Wednesday, October 28, 2009

feveret thursday!

hari khamis adalah hari yang dinanti-nanti sepanjang hari-hari persekolahan sepanjang minggu. gembiraaaaaa..

kenapa saya suka hari khamis.

1. anaesthesia day! di mana hari itu hanya belajar anaesthesia.

2. hanya 4 jam kelas. walaupun bermula pukul 8 tapi berakhir pukul 12 atau lebih awal. ;D

3. 2 jam mendengar lecture atau lebih spesifik presentation dari rakan-rakan bercampur info-info tambahan dari professor. ohh, ini takde lah mengujakan sangat.

4. 2 jam selebihnya adalah berdiri di OR kekadang jugak dipanggil OT (Operation Theatre) melihat apa-apa berkaitan anaesthesia sambil mencuri tengok operation yang sedang dijalankan. last week dapat tengok how spinal anaesthesia is done. urghhh. sangat scary. jarum yang besar gabak dengan senang hati anaesthetist cucuk in spaces between L4 and L5 WITHOUT local anaesthesia. bukan sekali pesakit mengerang macam hape. ohh, kesian pakcik itu.

5. bleh pakai baju selaen baju kurung! disebabkan kelas habis pukul 12 jadi tidak perlu bersolat di uni dan tidak perlu lah bersusah payah meng-iron baju kurung di pagi hari. aci tak alasan?

6. selepas kelas boleh membuang masa dan duit di soping complex berhampiran. hahah.

7. kalau malas nak membuang masa dan duit pon boleh melepak-lepak bertidur-tiduran sampai ke petang bersambung ke malam dan sepanjang hari jumaat. seperti yang anda semua maklum. cuti hujung minggu hanyalah hari jumaat SAHAJA. maka dengan ini cuti telah bertambah kepada SATU SETENGAH HARI. haih, setengah hari pon nak kecoh.


dapat disimpulkan di sini. saya suka hari khamis!

1 penyebok:

k h a y said...

kesimpulan ak leh buat..

busuk tol perangai kao.