

minta maaf jika ada terkasar bahasa kepada kalian semua ye.

aku dah call mak tadi so dah agak ok lah juga. dah seminggu lebih tak call. aku dah agak mak mesti tunggu aku call. mak biase la ada je cerita dia. huhuh. so aku dah ok balik. tapi entah la.


nih rakan-rakan. bukti aku berinai.. sudah percaya sekarang? huhuh. letak kat kuku je la. takde la sampai ke jari2 macam pengantin tuh. nampak macam nak kawen sangat dah tuh. hahahaaa.

tolong la kata aku skema ye. :) tadi aku datang agak awal ke lecture hall. sebelum tu aku ada kelas sebenarnya kemudian aku kehilangan rakan-rakan yang entah melepak di mana lepas aku pergi bank. aku call tak angkat jadi aku melepak la depan lecture hall yang masih tidak berlampu. ada lah juga manusia di situ. kemudian ade orang tegur.

"eh noure, apsal datang awal hari ni?"

erk. aaaa. tadi ade kelas la. haih. haih. muke da di chop datang lambat ke ha? hahaha. kalau la aku si datang awal takde la mission failed!
mission aku dah 3 hari failed. what mission??. shhhh. rahsia la. heheh. bile ntah nak berjaya. haih.

6 penyebok:

ain_dira said...

nape x wat corak2 skali kat tgn..? mst lg cantik n meriah...=)

k h a i r i y a h said...

ha. duit da ade blom neh? sian kt kao. kaco mood nk shopping tol ek. huhu..

ha mek. btol ckp ain. buat bunge2 bagai tros. nmpk seri cket.haha.

eyh, bile lak ko pakei spec neh?

noure said...

ain, malas la. kang jadik public figure.hahaha. aku xminat pon la yg bunga2 kat tgn tuh. hehe

khay, duit ade jer. no worries. hehe. sejak bile aku pakai spek? hehehe..

zarf_iera said...

wei..apakah mission anda??
bikin saspen saja..
btw, kes ko 2 pnh jd kt ak.tp,xde r x kua lgsg.ak wthdraw 100,kua 50 je.
n da best part..bank xley wat pape.sbb,ak withdraw kt atm bank len.wat da h*ll!!

zura said...

spec kau cam ain punye lah! miu2 kah? heheh

noure said...

zaf, haha. misi adalah rahsia! :P huuhuu. kes ko tuh ak pon xleh tolong. xpe la. halal je. aku nih tataw la cane. haih.

zura. ohh, bukan kot. huhuh