Sunday, January 31, 2010

stress bila egypt menang

sebab asik kedengaran bunyik hon di serata alam dan takkan berhenti bersorak sampai entah bila. aiyohhh.

lupakan pasal kemenangan mesir on African Cup. mari bercakap tentang sesuatu yang menggembirakan.

hari ini adalah sangat gembira di mana target tahun ini telah tercapai. :D akan beritahu dengan lebih detail suatu hari nanti. sekarang mari bercountdown menunggu kepulangan Azreen ke Mesir. huhuh. seronoknya bercuti kat malaysia. sobsobsob

berita lagi satu nih macam tiada kaitan sangat dengan aku tapi ada lah jugak. by the way, lucky enough it's not something serious. ;D

well, well, well. bila ketiadaan internet di rumah ramai pula yang mencari yek. ok perasan je pon. sebenarnya aku menanti makcik untuk mengemail nama 9 jenis ubat-ubatan beliau yang diambil sekarang. bila nak email ntah. ingatkan dah hantar dah. nanti sms makcik suruh hantar cepat nama ubat-ubat tuh.

later!

Friday, January 29, 2010

Repel boredom with work

Those who have nothing to do with their lives are the same people who spend most of their time spreading rumors and falsehood, mainly because their minds are devoid of beneficial thoughts.

When you find yourself to be idle, prepare for depression and despair, because idleness allow your mind to wander in the past, the present, and the future, with all their difficulties.

Being inactive means being negligent of one's duties. Idleness is an expert thief and your mind is its victim.

so-so?

Steve Jobs finally introduced another brand new Apple product recently.

iPad.

why do i think it's not so extraordinary but a bit funny though. well, it's Apple yo. Apple nuts would run for it in a second. kalaulah aku kaya raya duit berbillion dolar. sume jenis Apple di dunia ini aku angkut weh. siap buat giveaway lagi. hoho. angan-angan mat jenin.




looking forward to own another Apple product! heheh. cant wait!

Thursday, January 28, 2010

upon request

farahin asik bising je takde gamba beliau dalam blog ni. fine farahin fine! nak sangat kannn...

hamik nih.












hahahaha. single and available. kalau berkenan meh kontek saya through ym or email okai. ;P

btw, sebenarnya nak cakap terima kasih farahin dan ewa masak mee jawa yang sedap gila! hoho. selepas makan perut distended habis lah.


MALAM INI KENE JUGAK BUAT COMPLETE DIABETIC SHEET! SELAGI TAK HABIS TAK BOLEH TIDO!

Wednesday, January 27, 2010

no doubt

i should not be in doubt.
put some trust and leave the rest to Allah.
but now
i learned my lesson.

Monday, January 25, 2010

Doing good to others give comfort to the heart

If you find yourself to be in difficulty or distress, show kindness to others, and you will be the first to find solace and comfort.

An act of charity is like a perfume - it benefits the user, the seller, and the buyer.

He who spends his wealth for increase in self-purification, and has in his mind no favor from anyone for which a reward is expected in return; except only the desire to seek the Countenance of his Lord, the Most High. He surely will be pleased (when he enters Paradise).

(Qur'an 92:18-21)

the gathering


amik kat fb khal.hehe.

carik siapa yang takde.

T______T

Sunday, January 24, 2010

Today is all that you have


When you wake up in the morning do not expect to see the evening - live as though today is all that you have. Yesterday has passed with its good and evil while tomorrow has not yet arrived.

Your life's span is but one day as if you were born in it and will die at the end of it.

Organize the hours of this day, so that you make years out of minutes and months out of seconds.

"Today is my only day" is one of the most important statements in the dictionary of happiness, for those who desire to live life in its fullest splendor and brilliance.

Saturday, January 23, 2010

noure cun dan comel

bukan saya yang cakap. orang lain yang cakap. sumpah tak tipu!





adik aku letak gambar masa raya haritu kat profile pic beliau. kemudian....

dan masa aku nak save gambar tuh kat laptop sebab malas nak upload gamba sebenar yang size besar gedabak, terbaca pulak.


dah percaya sekarang? bagus. bagus.


MUAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Friday, January 22, 2010

it's not over

bila kau ingat kau dah got over something, tapi rupanya bila seseorang bertanya kepada kau soalan berkaitan perkara itu dengan sangat direk. diulang, soalan yang sangat direct tak berselindung tak bertapis langsung, kau tergamam. terasa seperti batu besar menghampap diri dan kau menjawab soalan itu dengan sejujur-jujurnya sekuat hati, kerana memang itulah yang kau ingin katakan kepada dunia tetapi kau hanya mampu pendam selama ini, disertai dengan gelak ketawa untuk mengcover sedikit perasaan kau yang sebenarnya ketika itu muka terasa panas dan air mata sudah hampir menitis.

worh. kagum dengan orang yang bertanya kerana sangat memahami situasi aku walaupun sebenarnya beliau tidak tahu menahu langsung kegelojakan hidup yang melanda diri ini.

yes, it affect me. again(?).



lucky to have you! menceriakan hari ku.
choc vanilla icecream with sliced strawberry and choc syrup.


habis sekelip mata. btw, tuh bekas untuk aku makan cereal tetiap pagi lah.


konpius

apsal labels tak kuar kat entry?
mengapa. mengapa. mengapa?

dah check dah labels kat setting, tetapi masih sama.
hurmm.

The past is gone forever

Those who have a firm purposes have filled away and forgotten the occurrences of the past, which will never again see light, since they occupy such a dark place in the recesses of mind.

Episodes of the past are finished with; sadness cannot retrieve them, melancholy cannot make things right, and depression will never bring the past back to life.

Everything on earth marches forward preparing for a new season - and so should you.

Thursday, January 21, 2010

khamis


part 1

series of unfortunate events.

hari ini terjaga dari tidur pukul 8.52 pagi. kelas ILA pukul 9.00pagi. T_____T selamat tinggal Obesity Assesment. serius agak kecewa sebab bangun lambat. apsal alarm xbunyik? moskil sungguh. oh subuh tidak tinggal okeh. kemudian mandi dan bersiap untuk ke lecture pada pukul sepuluh. bersiap dengan agak slow dan walaupun macam rasa dah lambat still sempat makan cereal dengan susu. haruslah mengisi perut yang lapar dahulu.

seperti biasalah, kenderaan utama ke kelas adalah teksi. senang jugak dapat teksi, tetapi....... pakcik teksi mengambil keputusan untuk mengambil jalan yang terkenal dengan ke-jammed-an. haih haih. haih. dipendekkan cerita, tiba di kuliyyah tibb pada pukul 10.15++. jam aku yang tak tahu cepat berapa minit dah hampir menunjukkan sepuluh setengah. akhirnya berputus asa ke lecture dan mengambil keputusan untuk pergi ke bank. bila aku dah tanak pegi lecture ofkos lah teman seperjuangan a.k.a kay tak pergi jugak. lalu kami pon melangkah ke bank.

"look at the bright side kay, saya dapat gi bank. haha"
"sekali ATM nanti out of service pulak"
"erk!"

ku sangkakan panas berpanjangan, rupanya hujan di tengahari. ye kawan-kawan. hujan turun belum tengahari pun lagi. ketika perjalanan ke bank yang tak lah jauh sangat dari U tiba-tiba ku merasakan titik-titik air jatuh dari langit.

"eh hujan ke nih?"
"macam hujan je. aah. hujan dahh"
"erkk. rasa nak menangis. apeke malang nasib harini. huwaaaa"
"hahahhaha"

lalu melangkah cepat-cepat ke bank. nasib baik hujan tak lebat pon dan bank pon beberapa blok sahaja lagi. berdebar-debar menuju ke ATM dah alhamdulillah. berfungsi seperti biasa. dapatlah noure meng-kopak-kan akaun bank beliau. huhuk.

kaki melangkah laju menuju balik ke university. dipendekkan lagi cerita, semasa melintas jalan aku hampir melanggar dilanggar kereta. huwaaaa. terkejut gila. tuh la, jalan sambil mulut dok potpetpotpet tak hirau kiri kanan. T____T




nih kat depan U, tetiba rasa cantik pulak kawasan tuh. maka menangkaplah gambar.

"tak pernah tangkap gambar kat sini"
"meh la cepat saya tangkapkan"

ok cuba teka siapa yang cakap ayat pertama.

hahah. sekarang dah tawu siapa? mari kembali ke university. mengambil keputusan untuk melepak di library. nasib baik ada kerusi kosong. melepak menunggu mereka-mereka habis lecture. nasib baik ada satu lecture je harini. kay cakap ada dua ganti lecture apa ntah sebelum nih. nice. rupa-rupanya rakan sepembelajaran juga tidak menghadirkan diri ke kelas. cis2.


peneman setia semestinya dibawa ke mana-mana. ;) cuba teka apa yang sedang aku lakukan. ok tak payah lah.

langit cantik. serius aku sangat suka langit di egypt. sekian series of unfortunate event yang takde lah unfortunate sangat pon. hihihi




part 2

berjalan-jalan menghabiskan duit bersama rakan sepembelajaran. yer, aku sedar dah lama tak hang out ngan korang kan. hihi.

yeay, tak sabar nak membaham aiskrim nih bersama hershey's chocolate syrup. Heaven. Heaven.

selepas ini kene duduk rumah diam-diam sampai lah 1 february kerana telah kehabisan belanja bulan ini. T____T

Contemplate and Be Thankful

You posses all that life has to offer, yet remain ignorant.

You think about what you do not have and are ungrateful for what you have been given.

Then which of the blessings of your Lord will you both deny?
(Qur'an 55:13)

Contemplate and Be Thankful!

Tuesday, January 19, 2010

hujan sepanjang hari



sangat sedap makan keledek bakar ketika sejuk!

Sunday, January 17, 2010

stay up woh!



noure nisa: retii pon nak ymmm
noure nisa: abeh fb kak nis hang
noure nisa: hahahah
alif Rohiman: tgk adk k.nis sorg nie..
alif Rohiman: rjin kan..
alif Rohiman: hahaha
noure nisa: hahahha
noure nisa: mmg baru nak ckp asal rajin gilee kooott
noure nisa: ko watt keje ape
alif Rohiman: LK
alif Rohiman: lukisan kejuruteraan..
alif Rohiman: huh..
alif Rohiman: dr td bnyk slh..
alif Rohiman: tensen tol..
noure nisa: tuhhhh
noure nisa: dah kejap2 dok ngadap laptopppppp
noure nisa: hahhahaha
noure nisa: fokus weh fokus!!

LOL

nampaknya sume orang pon dok tanya kenapa dalam blog nampak stress dan sedih and what so ever. no worry peeps, i am fine. define FINE. at least i am fine now. hehehe. really! so no worry okai, thanks for asking. ;)

baru balik dari rumah ya for her birthday celebration. ya masak 2 bloody kilos of udang! perghh. dah jugak seperiuk sotong. serius aku makan banyak gila. i am contented. hahaha. korang kalau nampak aku dok sedih monyok je, sumbat lah makanan banyak-banyak kat aku sure aku gelak gembira senyum lebar ibarat tiada masalah lepas tu. i am serious though. ;P

lepas makan apa lagi bila dah berkumpul ramai-ramai. masing-masing bukak lah gossip. serius bergossip sampai tak hengat dunia. dari sekecik-kecik benda sampai lahhhhhh sebesar-besar benda. well, itulah wanita. helloo bukan sahaja gossip benda-benda merapu taw, ada jugak cakap pasal isu-isu semasa dan pelbagai lagi lah cerita. hahaha. sakit tekak sebab gelak boleh tak? thanks ya kak nana and ira. i had a great time tonight. penuh info di dada apabila balik rumah. hohoho.

gotta go, banyak benda nak kene buat lagi nih.

Saturday, January 16, 2010

%^$%#*^


aku juga punya hati dan perasaan.
aku juga mampu melihat dan menilai.
aku juga punya tahap kesabaran.
aku juga manusia yang tak lepas dari membuat kesilapan.
aku juga boleh berkecil hati.
aku juga boleh berfikir bukan-bukan.
aku juga sedang berusaha menelan semua kepahitan.


To live is to suffer, to survive is to find meaning in the suffer.



goodbye endocrinology

seperti yang semua maklum, hari ini aku ada peperiksaan klinikal. tiada sebarang komen untuk peperiksaan tersebut, cuma ingin meminta boleh tak kalau tak payah keluarkan markah untuk peperiksaan itu di khalayak umum nanti? terasa entah apa-apa lah peperiksaan tadi. T_____T

habis exam terus balik. singgah kedai beli barang dan beli kacang. ohh kacang. kene buat something ngan kacang tuh. sampai rumah solat dan tengok family outing sambil lipat baju yangd ah beberapa hari berlonggok tak lipat-lipat. hehe. kemudian habis family outing solat asar dan terus meneruskan perjuangan di dapur. hari ini menu adalah sweet sour fish fillet. hoh. work of art lah. terima kasih perencah ikan masam manis MEGGI. hahaha. ada lah jugak aku tambah-tambah lagi bahan untuk menjadikan masakan superb. :P

siap masak je dah maghrib dah. solat maghrib dan makan sambil menonton family outing yang lepas-lepas dan juga sambil mendengar penggosipan housemate. nice nice. haha. sekarang ini sedang kekenyangan. kejap lagi nak mandi dan basuh baju penuh sebakul. huhuk. lepas tuh kemas sikit bilik dan melepak-lepak mengadap internet yang lembap gila ni sampai masa untuk tidur.

begitulah aktiviti selepas peperiksaan. terima kasih.


esok start nephrology maka selamatlah pulang tepat pukul empat setiap hari. T___T

Friday, January 15, 2010

in a stressful condition

saya kehilangan buku pink saya. atau dengan lebih tepatnya terlupa letak kat mana. dah simpan kat kotak ke? kat kotak mana? malasnya nak carik.

ada apa pada buku pink itu? buku yang berusia nak masuk lima tahun taun nih itu adalah tempat untuk meluahkan perasaan yang betol-betol terpendam yang tak boleh dan tak mampu nak disampaikan kepada orang laen melalui percakapan perbualan malah pentaipan sekalipun tak kira sesiapaaaaaaa pon yang rapat gila apatah lagi yang tak berapa nak rapat sangat.

ohh ohh, i am about to explode nih. di mana buku pink. buku yang rarely dibuka dan ditulis. mungkin sekali setahun, mungkin 2-3 kali setahun. bila last aku tulis kat buku tuh ek?? serius terlupa. see how critical my condition sampai desperate nak sangat tulis kat buku tuh. ohhhhh.

kat manaaaaaaaa???? huwaaaaaa. :( :( :( :(
uish, SANGAT bahaya koootttttt kalau orang laen baca. tsk. tsk. tsk.

sebab buku pon boleh stress. tuh la, fikir macam-macam lagi nak exam nih.

nak buku. nak buku. malas nak geledah. baek study.

huhuhuk.


inspection, palpation, percussion, auscultation

Thursday, January 14, 2010

anisopoikilocytosis

tolong lah percaya ini strawberry.


ini tak payah cakap kot apebenda mesti korang tau





OSPE on saturday!
then bubai Endocrine dan berpindah ke Nephrology pulakkk.

ohh. sungguh cuak.

oblivious

isnt it obvious?

it is WAY TOO OBVIOUS lah


hey

i'm watching yo!

just go away silly thought

go and dont ever come back! ! !

nope, it still there. wandering around me.

T______T



human being. i am.







Tuesday, January 12, 2010

esok exam clinical pathology

4 spots.

4 bloody marks.

mari main dengan urine esok!

hoho

goodluck semua bebudak internal medicine.

Sunday, January 10, 2010

;P


gile.
MUAHAHAHAHAHA.





saya busy study.
doakan nak exam rabu dan sabtu nih.
cuak. cuak.
*gigit jari*


Friday, January 8, 2010

curfew for chibi


since budak kecik yang sebenarnya dah tua ini asik kencing merata-rata sesuka hati maka tuan punya kucing tersebut telah membeli rumah untuk beliau dipenjarakan sehinggalah kucing ini behave himself. comel sungguh rumah itu. kale merah.

harituh dah kencing kat comforter aku. terpaksa lah basuh by hands comforter tuh. berat nak m****s okai. nak nangis rasa masa nak basuh comforter tuh apatah lagi masa nak angkat dan jemur. terima kasih hosmet. it took few days to dry. bayangkan lah beberapa hari tanpa comforter di winter yang dingin. erghh. terseksa jiwa dan raga. terpaksa pinjam selimut rumate. nasib baik selimut merah kesayangan tak kena pon kencing tersebut. dan nasib baik lah tak kene lansung kat katil. cuma kena kat selimut emirates yang dah memang sampai seru untuk dibasuh serta comforter yang baru je hantar dobi haritu. hmmphhhh.

semalam pulak buat hal lagi, tetiba ada bau kurang enak di katil. du'h! pakci nih buat hal lagi kah. rupanya bau datang dari bawah katil. hoh. kena pula kat carpet tuan rumah yang memang terperuk kat bawah katil tuh. jenuh gak nak angkat bawak luar. bau sangat laaahhhhh 'mengujakan!'. bukan aku saja jadi mangsa. semua orang pon menjadi mangsa kencingan kucing itu. sangat tak senonoh boleh tak chibi nih. behave chibi behave!

duduk diam-diam dalam istana kayangan itu ye chibi. but no worry, ada masa-masa chibi keluar bebas jugak.
Posted by Picasa

Pinky and the Brain


semalam keluar dengan memakai tshirt pink bertulis japan couple yang sebenarnya bukan lah dari japan tetapi dari makassar ye. hehe. untuk menambah seri ke-pink-an aku juga memakai tudung pink berlian-berlian yang dipakai semasa hari kawen kakak sulung. ohh tidak ketinggalan juga beg tangan roxy yang berbunga-bunga pink untuk melengkapkan hari pink. selama nih tanak ngaku pon beg tuh kale pink. nasib baik tak ada jaket pink serta kasut pink. kalau tak memang all out lah pink.

pasti minah dua ketul tuh kompem lah tanak jalan ngan aku. hahaha. aku tak serba pink sangat pon dorang dah cakap jalan jauh-jauh dari mereka. -_-


ini barulah pink dalam erti kata yang sebenar. dan2 je semua benda kale pink hari tuh aku kata cantik. GILA.


aku pakai crocs time nih. kalau tak boleh lah tangkap gamba kasut aku bersama kasut baby ini. memang sebijik ye rakan-rakan. tak perasan pulak harituh ada versi neonates. sangat comel. kasut housemate beli pon sangat comel jugak. aku jeles sebab kale merah. argh!

mak, mintak maap sebab beli kasut kale oren. masa kat malaysia cuti harituh mak memang rejek terus lah kalau nampak aku pegang kasut kale-kale striking camnih. isk. ini gara-gara impulsive buying. apsal ada 50% off?! tapi sangat selesa okai. terus pon aku pakai selepas membeli. haha. ada pulak winter pakai kasut camnih. bila tengok balik kelakar gila rasa kasut nih. tapi sebab sangat comfy, suka lah.


cepat-cepat kutip hadiah yang turun dari langit. jangan lah hempap manusia kat bawah tuh.

it does not look promising. AT ALL.

the fact that Family Outing has come to an end and there will be Family Outing season 2 with entirely new family members except for Daesung, it wont make me happy at all.

except for Hyun Joong whom maybe joining the family. BIG GRIN. ;D

but the happiness was just for a second when Yoona is also joining the new family Outing. ohh. apekah?

no more Nation Siblings, no more 40 brothers, dumb and dumber, small eye brothers, lttle baby kim. Sobsobsob.



but lets not put them on jugde before watching. i guess i'll give them a shot and see how it goes.

nothing compared to the original Family! ;(( nothing beats yoo jae suk!

*and i just read that hyun joong is already declined the offer.huwaaa ;( ;( ;(*

bila dah takde keje

di suatu hari cuti yang dingin. apabila seseorang telah menghack facebook seseorang. gambar di bawah adalah hasilnya.

muahahahha. gelak guling-guling. lepas tuh semangat pulak si pemilik facebook dan penghack facebook bukak fb artis yang telah menjadi fan itu. mengutuk-ngutuk gelak-gelak dan macam-macam lagi lah. tanak kalah, siap suggest aku jadi fan.

has been ignored pon. ofkos lah kan. tade keje aku melayan bende2 tuh sume. eceh.

kejadian masih belum berakhir. bila aku habis mandi kemudian ternampak makhluk parasit duduk depan laptop aku, aku biar je lah. tapiii, dengan tiba-tiba makhluk itu berkata.

"noure ko dah jadi fan liyana jasmay. tahniah"

erk! apekahhh. hahaha

gambar di bawah bukti segala perbuatan aszon azion. takpe2. nanti aku hack fb kao! cume nak ingat pasword je nih. hahah

Wednesday, January 6, 2010

dua dan setengah

tajuk di atas merujuk kepada cuti saya minggu ini. minggu ketiga di Endocrine Unit Internal Medicine Department. arghh. nak exam dah dan kemudian bertukar ke unit lain pula.

rabu dikira cuti setengah hari kerana kelas habis pukul 11 12 tengahari. kalau kat Surgery dulu kelas setengah hari adalah hari khamis kemudian bersambung terus hari jumaat seperti yang diceritakan dalam entry ini. ohh, sekarang dah kurang best sebab hari khamis sekolah balik sampai lah pukul empat petang. (-_-'')

tetapi esok, hari khamis adalah cuti. yeay! budak-budak alexandria memang jakun sikit bila dapat cuti. ha ha ha. baik semua orang mengaku je lah. isk. esok adalah hari Krismas bagi penganut kristian kat mesir nih jadi cuti umumlah. kat sini Kristian Ortodoks dan mereka sambut Krismas pada 7 januari kerana mengikut kalendar Julius yang tarikh 25 Disembernya jatuh pada 7 Januari dalam kalendar Gregory. terima kasih Wikipedia.

lepas hari khamis adalah hari jumaat yang memang merupakan hanya cuti hujung minggu untuk hampir empat tahun duduk bumi alex nih. huhuk

sepatutnya sebagai budak yang tak bijak sangat haruslah study. bukan masa untuk berpoya-poya melayan hyung-nim dan what so ever korea yang ada. isk. exam dah semakin hampir, haruslah study.

cuti. cuti. yeay! hehehe

Monday, January 4, 2010


kat buku clinical medicine saya pon ada love love love taw. banyak pulak tuh. ohh jiwang sungguh buku ini. HAHAHAHA.

peribahasa


jangan jadi seperti perigi mencari timba.




ibarat katak memanggil hujan.
apa maksud peribahasa ini? serius malas nak google rite now.




sebab itu lah tak suka bila bangun pagi dengan keadaan yang stress. maka sepanjang hari juga akan terefek dengan kestressan tuh. bangun pagi sepatutnya dalam keadaan yang tenang dan gembira bagi menjamin kebahagiaan kehidupan sepanjang hari sampai tidur. tetapi tidur juga haruslah dalam keadaan yang gembira. walau seteruk mana pun hari tersebut biarkan hari tersebut berlalu dan yakinlah esok hari baru akan bermula dengan gembira. oleh itu, haruslah pastikan bangun pagi dalam keadaan yang tenang dan dijauhkan dari stress.


tahukah anda?

aku tak pernah dapat A in Biology paper semasa sekolah menengah dahulu pada setiap ujian dan peperiksaan. not even once. average marks pon maybe about 60s. hoh. agak dasat di situ.

masa Trial Mara barulah pertama kali menjejakkan kaki ke alam A dengan markah yang cukup-cukup makan sahaja. serius cukup cukup makan untuk dapat A2. 70 kalau tak silap. yer memang tak silap lansung lah.

then masa SPM, habis jer paper Biology menangis-nangis kat mak takut Fail!. takde nye nak fikir nak dapat A ke hape. tak rase pon bleh lulus masa exam tuh. huhuhuhuk.

but Alhamdulillah SPM dapat la jugak A2. huhuhu. keajaiban dunia bagi aku.


sebenarnya terbaca sesuatu di alam maya yang membuatkan aku teringat result SPM. ok bye.

Saturday, January 2, 2010

kekecewaan di tahun baru




ohh ohhh sangat kecewa sebanarnya semalam.
kerana buku yang dicari tidak dijumpai.
lagi kecewe apabila akan ada yang ingin mensponsor buku tersebut konon sebagai hadiah hari jadi. del>sangat awal koooooooot. heheh.

saya nak buku tuh. saya nak. saya nak.

encik azizi yang gentleman gigih tolong tanyakan buku tersebut kepada encek kedai, walaupun tajuk agak pelik dan sangat panjang. luckily ada wifi kat bookstore lalu aku pon mengoogle buku dan tunjuk saja pada encik penjaga bookstore. SOLD OUT!

T______T

kalau sesiapa terjumpa buku tersebut sila beritahu saya okai!

2010

first entry of 2010!

:D

1st of january 2010 adalah sangat busy berliburan bersama rakan-rakan. hehe. nanti lah gamba-gamba okai.

hurmmmm. sekarang ini sedang konpiussss...


sukar untuk membuat pilihan!!!!

masih ada masa untuk berfikir dan meminta pendapat orang ramai nih. huhuhu


samat tahun baruuuuuu!