Monday, November 30, 2009

twinkle twinkle little stars



sebelum tidur dah boleh kira bintang di dinding dan siling langit.

suke! suke! suke!

;D


gigih lekatkan bintang kat dinding dan siling.
bintang, jangan jatuh ye.







Sunday, November 29, 2009

a letter to self

kehadapan noure yang disayangi (?),

diharap sentiasa sihat di samping rakan-rakan seperjuangan. tiada apa yang ingin diceritakan di sini. hanyalah sedikit peringatan kepada diri.

study ah kau noure!
gi campak laptop jejauh.
pergi duduk kat meja,
bukak buku
dan
STUDY!!!!!



salam sayang,
diri sendiri

Saturday, November 28, 2009

overslept

semalam lepas isyak tertidur ketika sedang tengok cerita. around 7 kot tak pasti. orang ramai datang pon serius tak sedar hape lansung. hanya dengar sayup2 suara namun tidak mampu untuk memberi respon. terasa diri in coma lak ye. huhuk.

around 11 terjaga. bukak2 je mata terkejut skejap chibi 2cm away from my face tengah tengok aku tidur. muke tak puas hati sebab aku amik port die tido. hahaha. ya, aku memang tengah tidur kat tempat beliau selalu tidur dan memang dalam pukul sebelas lah die akan tidur. *menoleh ke kiri melihat chibi tidur dan snoring. heh. sekarang pukul 11.22pm*

lepas terjaga tuh terus mengadap laptop. ape ntah aku buat. habiskan basuh baju dalam washing machine tuh dan sambung ngadap laptop tengok private practice yang tak habis-habis. dan dalam pukul 2 dah ngantuk tahap gaban sambung tidur lagi. hehehe.

5.45am jam berbunyik snooze sekali kemudian gagahkan diri bangun subuh. sambung tidur terjaga pukul 8 sebab henpon melalak2 lagu hape ntah. cis. tutup alarm sambung tidur. bila terjaga sudah pukul sebelas pagi.

hahahaha.

bape juta jam aku tidur?

Friday, November 27, 2009

salam perantauan

selamat hari raya aidiladha.

Thursday, November 26, 2009

di pagi hari cuti sebelum aidiladha

saje nak buwat tag nih sebab malas nak bangun lagi. hahaha.


1. Where did you take your profile pic (Facebook)
kat airport The Kingdom Of Bahrain masa menunggu flight. melepak bermaen internet bersama free wifi.

2. What exactly are you wearing right now?
long sleeve stripe kale biru, suar slack biru yang ala-ala kale jeans tapi bukan. haha

3. What is your current problem?
Lapar dan exam.

4. What makes you happy most?
mendapat makanan yang sedaaaaaap untuk dimakan!

5. What's the name of the song that you're listening to?
where would we be now- good charlotte

6. Any celeb you would marry?
nak kawen gan d-dragon boleh? oh comel nye!

7. Name someone with the same birthday as you?
david beckham. tak caye gi google weh. ok nak kurang pemes ziana zain. muahahaha.

8. Ever sang in front of a large audience?
tidak. tidak sama sekali.

9. Has anyone ever said you look like a celebrity?
mereka cakap celebrity yang macam saya. muahahaha

10. Do you still watch kiddie movies or kiddie TV shows?
opkos lah.

11. Do you speak any languages?
malay arab (?), jawa(?), english, french(?) dan macam2 lagi. hahah

12.Do you ever watch MTV?
yup

Chapter 1:
=====================

1. Middle name:
tiada

2. Nickname(s) (for friends)
noure, nor, noanisak, nisa

3. Current location
bilik yang sangat kondusif untuk tido

4. Eye color:
blackkk eye peas.


Chapter 2:
=====================

Do you get along well with your parents?
yes. ;)


Chapter 3: Favorites
==========================



1. Ice cream
mango sedap. mango. mango. choc and vanilla.

2. Shampoo/conditioner:
sunsilk volume boost kale pink. hahah.

Chapter 4: Do You...
===========================

1. Dance in the shower?
erk, xde mase kot. huhu

2. Do you write on your hand?
habit dari dulu. sampai membe pon dah terikut skali. hahah

3. Call people back?
it depends on the person.

4. Believe in love?
Yes i do.

5. Any mental health issues?
mentally-ill. huhuk

Chapter 5: Have You..
.=============================

1. Broken a bone?
nope

2. Sprained anything?
few times.

3. Had physical therapy?
aaaa. xpernah kot

4. Gotten stitches
tak. tapi teringin gak. macam cool je. haha. gile!

5. Taken painkillers?
macam xpernah je. i hate taking any meds.

HOW I END MY SENTENCES
===============================

1. I love: you.

2. I don't understand: banyak bende2 medik nih. haih

3. When I wake up in the morning: oh lapar nyeeee.

4. Life is full of: people.

5. I get annoyed very quickly when: ada orang bising2 di kala aku sedang enak tidur di pagi hari. haha

6. Parties are: full of foods!

7. Dogs are: dog

8. Cats are: chibi yang pemalas gile.

9. Tomorrow is: hari raya.

10. I have a low tolerance for: sesape yang ikot sedap kau je tanpa fikir org lain.

11. If I had a million dollars I would: buy zillions of macbook. huhuh

12. I'm totally terrified of: death

Wednesday, November 25, 2009

GOITER. GOITRE

Hai rakan dan taulan sekalian, itulah tajuk presentation saya hari ini. saya ulang, yang sepatutnya hari ini namun dek kerana ramai trakan-rakan se-surgery-an yang tidak memunculkan diri seperti yang sudah saya jangka maka dr ayman men-pospon presentation tersebut ke minggu selepas cuti. huhuhuk.

OHHHHHHHHHHHH. walaupun mmg ade insticnt macam xpresent hari ni tapi xsangke lah it really happen. huhu. sudah bersemangat waja menghapal step thyroidectomy dan bersedia kemungkinan-kemungkinan soalan yang mungkin dr akan tanya selepas berbincang-bincang bersama rakan seperjuangan. ohh I am Ready for todays presentation doctor. T___T

maka tak dapat lah tengok g-dragon berlari-lari di celah-celah lorong sempit belakang bangunan kerana melarikan diri dari polis(?) di awal 20 saat presentation. hehehe. i insist kak nik to put the video just becaaauuseeeee i like it very much. hahaha. dramatik weh dramatik!

esok maka bermulalah cuti hari raya aidil adha lebih kurang sepuluh hari. seperti yang telah dimaklumkan sebelum nih, cuti hanyalah duduk di rumah sahaje ye. study. study dan study.

one of the housemates is moving out tomorrow. sob3. maka sewa rumah untuk setiap individu akan bertambah. T___T macamane nak saving nih. huwaaa............

dan tadi SITI KHAIRIYAH ZULKIFLI telah mengkomfirmkan kepergian beliau ke jepun untuk practical di sana selama 4 bulan bermula bulan januari tahun hadapan. TAHNIAH BESTIE!!!!! nanti boleh kim salam kat ohno yerr... kalo jumpe big bang kat sane kim salam pelok ciom ah kat dorang. jeles okai, jeles. but anyway, i'm proud of you mek! in case ko tak bgtw geng kite yang laen lagi aku tolong sampaikan melalui blog nih yerrr. hehehe.


ok rakan-rakan. izinkan beta berehat. esok 9 zulhijjah, mari lah sama-sama kita berpuasa. ohh, sangat rugi xboleh puasa esok. haihhhhhhh. T____T

Tuesday, November 24, 2009

oh busy

saya busy dengan presentation minggu ini.

okay, esok presentation for our group assignments and i bet no one is coming except for the group ourselves since there is no lecture for tomorrow and it will be the beginning of eid adha holiday. maybe some has already in their flight back home or any part of the world.

but who cares, as long as dr ayman is there. and ready to shoot with questionsss. (-_-")

ohkay, ohkay, i was supposed to revise the slide but instead i am playing games on my itouch, blogging, and other unnecessary things while someone who is waiting patiently keep pushing me to finish up my studies as early as i can since i want to sleep early tonight. HAHAHA.

see, i told you. keep saying, STUDY2 for thousand and one times. haih. haih. i dont know where he learnt reading my mind. no need to ask, he'll give me the answer without me asking. scary. scary. and now he knew i am not study eh? ok lah. i want to get back on track and finish studying so that you can bug me again and again. haih haih. haih

and again

[10:01:03 PM] abdulrahmansaad says: abeskan study cepat!

okai. okai. baek boss!!!!!!!!

Sunday, November 22, 2009

perempuan tipikal

aku dah jadi perempuan tipikal yang risau apabila jerawat tumbuh bagai cendawan selepas hujan.
sebelum nih it will just go away after a while without leaving anything after but now it leaves a VERY UGLY DARK SCAR on my face!

tipikal oh tipikal. ha ha ha ha

disfiguring sungguh. what to do? T_____T

PIMPLES PLEASE GO AWAY AND GET NOWHERE NEAR MY FACE! again.

i need lotssssssss of vitamin A ! !

Friday, November 20, 2009

ALEXEA

semalam kitorang berpeluang membuat lawatan sambil belajar (?) ke ALEXANDRIA ENDOSCOPY ASSOCIATION (ALEXEA).

ALEXEA is a training center for endoscopic surgery ye rakan-rakan.

ok dah tak tahu nak cakap apa. tengok gambar je lah ye.


#1 walking down the lane.


#2 menaiki tramco.


#3 malu bertanya sesat jalan. ;)




#4 no caption. HAHAHA




#5 nice place to stay. remind me of turkey. i just dont know why.


#6 found it! EUREKA!


#7 warm welcome from them . ;)


#8 Dr Mohamed El Essawy . Executive Director. 28 years old.
ehem, kak dijah kalo interested saye bleh bagi kad name beliau. hahaha. ;P



#9 Laparoscopic instruments.


#10 Handling the camera is not easy though.


#11 menonton TV. it's hard to predict the depth.



#12 hysteroscopy. checking on uterus. yes, all those pink things are uterus. of course not the real one.


#13 handle with care. suke lah bende nih. hehe


#14 ohhh, complication. serius. serius.


#15 a must. all of us. ;)



#16 seronok. seronok! buhbye ALEXEA


#17 jammed!




Ceh!

Aku memang panas hati bila bertemu manusia yang cakap tak serupa bikin. You know what i mean. Jangan jadi ketam yang nak mengajar anaknya berjalan betol. Ok whatever la peribahasa aku tak ingat. Tengok, tengah panas hati tetibe teringat ketam masak lemak cili aku masak kat msia harituh. Menguji keimanan sungguh.

Yer, aku memang menyampah orang yang macam tuh dari kat sekolah dulu lagi. And you do not deserve my respect. ;)

Early in the morning, dah meracau tak tentu hala. I am a bit short-tempered lately. Sorry to all. Should control myself. Haih.

Thursday, November 19, 2009

endotracheal intubation

kelas anaesthesia hari ini ialah Airways Management.

mari menggedik dahulu. hahaha

laryngoscope. mane epiglottis?!

inserting tube. vocal cord. oh vocal cord. jangan la masuk esophagus.


TRIUMPH! maka lungs pon mengembang.



OK DAH BOLEH JADI ANAESTHETIST! hehe.
tak sume doktor dibenarkan buat endotracheal intubation kat real patient. only trained doctor sahaje ye. terima kasih. kang patah jugak gigi patient tuh.



next entry. ALEXEA! ;)




bile tataw nak masak ape

entry yang ala-ala encik doktor. hehehe. ;P


[5:07:23 PM] annisa_ler says: nak masak apeeeeeeeeeeeeeeeee
[5:08:09 PM] abdulrahmansaad says: asde lauk ape?
[5:12:11 PM] annisa_ler says: daging
[5:12:19 PM] abdulrahmansaad says: buat daging masak merah
[5:12:29 PM] abdulrahmansaad says: ade serai x?
[5:20:02 PM] annisa_ler says: adee
[5:20:05 PM] annisa_ler says: cane?
[5:20:07 PM] abdulrahmansaad says: aha
[5:20:08 PM] abdulrahmansaad says: senang je
[5:20:17 PM] abdulrahmansaad says: cili kering ade?
[5:20:28 PM] abdulrahmansaad says: sos cili?
[5:20:39 PM] annisa_ler says: ade
[5:20:42 PM] annisa_ler says: ade
[5:20:43 PM] abdulrahmansaad says: asam jawe?
[5:20:45 PM] annisa_ler says: adee
[5:20:49 PM] abdulrahmansaad says: ok2
[5:20:51 PM] abdulrahmansaad says: camni
[5:21:26 PM] abdulrahmansaad says: blend cili kering yg dah potong + rendam ngan air panas dengan sebiji bawang besar ngan 3 ulas bawang putih
[5:21:32 PM] abdulrahmansaad says: org pakai 8
[5:21:37 PM] abdulrahmansaad says: tp cm pedas sikit
[5:21:37 PM] abdulrahmansaad says: try le 7
[5:21:39 PM] abdulrahmansaad says: pastu
[5:21:46 PM] abdulrahmansaad says: care masak die
[5:21:54 PM] abdulrahmansaad says: tumis ngan minyak bnyk bahan blend
[5:22:08 PM] abdulrahmansaad says: pastu masukkan air asam jawe
[5:22:16 PM] abdulrahmansaad says: pastu
[5:22:19 PM] abdulrahmansaad says: masukkan gule
[5:22:33 PM] abdulrahmansaad says: 1.5 sudu ke
[5:22:35 PM] abdulrahmansaad says: pastu
[5:22:39 PM] abdulrahmansaad says: bile pecah minyaak
[5:22:42 PM] abdulrahmansaad says: masukkan daging
[5:22:45 PM] abdulrahmansaad says: pastu
[5:22:52 PM] abdulrahmansaad says: masak bg daging empuk
[5:22:55 PM] abdulrahmansaad says: buh la air 3 cawan
[5:22:57 PM] abdulrahmansaad says: pstu tutup
[5:23:08 PM] abdulrahmansaad says: pastu masukkan sos cili
[5:23:28 PM] abdulrahmansaad says: pastu masuk serai
[5:23:36 PM] abdulrahmansaad says: masak sampai kering
[5:23:45 PM] abdulrahmansaad says: pastu masuk garam
[5:23:53 PM] abdulrahmansaad says: jgn kering sgt
[5:23:59 PM] abdulrahmansaad says: pastu rase
[5:24:00 PM] abdulrahmansaad says: ejas2
[5:24:00 PM] abdulrahmansaad says: siap
[5:24:39 PM] annisa_ler says: baek boss



Monday, November 16, 2009

as far as clinical round is concern



mediterranean 100meters away from uni.

2 ketul lelaki yang tersesat dalam group 3.

the girls

the rest of the girls.

kak nawwar First Lady of PCI. sangat busy ye beliau.

kak nik with her PDA. sebok maen game. haishh.
lihat lah, dah buat macam hospital sendiri suke beno mereke order air kat pakcik tuh.



ok apsal sume org kelihatan rajin di sini.


so inilah rakan-rakan yang bersama saya setiap hari. time nih supposed klas with dr rafik tetapi beliau missing in action. so sume orang pon bersuka-ria. ok tak, seperti yang anda nampak, ramai membuka buku. cuba mempraktikkan advice dr Waleed. FOKUS READING.
sambil tuh bersembang-sembang siap berteka-teki hape bagai. hahaha. so whats the point lah.

ohh, i love being with them. sume orang dengan perangai masing-masing yang membuatkan group nih sentiasa penuh gelak ketawa dan bila time serius sume orang sangat serius belajar. ;)

All The Best rakan-rakan!



ps: bile nak wat makan-makan lagi nih? cepat plan! hehehe.





Sunday, November 15, 2009

hidup perlu diteruskan.

kehidupan yang sangat penat sekarang. pergi kelas pagi biasanya start pukul 8.30 atau 9 balik pukul 4 on the dot. atau 4 lebih ye rakan-rakan.kadang-kadang sampai pintu masuk surgical department tuh tutup dah. so terpaksa la tawaf hospital tuh untuk keluar. huhuk.

balik kelas sampai umah tak lama lepas tuh dah malam. pukul 5 dah maghrib. selepas menepis-nepis dugaan yang bertimpa-timpa barulah study itupun ada jugak org asik nak kacau je. heshhh. tipu je ckp time study tanak kacau dengan tak tau nak study ape. haha padahal banyak gila kene baca kot. penat dan mengantuk. bagaimana nak khusyuk study ye rakan-rakan.

esok supposed kelas pukul sepuluh tetapi nak datang awal masuk OT tengok femoral hernia surgery. again hernia. but femoral hernia is something that we never had before so should not miss it lah. last week dah missed stripping of long saphenous vein for varicose vein. TAHU TAK BETAPA RUGINYA TAK TGK SURGERY TUH! dah la 5 manusia je yang datang last week. betapa mereka dapat melihat dengan jelas dan doctor ayman memang tunjuk sume bende satu per satu. esok kitorang tak kasi nik topek datang karang dr ayman suruh beliau scrub in lagi. TAK BOLEH! muahahaha.

kak dijah, nak gambar dr ayman lagi ekkk. nanti ye saya tangkap gambar dengan beliau lagi. pastuh buh kat blog nih. hehehe.

saya sudah penat dan mahu tidur. kene study sikit untuk femoral hernia esok supaya tak lah blur dalam OR. aberrant obturator artery branch of inferior epigastric. nice.

we are on the 6th week and another 2 weeks left bfore finish the round. ok sedih nak tinggalkan doktor-doktor kat head and neck unit nih. sume sangat comel. oh nooooo, thats mean OSCE dah nak dekat. exam segala hape bende. tidaaaaaakkkkkk!!

cuti raya haji yang dipanjangkan lebih kurang sepuluh hari. mengapa hosni mubarak begitu baik hati memanjangkan cuti? terima kasih presiden mesir! and i am going nowhere. saving for something remember? lagi pun kene habiskan cerita-cerita kat external yang sangat la melambak-lambak tak tengok lagi study untuk exam after holiday.

isu hangat hari ini adalah perlawanan antara egypt dan algeria for world cup qualification Africa. dan seperti mana anda semua sedia maklum, for last nite match egypt menang 2-0 tetapi akan ada another match this 18th at sudan untuk tentukan egypt or algeria yang layak untuk world cup. sempga egypt menang lah. hebat kooooot egypt nih. kagum! oh, saya bukan lah peminat bola sebenarnya. tapi doctor walid sangat bersemangat yeeeee. comel sungguh.

Friday, November 13, 2009

you make me so high

serius sedap gila. serius. serius. serius. TESCO brand! hahaha.

Posted by Picasa

Wednesday, November 11, 2009

Etoile Ballroom

Posted by Picasa

last nite!

setinggi-tinggi penghargaan kepada pihak penganjur.
walaupun sit kene undi dan pada mule nye terpisah dari kay namun gigih menukar sit untuk duduk bersame. hahah.

seronok! seronok!
walaupun makanan xde la superb sangat but it's okai. ;)

nanti lah gamba banyak2. teaser dulu. hahhaha. poyo je
tunggu gamba dari slr lah baru nampak lebih cun. muahaha.


Sunday, November 8, 2009

dr ayman can speak in 5 different language!

some medical crap facts.

Charcot's triad

jaundice, fever usually with rigors and right upper quadrant abdominal pain.

Courvoisier's sign
a jaundice patient with non-tender,palpable gall bladder most probably has pancreatic head cancer.

Troisier's sign
hard, enlarged, left supraclavicular lymph node and pathognomonic of abdominal cancers, in particular gastric cancer.


Factors increase intraabdominal pressure (or Full Flanks)

5Fs
Fat
Fluid
Fetus
Flatus
and
Forganomegaly. haha. just to complete the 5F.



oh, regarding the title. he really can speak in arabic, english, french, germany, and italiano. pfffttt.

Friday, November 6, 2009

study lah



masa untuk setadi sudah bermula.
sila insaf wahai noure.

meja dah cantik jadi boleh lah study dah.
hehehe.




jangan lah hari ni je kemas. hari esok tenggelam balik.
tak. tak. dah final stage kemas so bleh study dengan bahagia dah.


mereka sentiasa menanti untuk dibaca. moga-moga lah.

YELLOW isn't that bad huh. and they were all...yellow (tetibe berkumandang lirik lagu tuh)



bangunan kat hospital university yang mengingatkan aku kepada cerite Series of Unfortunate Event by Lemony Snicket. hahah. gile la haunted bangunan nih.
and the sky are BLUE. nice one! ;)

good luck rakan-rakan internal medicine for OSCE tomorrow. ;)


Thursday, November 5, 2009

bagai berada di awangan.

kaki sudah tidak berpijak di bumi yang nyata akibat kelenguhan melampau. habis lah malam nih sure susah nak tido sebab sakit kaki. berjalan mengelilingi dunia tanpa henti bagai dunia ini tiada sempadan. ceh, hyperbola sungguh.

hari ini hari khamis. hari khamis yang sepatutnya adalah anaesthesia sahaja yang pukul seblas dah habis lepas tengok dr cantik- mata-light-brown-yang- sangat-sweet-bile-senyum buat spinal anaesthesia kat patient dengan cool nya.lepas tuh dr bagi choice stay untuk tengok operation tapi malas pulak sebab operation tuh for inguinal hernia. tak leh lawan dr ayman lah. hehehe.

oh bercakap pasal dr ayman. next day after surgery tuh die tanye feedback from the operation. die nak negative feedback je so that he can improve mane yang kitorang xpuas hati sepanjang operation. (eh, bukan maksud kitorang komen care die buwat surgery, melampau sgt lah tu kan tapi komen cane keadaan dalam OR arituh. sume dapat ke tengok denga jelas etc.) dan one of my fren cakap resident pon ramai yang nak menyebok2 jugak mase tuh. so menjadikan keadaan agak pack. jadi dr ayman bagitahu, dorang xpenah tengok die buwat such a simple operation. selalunya dorang tgk die buat operation yang lebih tough. wahwah, dr Ayman buat such a simple procedure just for our group. okayyyy, maka telah semakin jatuh chenntaaa kat dr ayman. hahaha.

encik pakwe bagitau semalam(eh semalam ke bile ntah) yang die dah curang dan dah jatuh cinte kat ha ji won (sile tengok family outing episod terbaru) tapi die tak tau saye da lameeee curang kat die ngan jatuh cinte kat dr ayman. HAHAHA. ;P

eh, sambung cite hari ni, merepek lah pulak skejap. sepatutnye anaesthesia dah habis tapi ade pulak kelas ganti TBL pukul 12 sampai 1.30. arghh. tade dalam jadual hidup hari ini! TBL sepatutnye hari selasa lepas tapi disebabkan kelas harituh cancel setelah sejam menuggu doctor yang tak kunjung tiba dan diganti harini. haih.

lepas kelas tros pergi carrefour bersama siapa lagi yang sukee pakse aku menghabiskan duit kalau bukan farahin dan ewang! hahaha. eh dan hari ini disertai paan. sebenarnya farahin nak gi kuar duit dan aku pon same jugak lah. jeng! jeng! jeng! ade kejadian yang berlaku. mase aku nak kuar duit dari atm ABC bank, lepas tekan amount yang aku nak kuarkan dan menunggu duit kuar tiba-tiba kuar di skrin! WEH KAD KO KENE TELAN DINASOR SEBAB DA EXPIRED. GI AMIK KAd BARU KAT BANK LA WEH! dang! aku tade la meraung kat situ. tekejut je skejap pastuh baru teringat kad atm aku dah expired akhir bulan seplo harituh. series tak hengat langsung. lalu aku yang ade 50 hengget kat wallet nih tanpa segan dan silu nye mengepow farahin duit. hehe. kene tunggu ahad la baru bank bukak.

lepas kuar duit bermula lah episod berjalan2 mencarik kasut farahin dan jugak tudung aku. hehe. yer aku jugak nak beli barang sebenanye. tapi malang nye tidak berhasil dan hasilnya hanyalah KFC twister untuk bukak pose nanti. tanpa putus ase kami pon menyambung perjalanan ke downtown yang tade lah jauh sangat dari carrefour tuh. mereka ade lah hasil nye. aku xde nak carik pape pon selaen tudung kale merah!

sampai umah dah maghrib. bukak pose minum air je dalam teksi. tuh pon sedar da masuk waktu lepas denga masjid dah semayang dah ponn. gile la hazab terperangkap dalam trafik. balik makan KFC twister pastuh chibi dok ikot ke hulu kehilir nak sangat twister aku. cis2! sebook je lah budak gemok nih.

kemudian berehat sbentar untuk meneruskan pengembaraan ke dunia laen pula. haha. lepas isyak kuar lagi bersama mereka ke ibrahimiya pulaakk. makcik farahin nih xjumpe2 kasut beliau. same goes to me. lastly bejaye jugak jumpe tudung merah di persinggahan terakhir. dah malas dah nak pk. penat weh penattt... dan kami pon pulang.

sekian terime kasih. hahahaha


ohh, nak mandi menyegarkan otak dan nak tidur mungkin. pakcik, jangan la pakse saye tido lambat yerrrrr. awk gi study lah nak exam sabtu nih!

Wednesday, November 4, 2009

mamee kari berapi

hoh.

tetibe rase panaassss gile di kesejukan malam nih.

tayah over bleh tak????

OVER!

haish.

buat la something yang rase sume orang bleh accept dan tak OVER!

ok done. nite!


saye tengah emo. esok lah mintak mahap.

mane pakcik bombe yang pegang fire extinguisher nih? cepat padamkan fire dalam diri ini pakcikkk... huhuhu

Tuesday, November 3, 2009

hernioplasty.



mebi ade dah tengok gamba kat facebook about this hernioplasty thing-y.

diharap tiada kontroversi apapelah yang terjadi.

medic are to be spread, not to be kept. so everybody can learn something. even it just a tiny little things. ;)

and anything beside is just for our own enjoyment during lesson.
so the one who called us as being lifeless were wrong because this is our life. ;)


okai.. okai.. stop being serious.

sebelum memasuk peranggan berikut atau lebih tepat gambar-gambar di bawah. saya ingin menjawab soalan kak dijah di entry yang lepas. dr Ayman dah kawin la kak dijah. sila berputus asa ye. hihi.

ok guys. presenting to you!!!



Ayman Sameh Nabawi,
MD, FRCS(London), FRCS(Ireland)
Associate Prof. Head &Neck Unit
Alexandria University

group three. ;)

nik topek doing subcuticular suture.



:D

Sunday, November 1, 2009

2 years


happy birthday dearie blog.




2 years dan semua entry hanya lah merepek meraban tak tentu hala tiada hala tuju.
haih.




teruskan perjuangan memblogging walaupun blog macam hape jer.

hahaha








i.m hormonal(?)



;(