Monday, August 3, 2009

cuti ini adalah busy

the nanny on call.
bila dapat sms aku akan ke bangi untuk menjaga aiman. ikot jugak la kalau free kan.
lepas ni kene fikir tempat2 makan menarik lagi nih. hehe.
aiman dah 3 bulan sekarang. but still tak boleh hantar ke nursery sebab baru je undergo surgery for TAPVD. kalau sesiapa follow twitter mebi penah bace kot aku cakap pasal aiman ni.
what is TAPVD? it is Total Anomalous Pulmonary Venous Drainage. briefly speaking, blood dari pulmonary vein from the lung is not connected to left atrium. instead it is connected to vein from main circulation lalu akan kembali ke right atrium. so rakan-rakan medik sekalian. sila jelaskan apa yang akan berlaku! :P

makcik aku sangat ekcited bercerita kat aku masa aku call dari mesir haritu. mengexplain dengan penuh semangat dalam bahasa melayu. bila istilah2 medika di translate dalam bahasa melayu mudah membuat aku ketawa sensorang. haish. penting ni kene explain kat patient nanti kan.

bila dah balik ni stil bertanya macam2 contoh nya murmur tu apa. ubat tuh untuk apa dan macam2 lagi. dengan ilmu yang ade tak la banyak sangat aku pon explen la dengan gigih. padahal the head of cardiothoracic surgeon yang tiap2 hari kot bedah jantung ade je dalam family. T__T eh tapi aku pun seronok at least i got new knowledge la kan. ubat yang aku xingat sangat untuk ape aku google dan macam2 lagi aku dapat tahu. hehe. makcik aku suruh aku jadi paediatrician tapi aku macam lebih minat nak jadi cardiologist mengikut jejak langkah pakcik. :)


next,
balik dari bangi hari khamis. jumaat tuh potong rambut sangat pendek gila. aku harap rambut tak terkejut dengan rambut yang pendek dan akan terus memanjang dengan cepat. sebelum nih rambut sangat panjang ye.oh i miss the long hair already. but i like my new hair la. makin lame apsal nampak makin chubby. tipu je cermin tuh!

new hair cut. gamba hiasan. :P

next story,
hari sabtu ke kedah hantar kakak. oh dah lama gila tak pergi kedah. last time masa skul dulu kot form 3. yang paling aku suka ialah lalu terowong. haha. aku sangat suka lalu terowong tuh ok. memang tiap masa aku akan tunggu bila la nak lalu terowong ni. takde la tiap masa tapi bila dah sampai perak tuh rase2 nak dekat kawasan th aku tunggu la. dulu lampu kat tunnel kale oren. skarang dah kale putih. sejak bile ntah. yes aku sangat suka tunnel! lalu la tunnel mane2 pon. aku suke lah. then balik singgah pekan rabu kejap. the big family bershopping sakan. orang cakap kalau dah pergi pekan rabu tak beli ikan pekasam memang takde makne la kan.bila dah nak balik hujan turun dengan sangat lebat. sangat sangat lebat like it will never end. aku sangat teruja. dah lama tak jumpa hujan selebat tuh! the smell of the rain is soooo damn nice. suka bau hujan!

rain!




the last but not least,
eh aku rasa sume orang dah tau kot apa benda idaman kalbu yang sebook beno lah aku cakap. haha. belum bayar lagi. baru nak mintak more discount ngan abang ipar. HAHAHA. adik ipar yang bagus.


ipod touch je. bukan iphone. love it. ;)

4 penyebok:

ain_dira said...

nape si aiman tu? aku ni lembap nak paham bab2 medik ko citer tuh..

hoh.lebat gele hujan.cane kenduri?hjn gak ke.. upload la byk2 lagi gambao kat kedah yea.

jeles ko potong rambut cute cam tu..=P

p a n y said...

hahaha bende idaman kalbu ko dh x rhsie lagiiiiii.

wah wah. canggihnye walopon tgk kt gmbo je. T__T

k h a y said...

ngahahha... comel baby tu. cian die skt ek.. die da fully sehat x? jd nanny la kao err.. hehehe...

oh, tema belah sane kale ceklat ek. huhu. da upload x pic kt fb mek? dududu~

mcm ain la kalo gunting rmbut gitu.. hehe... cntik2!! =)

noure said...

ain. dengan mduahnye aiman ade masalah jantung since lahir. hehe.
gamba kat kedah ade kat cam kakak aku. nanti lah ye aku amik.

paani. aku pon noob lagi gune bende tuh. hahaha

khay, dah sehat dah.tpstill kene folow up la. tema kale gold ye makcik. huhu. nanti aku upload lagi.
rambut aku mmg cantik. HAHAHA