Thursday, November 5, 2009

bagai berada di awangan.

kaki sudah tidak berpijak di bumi yang nyata akibat kelenguhan melampau. habis lah malam nih sure susah nak tido sebab sakit kaki. berjalan mengelilingi dunia tanpa henti bagai dunia ini tiada sempadan. ceh, hyperbola sungguh.

hari ini hari khamis. hari khamis yang sepatutnya adalah anaesthesia sahaja yang pukul seblas dah habis lepas tengok dr cantik- mata-light-brown-yang- sangat-sweet-bile-senyum buat spinal anaesthesia kat patient dengan cool nya.lepas tuh dr bagi choice stay untuk tengok operation tapi malas pulak sebab operation tuh for inguinal hernia. tak leh lawan dr ayman lah. hehehe.

oh bercakap pasal dr ayman. next day after surgery tuh die tanye feedback from the operation. die nak negative feedback je so that he can improve mane yang kitorang xpuas hati sepanjang operation. (eh, bukan maksud kitorang komen care die buwat surgery, melampau sgt lah tu kan tapi komen cane keadaan dalam OR arituh. sume dapat ke tengok denga jelas etc.) dan one of my fren cakap resident pon ramai yang nak menyebok2 jugak mase tuh. so menjadikan keadaan agak pack. jadi dr ayman bagitahu, dorang xpenah tengok die buwat such a simple operation. selalunya dorang tgk die buat operation yang lebih tough. wahwah, dr Ayman buat such a simple procedure just for our group. okayyyy, maka telah semakin jatuh chenntaaa kat dr ayman. hahaha.

encik pakwe bagitau semalam(eh semalam ke bile ntah) yang die dah curang dan dah jatuh cinte kat ha ji won (sile tengok family outing episod terbaru) tapi die tak tau saye da lameeee curang kat die ngan jatuh cinte kat dr ayman. HAHAHA. ;P

eh, sambung cite hari ni, merepek lah pulak skejap. sepatutnye anaesthesia dah habis tapi ade pulak kelas ganti TBL pukul 12 sampai 1.30. arghh. tade dalam jadual hidup hari ini! TBL sepatutnye hari selasa lepas tapi disebabkan kelas harituh cancel setelah sejam menuggu doctor yang tak kunjung tiba dan diganti harini. haih.

lepas kelas tros pergi carrefour bersama siapa lagi yang sukee pakse aku menghabiskan duit kalau bukan farahin dan ewang! hahaha. eh dan hari ini disertai paan. sebenarnya farahin nak gi kuar duit dan aku pon same jugak lah. jeng! jeng! jeng! ade kejadian yang berlaku. mase aku nak kuar duit dari atm ABC bank, lepas tekan amount yang aku nak kuarkan dan menunggu duit kuar tiba-tiba kuar di skrin! WEH KAD KO KENE TELAN DINASOR SEBAB DA EXPIRED. GI AMIK KAd BARU KAT BANK LA WEH! dang! aku tade la meraung kat situ. tekejut je skejap pastuh baru teringat kad atm aku dah expired akhir bulan seplo harituh. series tak hengat langsung. lalu aku yang ade 50 hengget kat wallet nih tanpa segan dan silu nye mengepow farahin duit. hehe. kene tunggu ahad la baru bank bukak.

lepas kuar duit bermula lah episod berjalan2 mencarik kasut farahin dan jugak tudung aku. hehe. yer aku jugak nak beli barang sebenanye. tapi malang nye tidak berhasil dan hasilnya hanyalah KFC twister untuk bukak pose nanti. tanpa putus ase kami pon menyambung perjalanan ke downtown yang tade lah jauh sangat dari carrefour tuh. mereka ade lah hasil nye. aku xde nak carik pape pon selaen tudung kale merah!

sampai umah dah maghrib. bukak pose minum air je dalam teksi. tuh pon sedar da masuk waktu lepas denga masjid dah semayang dah ponn. gile la hazab terperangkap dalam trafik. balik makan KFC twister pastuh chibi dok ikot ke hulu kehilir nak sangat twister aku. cis2! sebook je lah budak gemok nih.

kemudian berehat sbentar untuk meneruskan pengembaraan ke dunia laen pula. haha. lepas isyak kuar lagi bersama mereka ke ibrahimiya pulaakk. makcik farahin nih xjumpe2 kasut beliau. same goes to me. lastly bejaye jugak jumpe tudung merah di persinggahan terakhir. dah malas dah nak pk. penat weh penattt... dan kami pon pulang.

sekian terime kasih. hahahaha


ohh, nak mandi menyegarkan otak dan nak tidur mungkin. pakcik, jangan la pakse saye tido lambat yerrrrr. awk gi study lah nak exam sabtu nih!

0 penyebok: