Saturday, October 31, 2009

peau d' orange

sebut dalam pelat french please p dô-rä zh


hari ni supposed turn group kitorang masuk OR tengok operation. tapi disebabkan group lain jugak nak menyebok2 masuk OR berlaku lah sedikit chaos but luckily , yeah lucky enough la sangat kan, we manage to get into OR with the crowd of twenty people. T___T

operesen hari ni adalah modified radical mastectomy which removal all breast tissue and axillary lymph nodes preserving the pectoralis major and minor muscle flooring the breast.

the operation takes not more than 1 hour more or less. and it was a new experience for me. melihat bagaimana kulit dihiris (?) menggunakan scalpel in front of ur eyes ibarat kulit sendiri yang dihiris (?). ergh. memang part yang kurang digemari.

dan untuk menebus chaos yang berlaku sebelum masuk OR tadi dr Ayman has arranged us for another operation this monday. ;)

ok lah, mungkin mulai hari ini dan hari-hari esok sehingga round surgery berakhir korang akan mendengar(atau membaca?) nama dr Ayman disebut berjuta-juta kali. beliau adalah co-ordinator dor our group and he is the best! yeah, we all love him and the love grows day by day. hahah.

mari meneruskan perjuangan di surgical department yang agak serabut bersama doctor ayman! ;)

3 penyebok:

k h a y said...

dihiris2?? takottttttnyeeeeeeeeeeeeeeee......................................


*_*

zarf_iera said...

u really sounds like a real doc now noure!hahahaa....

ciktutor said...

dr ayman single tak? *kedip2 mata*