Thursday, December 31, 2009

my big regret

thinking of 2009, i do have one big regret.

dan aku hanya untuk suppress the memory. hahaha. poyo gila.
sekarang nih aku cuba nak menebus kekesalan itu dengan benda lain.
but bila tengok situasi sekarang nih. it keep haunting me. ceh.

as i said before.
feels no regrets yo!


currently out of alexandria.


selamat tahun baru everyone!

the last entry for 2009 nih.

;)

tanak miss last entry of 2009

hari ini 31st of December 2009.
2009 will be laving soon.

banyak benda terjadi. that mostly i cant recalled at the moment.
hidup yang hanya bergelumang dengan buku takde lah menarik sangat untuk di preview.
tahun ini juga menerima ahli baru dalam family. dan tahun depan looking forward for another little family member. ohh, my family is getting bigger year by year. ;)

ok lah. semoga tahun ini memberi pengajaran kepada tahun mendatang supaya kita menjadi lebih baek.

azam tahun baru? tunggu tahun baru lah!

but seriously i need to think of my new year azam lah.

feel no regrets.

goodbye 2009!

(:

Wednesday, December 30, 2009

semangat tuh penting.




on my way back home after finished my class around eleven something, i bump into him. from afar, we both burst out laughing. hahahahaha. okay,he has class at twelve and just arrived from home. peace kantoi! (^_^)v

di mana semangatmu itu encik?
try harder next time okai. ;P

hahahaha.

Monday, December 28, 2009

go away headache

mengapa semenjak dua menjak nih asik sakit kepala je?
setiap kali exam sakit kepala. kalau light headache tuh takpe lah jugak. nih dah macam rasa nak hempuk kepala kat dinding yang pasti macam dinding tuh je yang pecah. gila lah heavy headache nih.

adakah migrain? sila mendefinisikan migrain bagi pihak saya sebab saya tak tahu perasaan migrain itu.

sekarang ini jugak sangat sakit lah. oh mungkin sebab tak cukup tidur kot.

hahaha. dah tataw nak tulis apa. nak kata busy takde lah sangat. cuma tak rasa nak update blog je.

later keh.

ohhhhh. dah nak masuk tahun baru. ok perlu ke buat flashback untuk 2009? saya rasa tak perlu lah. busy maaa.

internal medicine agak pressure sebab banyak gila benda nak kene tahu. so marilah kita study. sebelum sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada berguna. wahai lecture hall yang macam panggung wayang, kenapa mesti begitu. sangat mengantuk boleh tak. huhuhuk.

later!

Saturday, December 26, 2009

dah dapat cheezels. yeay!

hehehe. harini bertemu rakan yang melancong-lancong ke egypt dengan gembiranya. seronok boleh taakk. dan secara tak lansung telah join tour mereka around alex. hahaha.

tenkiu mas belikan Cheezels 2 peket besar, Sugar Cracker 2 peket jugak rupanya, dan juga Toner. ;D




jauh gila berjalan dari pintu masuk ke bridge kat Montaza tuh. (-_-")







muka mereka yang nikmat gila minum jus. hahaha. tangan kiri kanan penuh ngan cawan. comel sungguh. ;P

the end

akhirnya noure berjaya menghabiskan 25episod Boys Over Flower. Clap. Clap. Clap.

penat berdating ngan pakwe ai seharian harini taw.eh dari bebrapa hari lepas berdating ngan pakwe-pakwe hensem nih.  gigih nak habiskan jugak tengok citer tuh. heheheh.
nak kenal ke sape pakwe ai? hikhikhik.  ok lah, meh ai perkenalkan. bakal doktor jugak taaaawwww...



yoon ji hoo! <3 <3 <3


gun jun pyo sangat hensemmmmmmmm. tapi takpe lah. saya amik ji hoo jer. lagi sweet. hikhik.



Boys over Flower.


cane laaaa aku leh terpengaruh tengok cerita-cerita nih. dah. masa untuk study!!!!!!


Friday, December 25, 2009

how this blog got it's name?


Dr Ayman sedang menyebut "CE..KO..DOK..." yer, di tangan beliau itu ialah cekodok yang Farah buat. Farah? Farahin lah. haha

ok sekarang dah tau kenapa nama blog ini cekodokmanis? hahahahhahaha. see.......... i can predict the future very well weh! ;P
Posted by Picasa

geeky spec hunter


Venue: Carrefour
Date: 23 December 2009
Day: Wednesday
Partners in Crime : Kay & Asza jugak.








HAHAHAHA.
akhinya jumpa juga bende yang diidamkan selepas puas merantau serata Alexandria untuk carik bende tuh. ceh, poyo je serata Alex.
maka berakhirlah kisah perjalanan 3 ketul gadis yang tak reti duduk diam kat rumah. heheh. semenjak cuti raya haji harituh kot xpergi berpoya-poya.


baju panda yang comel. tapi mahal beno ler........ huhuhuk
Posted by Picasa

Avatar

Venue: Green Plaza
Date: 22 December 2009
Day: Tuesday
Partner in Crime : Kay & Asza








Posted by Picasa

internal medicine








habis OSCE a truly goodbye to General Surgery dan selamat datang Internal Medicine. so far so good. banyak benda nak kena study. dan masih belum start study lagi. ish ish.
the nite after exam kitorang buat Farewell party for Head and Neck Unit.
jangan jeles okay gamba ai bersama Dr Ayman. hihihi.


gambar semua orang tuh kredit to nut. ;)




washout sadness. really?



seronoknya kalau dapat makan aiskrim time sedih kan.
macam Jae Kyung yang tengah sedih lepas tau Jun Pyo suka kat Jan Di sebenarnya.
(rujuk gambarajah di atas)
a bucket of ice cream akan habis sekelip mata je.
rasa nak makan aiskrim sekarang. ;(
biarkan kesedihan cair dan hilang bersama aiskrim apabila dimakan.

sedapnya baskin robbins tuh.

Thursday, December 24, 2009

when wireless went haywire

beberapa hari tanpa internet sebab wireless yang bengong. tapi nampak gaya semua orang macam tak kisah sebab semua orang juga sibuk melayan CERITA KOREA. muahahahha.

haih. nampak tak bende yg ade tulis photobucket kat background tuh. ok dah lupe cane nak remove. huhuk



banyakkkkk gileeeeeeeeeeeeeeeee bende nak di update.
esok boleh tak?

sebabbbbbbbbbbb.

malam nih nak berdating ngan pakwe ai dulu. hik hik hik hik.
ok ok . dah lambat nih.
pegi dating dulu yeee. jangan kacau daun ok.





bye bye bye .....


eh rindu noure?

okla okla fine! fine! bagi lah seketul gamba. sebooookkkk je orang nak dating nih tawwww....

isk.




ok dah.


bye bye bye










yoon ji hoo sayang. i'm coming darlinkkkkkk.

hehehehe.

Saturday, December 19, 2009

kehidupan baru bermula

huhuhu.
esok habis exam.! ! !
ok, sepatutnye kene cakap esok exam OSCE dan maka berakhirlah kehidupan di Surgery Department.

sebenarnya harini dah start Internal Medicine.
hehe.
tapi, selagi exam Surgery tak habis secara tak lansung masih lagi Surgery student la kan, bukan lagi Int. Med student la kan.

shhhhhhhh... jangan bagitaw orang laen noure ponteng kelas arini. lepastuh start pulak dah elective klas arini. Egyptian Culture 4-6pm. minta mahap bebanyak lah. noure janji lepas ni noure tak ponteng kelas.


wuwuwuwu. esok exam.

doakan ye!!!

Friday, December 18, 2009

teman ketawa senang dicari.
teman menangis memang susah nak cari

apa akan jadi kalau teman menangis tuh pon buat kita menangis?

so you end up crying in silence in front of your book,
then make way to toilet and crying out loud sambil bukak air kuat-kuat.
dan bila dah puas nangis,  gelak sensorang. bipolar disorder?



God, give me Strength.


Selamat Tahun Baru Hijrah. ;)

Thursday, December 17, 2009

;)

tadi call rumah. selepas semua keserabutan yang melanda diri ini.

sembang ngan mak.
pastuh sembang ngan abah.
sembang ngan adik.

ok tuh je pon yang de kat umah.
sejam gak lah bersembang tuh. banyak sangat cerita.  tahniah adik sebab dapat no 3. tapi still GAGAL. isk. berusaha lagi dik. ok, kat skolah beliau kalau science or math tak dapat A itu bermakna anda GAGAL yer.

berita gembira. berita gembira. sebenarnya dah lama dah nak khabarkan berita gembira ni tapi tak berkesempatan pula. ok. semua bersedia mendengar berita ini?

ready.

one.

two.

three.

four.

five.

six.

seven.


tadaaaaaaaa....


MY SIS IS PREGNANT!

wohoooo.

dan ini bermakna mak akan jadi nenek dalam usia 47 tahun depan, abah akan jadi datuk ok umur abah biarlah rahsia. haha, noure pula akan jadik auntie yang comel!.


sangat excited ye.

dari last week sebenarnya dah dapat berita ni. ;)

mixed feeling

geram sampai rase nak nangis
marah sampai rase nak nangis
kecewe sampai rase nak nangis
stress sampai rase nak nangis
tak study lagi sampai rase nak nangis
malas sampai rase nak nangis
konpius sampai rase nak nangis
curious sampai rase nak nangis
tak habis exam lagi sampai rase nak nangis
rindu sampai rase nak nangis
serabut sampai rase nak nangis
bosan sampai rase nak nangis
gelak sampai rase nak nangis
makan sampai rase nak nangis




;(




;(



i need help.


;(




back again

yeah after 3 days without internet. huhuhuk

and my exam is not over yet, the OSCE which supposed to be tomorrow is delayed until sunday.

i am soooo not in my mood right now.

so buhbye.

Saturday, December 12, 2009

still survive

hello peeps.

alhamdulillah. masih bernafas sampai sekarang setelah hanyut ditelan buku-buku surgery serta slide2 presentation yang lebih kurang seribu jumlahnya. dan saya pasti memang lebih seribu lah. huks.

do not ask about the exam okeh.yang penting exam itu telah berlalu.

and another exam coming soon this tuesday.
Oral exam for Pathology Jars & X-rays, Operative, and Anaesthesia. pray hard for me sume orang!

lepas exam tadi ada assignments presentation. semalam dah la xrevise lansung slide untuk present harini. so tadi main sebut je lah. isk. tak prepare lansung.

lepas balik kelas tak duduk pon terus kemas bilik yang macam hape. sekarang dah nampak la rupe bilik cket. haha. kemas meja yang bersepah tuh je pon. sapu lantai, buang sampah dan botol2 yang bersepah.

sekarang ini ngah berbungkus dalam comforter. sejuk. dan sangat sakit kepala dari petang tadi. ;( guess i need some rest. nak tido kejap.

so many thins happen (?) tapi tade mood lah nak tulis bebanyak. sakit kepala. -__-

Tuesday, December 8, 2009

mental block?!


FB

oh pleaseee, i cant think anything other than FACEBOOK.

cikgu, kenapa suka sangat guna short form.
T______T



hai sume orang ini hanyalah tanda-tanda saya stress.

okay. dah tanya membe. Foreign Body lah NOT Face Book!

isk!

58 slide to go!!!




Saturday, December 5, 2009

Burning the Midnight Oil




midterm exam 12 dec
practical exam 15 dec
clinical exam 17 dec


tabah lah!

wish me luck.

banyak gila nak kene baca.
@_@


study. study. study.

Friday, December 4, 2009

sepanjang-panjang cuti yang bakal berakhir esok

*peringatan:ini adalah post yang agak panjang dan kalau rase-rase menyampah tengok muke noure maka anda dinasihatkan untuk tidak meng-scroll ke bawah. terima kasih. *
;p



























Posted by Picasa

mari kita summarize-kan gambar-gambar di atas.
1. ketika hari raya aidil adha beraya bersama rakan-rakan. kempunan lagi nak makan sup tulang. T_______T

2. jamuan section 4 pada hari raya kedua. menghimpunkan semua perempuan-perempuan section 4 yang telah berpecah belah ke group laen. haha. beberapa orang je pon yang berpisah. nice cupcakes all thanks to paan. tema pada hari tersebut adalah MERAH ye. dan gembira my potato salad habis licin. bagus rakan-rakan. ;)

3. pergi green plaza semata-mata untuk membeli-belah di Alpha Market bersama Kay si roomate as partner in crime. kemudian melepak sebentar di Brownies sampai senja. sangat ramai manusia di Green Plaza tersebut ye. serabut.

4. perhatikan ada gambar chibi seketul. cuti tak cuti chibi tetap tidur seperti biasa sepanjang masa. (-_-")

5. mendownload segala jenis album Big Bang dan 2ne1 yang dijumpai di internet. sedang melayan sehingga kini. haha. suke! suke! Big Bang 1st 2nd 3rd mini album, 1st japanese album, asia best 06-09, 2ne1 1st mini album. ok, apa lagi yang saya miss. sila bagitau.

6. memenuhi jemputan rumah terbuka. haha. makan free siapa nak tolak kan. rumah farahin dan kak nawwar. dan pada malam hari makan-makan umah kak nana. dan secara tak sengaja(?) berkumpul lah semua KTTians di Alex seramai 7 orang wanita cantik bersama 2 orang tetamu KTTians from Mansoura. Ira, Ya dan Kak Nana thanks for the foods. ;)

7. menghadiri Seminar Ibadah Pesakit di Royal Hall, Camp Shezar anjuran UPI Alex. sebenarnya tak pergi sampai petang pon. separuh hari je. ish, teruk betul. hehe. tapi seronok la juga. takpe, ada dapat buku nanti baca balik buku tuh.

8. Crocs yang sudah berusia setahun lebih. semakin bertambah binatang peliharaan crocs. hehe. dan tidak dilupakan juga Converse idaman roomate tahun lepas. akhirnya tercapai cita-cita. haha

9. lampu kalimantang pendek yang baru dibeli dan gantung sendiri okeh kat dinding di atas meja study. dah terang tempat study. yeay!

10. ipod touch dah jadi macam reference book. ok sebenarnya bukan ipod touch, it's all thanks to Dr Google. laptop ngah bukak lecture notes jadi capai saja ipod untuk google dan juga untuk membuka email kalau terdengar email alert. haha. dan bila masuk fb punya email mestilah tangan gatal nak bukak fb which also from ipod ye. haih. haih terma-terma medika yang tidak difahami.

11. the Mask. tengok betapa besarnya lubang hidung. Hahahaha.



selamat malam. esok last cuti! dan study tetap study.