Saturday, October 31, 2009

peau d' orange

sebut dalam pelat french please p dô-rä zh


hari ni supposed turn group kitorang masuk OR tengok operation. tapi disebabkan group lain jugak nak menyebok2 masuk OR berlaku lah sedikit chaos but luckily , yeah lucky enough la sangat kan, we manage to get into OR with the crowd of twenty people. T___T

operesen hari ni adalah modified radical mastectomy which removal all breast tissue and axillary lymph nodes preserving the pectoralis major and minor muscle flooring the breast.

the operation takes not more than 1 hour more or less. and it was a new experience for me. melihat bagaimana kulit dihiris (?) menggunakan scalpel in front of ur eyes ibarat kulit sendiri yang dihiris (?). ergh. memang part yang kurang digemari.

dan untuk menebus chaos yang berlaku sebelum masuk OR tadi dr Ayman has arranged us for another operation this monday. ;)

ok lah, mungkin mulai hari ini dan hari-hari esok sehingga round surgery berakhir korang akan mendengar(atau membaca?) nama dr Ayman disebut berjuta-juta kali. beliau adalah co-ordinator dor our group and he is the best! yeah, we all love him and the love grows day by day. hahah.

mari meneruskan perjuangan di surgical department yang agak serabut bersama doctor ayman! ;)

Friday, October 30, 2009

friday


Random things.


saya perlu:

-kene kemas buku-buku last year yang dilonggok di tepi almari.

-kemas meja agar tidak bersepah dengan barang-barang yang tak sepatutnya diletakkan di meja study dan secara tak official meja study telah menjadi meja solek dan meja makan.

-membuang benda-benda yang perlu tak diperlukan dan menyimpan benda-benda yang juga perlu tetapi tidak untuk digunakan sekarang.


missing mr pakwe. havent seen him since ages.

chibi asik tidoooooo je. made me jealous of him. dah kejut tammo bangun. bila malam menyebok-nyebok kat katil amik spot aku tido. argh.

sila basuh pinggan setelah digunakan. just a simple task isnt it? haih.

it's raining here. ohh, i miss home so much.

housemate pelik melihat aku bersemangat waja memasak nasi lemak pagi2. made marvellous potato salad yesterday. and i'm thinking of making pengat labu tomorrow or anytime soon. haha. tengah mood nak makan dan memasak okai!

tengah gila racing car game. it is addicted! haih.

mulai hari ini nak menabung kerana mengidamkan sesuatu. serius! serius! no more money-wasting-on-such-unnecessary-things. YOSH!

currently reading about The Breast from Bailey and Love Short Practice of Surgery. yeah, i start to love those books like Dr Ayman did. i should make them my new best frinds though. ;)

watching Private Practice season 1. suke Addison! yer rakan-rakan Addison from Greys Anatomy who leaves Seattle Grace Hospital to join a private practice in L.A. saya sangat suka Addison yer.

Thursday, October 29, 2009

just another pictures of you











above all, noure malas nak wat caption for each picture.


hahahah. yeah i love to laugh. ;)

Wednesday, October 28, 2009

feveret thursday!

hari khamis adalah hari yang dinanti-nanti sepanjang hari-hari persekolahan sepanjang minggu. gembiraaaaaa..

kenapa saya suka hari khamis.

1. anaesthesia day! di mana hari itu hanya belajar anaesthesia.

2. hanya 4 jam kelas. walaupun bermula pukul 8 tapi berakhir pukul 12 atau lebih awal. ;D

3. 2 jam mendengar lecture atau lebih spesifik presentation dari rakan-rakan bercampur info-info tambahan dari professor. ohh, ini takde lah mengujakan sangat.

4. 2 jam selebihnya adalah berdiri di OR kekadang jugak dipanggil OT (Operation Theatre) melihat apa-apa berkaitan anaesthesia sambil mencuri tengok operation yang sedang dijalankan. last week dapat tengok how spinal anaesthesia is done. urghhh. sangat scary. jarum yang besar gabak dengan senang hati anaesthetist cucuk in spaces between L4 and L5 WITHOUT local anaesthesia. bukan sekali pesakit mengerang macam hape. ohh, kesian pakcik itu.

5. bleh pakai baju selaen baju kurung! disebabkan kelas habis pukul 12 jadi tidak perlu bersolat di uni dan tidak perlu lah bersusah payah meng-iron baju kurung di pagi hari. aci tak alasan?

6. selepas kelas boleh membuang masa dan duit di soping complex berhampiran. hahah.

7. kalau malas nak membuang masa dan duit pon boleh melepak-lepak bertidur-tiduran sampai ke petang bersambung ke malam dan sepanjang hari jumaat. seperti yang anda semua maklum. cuti hujung minggu hanyalah hari jumaat SAHAJA. maka dengan ini cuti telah bertambah kepada SATU SETENGAH HARI. haih, setengah hari pon nak kecoh.


dapat disimpulkan di sini. saya suka hari khamis!

Monday, October 26, 2009

kembali bernyawa

seperti mana yang telah dihebohkan kepada semua umat yang wifi kat umah nih dah beberapa hari tak bernyawa.
dan setelah beberapa hari macam orang gila mencuri wifi kat convention center time break menggunakan ipod ketika menunggu ewang mengambil wudhuk untuk solat.
dan juga setelah beberapa hari menelepon al hossam internet jenuh bagitawu tenet takde tapi macam tade efek langsung kate i check now. icheck now. i check now. sepuk nak ke? dan baru tahu miskomunikasen telah berlaku dan beliau baru mengetahui umh kami ade internet problem. T___T.
dan akhirnya beliau datang menjenguk dan mensetup kan kembali wifi kami akhirnya wifi kembali bernyawa. maka tiada lagi Tenda dengan password hosam kerana beliau telah menukar nama baru dan pasword baru untuk kami. oh rahsia lah kang korang lalu bawah umah curik tenet lembap lah tenet kitorang.

maka Kay( rumet) telah mengisytiharkan hari ini tak perlu study untuk celebrate ke-ada-an internet kembali. ceh, macam lah selama ni study. *pusing pandang katil dan buku Bailey and Love Short Practice of Surgery yang beribu-ribu buka surat masih terbukak. kejap yer nak tutup buku tuh*. ok dah.

kedengaran ketika ini hanyalah bunyi Klik. Klik. Klik. kay menekan mouse. haha

sudah puas merepek. mengantuk.

mari tidur.

sebelum tidur layan big bang kat ipod. YEAY!

Wednesday, October 21, 2009

picture of you

rubik and the rounded pink.


building 11


makhluk aneh




big bang vs surgery (-_-")




my precious. dah nak habis. TT____TT




thanks ihsan! ;D




double chocolate frescato


dalmon hotel, the kingdom of Bahrain.

Tuesday, October 20, 2009

wah!

like seriously?

seriously?

SERIOUS?


tiba-tiba rasa nak tengok feedjit-real-time-what-so-ever dan ada manusia dari SEOUL tersesat kat blog ini.
wah! wah! wah!

mungkin kah T.O.P?
atau G-dragon?
atau Daesung mungkin?


hahahaha. stop being peh-rahsan lah noure.


tapi serius euphoric sekejap. tehehe.

dah. nak sambung buwat esaimen. perhatikan gamba menandakan aku busy wat esaimen. klik for larger view ye. ;)

Good morning!

Haha.sejak kat malaysia suke beno update blog pepagi.sekarang ni 6.14am dan saya tak tahu nak buat ape.ketika ini sedang bergolek golek kat katil di bilik yqng masih gelap. Malas nak bukak lampu.gelap itu sangat kondusif untuk tido ye saye tau tapi apakan daya mata ini walopon tak la segar sangat tapi sudah tidak boleh untuk lelap.hari ini kelas pukul 8.30am.

Oh saje menggatal update gune itouch.seronok gak nih.menaip macam pakai blackbery lak.peh perasan. Haha. Kelebihannye lihat lah saye update sambil tergolek golek kat katil yang bersarung bantal pink! Haha.ok ini cerita laen.habis kene kutuk ngan rumet.haih.

Meh nak try masok gamba lak.

Ohh nampakny tidak boleh sumbat gamba except via url.huhuhu

Ok bubai.nak layan utube lak.

Hari ni nak pakai baju ape yeeee?

Saturday, October 17, 2009

like i care







i dont care e e e e e e.

Friday, October 16, 2009

khas untuk tatapan peminat. hehe

ok lah pertama sekali sape lah peminat aku tuh. being perasan is a must sometimes yeh rakan-rakan.

life is getting busy. busy la sangat kan padahal baru 3 hari je pegi kelas.
sekarang adalah round untuk surgery and anaesthesia.
setakat 3 hari ini macam aku suka juga lah.
mengingatkan aku kepada greys anatomy. hoh. pengaruh cerita.

berita buruk yang ingin disampaikan di sini ialah aku tidak jadi mengikut kakak ke london dan paghis walaupun tiket ke paghis dah beli pon. burn 4ratus ringgit abang ipar aku. T____T. ohh, sememangnya sedih tapi nak buat cane kan. dah tade rezki nak jejak kaki ke sana disebabkan next week aku ada presentation untuk anaesthesia. dang! dah pesan henbag dan i love london tshirt. ok lah tuh.

sekarang juga masih jetlag. pukul sembilan dah mengantuk dan tido akhirnya. pukul 6 tepat dah terjaga dan xboleh tido. pagi tadi pukul 4 lebeh terjaga dan azan subuh pun berkumandang. paksa tido balik sebab ai tidak perlu pon bersolat ye. pukul 6 memang dah xboleh nak tido. layan ah big bang kat utube thru ipod sambil tergolek2 kat katil yang belum bercadar. ish2.

sepanjang hari berkemas. baru lah ada rupe bilik skarang ini.

esok kelas. lambat betul nak loading nur kasih nih.
ah kecewe ah.

Saturday, October 10, 2009

mulakan hidup baru

cuti dah nak habis.
ohh, hanya tinggal esok sahaja aku di bumi malaysia. hari isnin dah balik.
flight pagi at 11.30am.

kelas dah start harini sebenarnya. eh sekarang dah masuk 11 october jadi kelas dah start semalam sebenarnya 10 october.


akan melakukan kerja gila tidak lama lagi. ohh, worry though.

all the best lah noure.