Friday, May 29, 2009

within 24 hours

bukak je laptop petang tadik tros mendengar bunyik TOIT.
itu bunyik msg kat skype yer. hehe.
ohh, dari orang jauh. aaaa, tade lah jauh sangat dari sini ke sana berbanding dari malaysia ke sana.

"dah dapat"

waaahhhh. terase nak melompat2 je. over!
sangat pantas boleh takkk...
baru je order semalam. kate nexweek dapat but in 24 hours dah sampai!
bagus!



let B.I.L do the unboxing.
while me just watching from the webcam. T_T
jeles boleh taakkk????
sadis2.
takpe lah, biar beliau rasmikan dulu.
aku akan buwat another unboxing bile dapat nanti yer. ehehe.

cool!

hehehe. and guess what? tunggu dapat kat tangan ai baru bagitaw okeh!
SABAR NOURE. SABAR.





p.s: igt nak letak gamba 2-3 ketul tapi kantoi lak kang. hehehe
p.s.s kan dah tak study sepanjang petang melihat bende tuh. adess..dah simpan balik kat kotak. see you again in 2 months my new love! :D

Thursday, May 28, 2009

good things happen

dah issued ticket tadi.
alhamdulillah.
going back before the wedding.
yeay!
hello bahrain. see you soon!
err. ade ape kat sane ek?


benda idaman kalbu telah dibeli.
waaaaa.
baru je decide
ok nak.
then tak lama kemudian diberitahu.
ok,dah beli.
sangat pantas yer. hehe.
and the most importantly,
it much way cheaper.much. much. much!
by next week dapat dah la. :D
lagi 2 bulan baru sampai kat tangan aku nih. T_T
sabar.sabar.

rahsie. sape da taw diam!
HA HA HA

Wednesday, May 27, 2009

and all i have is time

maka adalah lebih baik aku men-silent-kan diri.
tak perlu aku nak tambahkan masalah yang tak penting.

mula busy mungkin.
midterm hari isnin.
yet, satu habuk pon tak study.
presentation physio sabtu ni.
sebagai ketua yang berdedikasi-lah-sangat-heh kene la kumpul sume bende.
ohh, aku mulai stress. ini la nasib nombor last2 dalam section.
haih.

mulai risau final.
tidak sebahagia semester lepas dengan gap yang banyak.
gap dikurangkan. kembali exam yang pack. T_T

so warning la diri sendiri.
NOURE STUDY LA!

goodbye practical anatomy. forever (?)



biarkan begini. cuba buat biasa. selfish kah?

Monday, May 25, 2009

palestine evergreen


“SCENT OF PALESTINE ,SCENT OF JANNAH”

click here for detail.

tetibe dapat comment.macam tawu je sape yang bagi comment tuh :P

On May 25 PALESTINE EVERGREEN commented on locked 004: “blog anda telah disenaraikan dalam blog list kami. tahniah! :)”
i will try to contribute as i can. =) mari rakan-rakan. kita menyahut seruan kempen PALESTIN EVERGREEN ni. untuk kesedaran diri sndri jugak nih. bagus2.




quickie update:

deary khay! happy birthday busuk! worry me not keh. aku akie dokie saja skang. nanti ada masa aku reply mail.sangat bz skang. i know you always there for me. rindu ar wey!

mid-term getting nearer. still have few more presentation left.

please, let the sun shine tomorrow with good news along. HOPING. and Still Hoping.

anatomy practical exam on wednesday. movie marathon of ANATOMY revision class. heheh. still watching.

kak long, dont forget to tell B-I-L that i want the gadget okeh. update of my ticket, i will confirm to you later. pray hard for me lah!


p.s: sory dear friend. seems i cant give the password. no worry lah. it just crap! :P

locked #004



hint: ask me lah if u want to know! heh

Friday, May 22, 2009

.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........




haih




..........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..
.

Wednesday, May 20, 2009

what do you think? *edited*

should i spend 126165GBP for the thing i DEADLY wanted or i shouldnt?
think. think. think.
haih.

hahah. xhengat GBP bape tp stil la ingat 900rm. no worry ye kak. muktamad! pk dah nih! heheh.

latest news.

our exam is over on 22nd of July 2009.
worh!

gila kah?
cancel the ticket.
lost 100 dollar.
change airlines.
add few hundreds LE more.

so i'm going back RIGHT AFTER the exam is over.
no more qatar and hello again dubai.
agak sedeh di situ.



p.s what about your promise? i GAVE you the answer ALREADY.
p.s.s GBP great britain pound.

Tuesday, May 19, 2009

happy faces



mirror image.

cover album kah?

noure dan kacang lagi.

triple chef of the day. ehem. ehem. 5 BLOODY kilos of tomatoes!



K.A.M.I

may! with kak nik. sebaye je koooot.
arghhh. dun kill me!

from noure to kak nana.

paper warrior. haha. best!

paper warrior again. hehe

semua orang pon nak pakai bende tuh kan. haha

from kak tikah to noure

tiup belon sampai pecah. tipu je. :P

main pijak belon. hehe



prezzieeee

C's

D's

Posted by Picasa



Friday, May 15, 2009

sudah mahu muntah dengan esaimen. boleh?

cuti hari jumaat dihabiskan dengan mengadap laptop membuat power point presentation untuk macam-macam subjek. T_T


my new red stuff collection. yeay!. thanks kak tikah. =)


noure memang comel. yeah, i knew it. HAHAHA. pin bunga kale merah comel! semua orang dapat kad dan pin bunga together with cup cakes. =)


untuk orang yang kite bagi hadiah, kene tulis ciri-ciri orang tu kat kad yang meke provide. dan akan dibaca kuat2 dan semua orang akan meneka sape kah beliau. it so much fun! hehe. nak tawu ape yang kak tikah tulis untuk describe aku?

tinggi dan kurus kering.
kuat makan. yer, skang nih sume orang pon da dok jerit name aku. huks
insomnia. sume orang tetibe blur.
bahase melayu tak betol sangat. dan sume org pon bersatu padu sebot name aku. cis2!
rajin study kot. hahahah. ini buwat aku konpius sekejap. gagaga


sambil aku amik adiah meke-meke pon ajuk balik ayat yang selalu sangat aku cakap terbalikl. cis! ampeh betol.

aku perlu belajar bahasa melayu ngan Pak Lan balik nih. adeh. shirap shejuk shedap sheronok. hahaha.


p.s aku sangat terkejut bila baca status rakan-rakan yang zaf and wani accident. so ym-ed khay for details. sangat terkejut gila. thanks goodness nothing serious happened. i think. get well soon deary and be strong keh! miss you guys so much! =( bace kat blog khal for more detail.

Thursday, May 14, 2009

love the girls!


baru balik section 4 girls makan-makan.
eheee.
sangat seronok!

dan sangat penat jugak.
more pic coming soon.
tunggu dapat gamba dari camera gabak okeh! huhu.



penat. penat.
nak tangok house 24. nak mandi. nak tido.
yeay!
esok la wat esaimen. huhuk.

Wednesday, May 13, 2009

nyamuk nyamuk

yer rakan-rakan. aku sedang belajar pasal nyamuk.
jangan terkejut andai aku dapat kenal nyamuk tuh jantan atau betina.
nak kenal spesies pon boleh taw!
hahah.
okeh, aku tipu jer. masih xdapat kenal.
tapi memang betol aku dah belajar nak identify nyamuk.

terasa nak jadi budak medik? nak blajar parasitology? malas nak bace buku?
anda boleh! dengan hanya menonton cerita. anda boleh masuk exam parasitology. eheehe.

walt disney production presented to you!

the winged scourge.



congratulation. by watching this, you just finished study anopheles mosquitoes and malaria. :)
happy watching!


hari ini, dengan murah hati nye aku telah bagi pakcik kedai comp sebanyak LE200 untuk mendapatkan new charger. T_T. pokai la ceniii. huuu

Monday, May 11, 2009

Just need some sleep


 

Dah berhari hari tido tak cukup.

Penat dengan assignmentssss.

Aku hanya perlu tidur yang panjang.

Bagi aku tidur banyak sket yeeerrr.

Badan cam dah rase panas sebab xcukup tidur.

Update dari ms word je. Malas nak bukak blog.

Nak tengok house ep23.

Nak tidur!

Sok presentation pharma pukul sepuluh!

Nite2.

Saturday, May 9, 2009

fruity


cube teke apekah ini?
juicy.
nyum2.
K.E.S.U.K.A.A.N.!
;)









stress.dengan.biochem..dush!

inbox aku tak henti2 bebunyik. adeh!
zaman muda-muda sangat comel. ahaha.
penat kene kutuk. cis!
click for better view atau tgk la kat fb. hehe

Thursday, May 7, 2009

assignments

ini izzah.ijah.bolat.dan banyak lagi nickname beliau. hehehe.
aku balik kelas je trus makcik nih call kat skype.

windu-windu.
yer, aku pakse beliau pakai tudung sebab aku nak capture pic. hehe.
penat kene kutuk ngan die nih. haih. haih.
asik kene buli. uwaaaa...

bolat besame kambing gurunnye.
haha. new zealand bukan banyak lembu je ker weh?
okeh, tayah tawu ape name kambing itu. heh

seronok wei besembang ngan minah nih. rindu la kat 9teenz! huuu. zaf, ko call aku lak yer esok.
khay, buwat skype. leh ceting memanjang. hehe.


ini assignment yang terbaru. eh, tade la baru sangat kot. banyak omwek!

biochemistry- gout(malignant) sangat stress gila aku nak cari bende ni. huwaaaaaaaa......
anatomy-vagina and female external genitalia
pathology- benign prostatic hyperplasia

pharma presentation this coming monday. tak buat lagi ppt. ari sabtu cikgu nak tengok. kene buwat malam ni gak la.
biochem kene anta draft ari sabtu nih. penat wei search tenet. ape yang aku dapat? tade pape. cket je. adeh!

Wednesday, May 6, 2009

penuh beraktiviti sepanjang hari

kan semalam aku lapar nasik.
hari ni setelah merengek-rengek kat farahin nak makan nasik akhirnye die ajak makan kat umah die. hahaha. makan tengahari ye. mesti la ewa pon ade skali. ade projek nak buwat. hoho. so after lecture terus pegi umah die.
first thing to do is makan nasik lauk ikan sambal. sedap2. aku ngan ewa dah macam manusie kebuluran je. hehe. lantak la yang penting aku dapat makan nasik! hehe.

pas makan nasik sambung pulak makan roti ngan tuna. hehehe. kene la isi perot bebanyak sebelum mulakan projek kitorang!
makan tuna sambil tengok nabil raja lawak tuh. T_T
tetibe leyl nak datang jugak. ade projek jugak nak buwat. huhu.
pas leyl datang mulekan projek pertame. yosh!

projek kami hari ini bertajuk KUIH BULAT! never heard of it? me neither. hehe.
sangat curious ok. so walopon mase odw nak gi umah farahin die tetibe nak wat pengat pisang aku tetap nak die wat kuih bulat die tuh. siap kene gelak lagik oleh meke aku semangat sangat. adeh.

hehe. kuih bulat tuh ala2 kuih buah melaka je. dibuat juga dari tepung pulut tapi dikukus dan disumbat juga santan jadi cam kuah. errr. mungkin macam badak berendam? haha. sume kuih pon aku tataw la wei! makcik farahin membancuh adunan dan anak-anak beliau aku, ewa dan leyl dok membulat2 sumbat gula dan buh dalam bekas. sampai laaaaa abehhh. penat. penat. serius penat. ewa gigih membulat2 leyl dok curik tulang. haha. aku pon same je la ngan ewa. eh. leyl2. hehe.

sementare tuh farahin dok memulekan projek yang kedue. LASAGNA! nyum nyum. yer, tuh yang leyl nak buwat tadik. die bawak sume barang2 farahin yang masak. quite complicated though. ikot sebijik2 berdasarkan resepi paan bagi. buwat-buwat-buwat. pastuh gi tengok bride wars. eh tuh ke tajuk die? tinggal lah farahin yang tetap setia ngan lasagna nye. hehe

dipendekkan cerita. masaklah sume bende. makan lah sume bende. waaaa. gile kenyang aku arini. kuih bulat kenyal. haha. sedap. suke gak la. lasagna pon sedap. membuatkan aku tringat lasagna mase makan kat turkey aritu. huuu. sedap nye weh!

bile nak dekat senja baru menapak balik. dah kenyang. ok, gas pon da ade kat rumah. hehe.

hari ni banyak gile kot makan! oh, sukeeeeeeee...

Tuesday, May 5, 2009

lapar nasik

haha.
sejak bila aku jadi pencinta nasik ni pon aku agak kurang pasti lah.
tapi!
dah 3 hari kot tak makan nasi.
jadi!
aku nak nasik.
huuuu..
kalo lagi best nasi putih bersame lauk. xkire pape lauk pon. eh2. tak. tammo apape lauk. nak lauk yg aku rase best! haha.


sebab gas habis la xmasak nasik. huuuu.





p.s. abeh la kene kutuk ngan paani asik ckp pasal makan je dalam blog. hahaha. :P

Sunday, May 3, 2009

tidak sesuai menjadi cikgu!

of the birthday




thanks ya! :D


lepas je mid-term jangan harap nak cuti hape bagai. the next day that is today terus ada PBL session untuk block baru. RENAL BLOCK!

and lucky me, maisarah yang dipaksa menjadi chairman atas persetujuan ramai. ha. ha. ha. telah pilih aku pulak untuk jadi akak penulis di hijau black board.

yaaa, aku memang tak layak jadi cikgu. TULISAN HODOH GILA! but i do enjoy the session lah. huhuhu.


Saturday, May 2, 2009

turn 21. fuh!

this is how my bed was look like last nite. buku bersepah merata-rata. bile bukak satu buku trase nak bukak buku laen. pastuh ngah bace buku tuh nak tgk buku laen lak. adeh.
alhamdulillah. berjaya mengharungi exam sejam setengah consist of 7 subjek sume nye! fuh!

so, i'm turning 21 today.
21! 21! 21! 21!
terasa diri ini masih comel kecik lagi.
masih belum tua lagi lah!
muda belia lag okeh. haha


kat sini noure nak cakap terima kasih banyak-banyak kepada semua yang wish. hehe.
sms, fb, frendster-yang-dah-lama-x-bukak, ym, skype, dan juga entry kat blog serta verbally dan pelok ciom ucapan hape bagai. thanks!
terharu okeh! :D
luv u all!
hehe.

myme! happy birthday to you toooo... bila nak sambut besday sesame lagi nih? huuu. cam ramai jer besday hari ni kan. hehe. happy birthday lah sesiapa yang lahir harini. yer, arini memang bes! hahaha. :P


ok, dah tataw nak cakap pa dah. batuk, seseme, sakit kepala dan sebagainya. adeh. later!


pre-examtic stress disorder

SUPRARENAL GLAND GLANG!