Sunday, November 15, 2009

hidup perlu diteruskan.

kehidupan yang sangat penat sekarang. pergi kelas pagi biasanya start pukul 8.30 atau 9 balik pukul 4 on the dot. atau 4 lebih ye rakan-rakan.kadang-kadang sampai pintu masuk surgical department tuh tutup dah. so terpaksa la tawaf hospital tuh untuk keluar. huhuk.

balik kelas sampai umah tak lama lepas tuh dah malam. pukul 5 dah maghrib. selepas menepis-nepis dugaan yang bertimpa-timpa barulah study itupun ada jugak org asik nak kacau je. heshhh. tipu je ckp time study tanak kacau dengan tak tau nak study ape. haha padahal banyak gila kene baca kot. penat dan mengantuk. bagaimana nak khusyuk study ye rakan-rakan.

esok supposed kelas pukul sepuluh tetapi nak datang awal masuk OT tengok femoral hernia surgery. again hernia. but femoral hernia is something that we never had before so should not miss it lah. last week dah missed stripping of long saphenous vein for varicose vein. TAHU TAK BETAPA RUGINYA TAK TGK SURGERY TUH! dah la 5 manusia je yang datang last week. betapa mereka dapat melihat dengan jelas dan doctor ayman memang tunjuk sume bende satu per satu. esok kitorang tak kasi nik topek datang karang dr ayman suruh beliau scrub in lagi. TAK BOLEH! muahahaha.

kak dijah, nak gambar dr ayman lagi ekkk. nanti ye saya tangkap gambar dengan beliau lagi. pastuh buh kat blog nih. hehehe.

saya sudah penat dan mahu tidur. kene study sikit untuk femoral hernia esok supaya tak lah blur dalam OR. aberrant obturator artery branch of inferior epigastric. nice.

we are on the 6th week and another 2 weeks left bfore finish the round. ok sedih nak tinggalkan doktor-doktor kat head and neck unit nih. sume sangat comel. oh nooooo, thats mean OSCE dah nak dekat. exam segala hape bende. tidaaaaaakkkkkk!!

cuti raya haji yang dipanjangkan lebih kurang sepuluh hari. mengapa hosni mubarak begitu baik hati memanjangkan cuti? terima kasih presiden mesir! and i am going nowhere. saving for something remember? lagi pun kene habiskan cerita-cerita kat external yang sangat la melambak-lambak tak tengok lagi study untuk exam after holiday.

isu hangat hari ini adalah perlawanan antara egypt dan algeria for world cup qualification Africa. dan seperti mana anda semua sedia maklum, for last nite match egypt menang 2-0 tetapi akan ada another match this 18th at sudan untuk tentukan egypt or algeria yang layak untuk world cup. sempga egypt menang lah. hebat kooooot egypt nih. kagum! oh, saya bukan lah peminat bola sebenarnya. tapi doctor walid sangat bersemangat yeeeee. comel sungguh.

0 penyebok: