Saturday, February 27, 2010

cracked

Thursday, February 25, 2010

randoms

kak nana masak nasi kerabu sempena besday beliau tadi. makan setengah jam, bergosip berejam-rejam. serius bergossip tak hengat. haha


macbook dah fully functioning. sebelum nih kan ada prob dengan airport, mean untuk detect wireless tuh. sekarang dah sambung cable. so problem solved! berdesup bukak itu ini kat safari. nice2. lepas tuh baru je install microsoft office 2008. baru rajin nak install. ada dapat 3 product key rupanya. boleh jual nih. sapa nak beli microsoft office for mac 2008??? meh meh. harga boleh runding! hoho

dah kene study dengan serius. wont be update frequently. MAYBE. hahaha

Bestie dah fly ke korea for her practical selama 4 bulan. take care di sana! haruslah pergi konsert big bang. lepas tuh haruslah jumpa jaesuk dan geng family outing. kim salam pelok cium kat dorang. hahaha.

chow!

Wednesday, February 24, 2010

Convert a lemon into a sweet drink

An intelligent and skillful person transforms losses into profits; whereas, the unskilled person aggravates his own predicament, often making two disaster out of one.

If you are afflicted with a misfortune, look on the bright side. If someone were to hand you a glass full of squeezed lemons, add to it a handful of sugar. And if someone give u a snake as a gift, keep its precious skin and leave the rest.

And it may be that you dislike a thing that is good for you...

(Qur'an 2: 216)

Look at the other side of tragedy- a circumstance of pure evil does not exist, and in all situations one can find goodness and profit and reward from Allah.

seteress

hari ini saya stress kat kelas sebab saya blur masa cikgu mengajar. tak dapat nak masuk apa yang cikgu cakap sebab tiba-tiba suasana menyebabkan otak sangat serabut dan tak boleh berfikir. huhuk. bila dengar murmur pulak, tataw lah apa yang didengar. patient ada double aortic, which mean ada aortic incompetence and aortic stenosis at the same time. dan juga pansystolic murmur( eyh lupa lah, correct me if i am wrong) heart sound pulak muffled. serius xjelas kat apex tuh. pakcik tuh ada murmur during systole and diastole. tapi aku tak dapat timing dengan elok, dengan heart sound yang tak dengar sangat. dengar murmur tapi tataw nak tuh pansystolic ker, early diastolic keee hape ke.. haih haih. apa lah aku membebel nih. abaikan perenggan ini.

bila balik kelas tadi, berjalan sensorang terasa nak beli buku differential diagnosis. dari hari tuh pon nak beli. belek-belek buku lalu terbeli lah buku-buku kat bawah nih. yang lain-lain tuh soklan-soklan dan cases. hoh.

of course lah not the original one. jangan main-main black market kat sini. sebijik macam ori taw. memang berbaloi ah. semua tuh photostate version punya. cover je same macam ori.




dan saya dapat souvenir dari Roma dan Paghisss. thanks farahin dan ewa. ;) haaa kepada rakan yang nak ke Korea beberapa hari lagi jangan lupa souvenir untuk wanita cantik ini. muahahaha.
selamat berpacking-packing ye makcik!

Tuesday, February 23, 2010

examinosis

F3 function. baru belajar printscreen. tsk. command+shift+3.

encik kambing. the huggable irish friend. 3.75 euro. muahaha. harge terpampang indah je kat kambing tuh. saje je eh? ;P

bouquet d'amour. baru 3 hari pakai dah bertukar kale kuning? oh tidakkkkk. T___T
inilah jam randik saya. serius sepuluh batu boleh dengar bunyik jam randik nih. hehe

hypertension-inducing agent. tsk. tapi sedap ya amat.

big ben. made in china? haha. sila lihat tapak. tak tak. tak kutuk pon. comel laaaaa keychain nih. ;P

Saturday, February 20, 2010

★‿★

woho.

masih terkedek-kedek menggunakan macbook ini.
bila bukak mb balik tadi tataw asal takleh nak connect to wifi. i almost at my wits end. hoh. but luckily, after certain manouver, it goes well with the wifi. but still, sometimes still bengong marr. what happen actually? haih. semalam laju gila kot wifi nih.

camwhoring on wc together with the housemates. haha. whenever i wrote wc. people would asked, apa itu? webcam lah. hehe.

my osce will be on 4th March, Radiology on 3rd, final written on 13th for surgery and 17 for internal medicine. fuh. malam ini berpoya-poya tanpa membuka buku. ok at least tadi dah mengadap lecture note on acute heart failure. macbook nih pulak tak leh connect balik wifi. haih. terpaksa ah mengadap balik mb nih.

overall, i love my macbook. still trying to master on it. ceh, degree pon tak lepas lagi nak master terus. the screen display are super awesome. gambar cantik gila. serius. ;)


Friday, February 19, 2010

an apple a day keeps the doctor away

the worth of waiting and saving(?)
meet my new boyfriend. hehe

the unboxing of my new Macbook.










tiba-tiba rasa sedih pula bila nak berpisah dengan laptop. i still love you, but life must go on. sobsobsob

Kerana Manisnya Apple

full detail later okeh.
;)

ayuh kembali ke sekolah!

esok last day cuti. ;(
cepatnya masa berlalu yeh. semua orang pon dah balik bercuti-cuti dunia. eh tapi rakan-rakan dari malaysia baru akan pulang esok. yeay! sungguh tidak sabar yeee. padahal tak berprasaan pon. bila dorang sampai nih? hmmmm. nak kutip souvenir penting dari malaysia. hohoho. tungguuuuuuuuuu....

study? kenapa asik main-main je? ;( asik sebuk mengadap laptop. dok mengadap fb. ;( haih. apsal sejak mula cuti ni addicted dengan fb? sungguh tidak murni nilai itu ye. haruslah meninggalkan kegiatan tersebut. haish.

banyak lagi kene study! BANYAKKKKK SANGATTTTTT. risau gila nih. TAPI TAK INSAF INSAF PON..... stil main-main jeeeeeeee!!!! haishhh. geram dengan diri sendiri! ! ! APA MASALAH KAU HA NOURE? t_____t

baru lepas tengok cerita DAYBREAKERS. tahun 2019 bumi akan dipenuhi dengan vampire dan manusia semakin pupus sebab vampire perlukan darah manusia. lepas tuh hero yang jugak seorang (?) vampire tak suka jadi vampire nak jadi manusia balik.seronok cerita tuh. tengok lah. tengok lah. kenapa kalau cerita vampire nak jugak guna nama Edward hero tuh. haish.

Elvis Presley once said: "Truth is like a sun. You can shut it out for a time but it ain't going away."

Goodnight. Good day tomorrow morning. ;)

Thursday, February 18, 2010

sinai explorer: day 3

hari ketiga bermula tepat jam 12 malam. semua mula berkumpul kat lobby hotel sebab nak start panjat gunung. wow.semua sudah bersiap siaga dengan baju yang tebal glove mafla dan sebagainya. tapi bila nak dekat pukul 1 bayang bayang ustaz tak muncul2. lalu aku pon call ustaz aziz. nombor beliau je lah pon yang aku ada. first try takda orang angkat. ustaz nih macam tido je. T__T lepas tuh tunggu nak dekat 130 call lagi. baru lah ustaz angkat dengan suara baru bangun tido. T___T ustaz cepat la dah pukul berapa dah niii. aiyoh. rupanya ustaz dan isteri beliau tertidur selepas membuat sandwich untuk kami semua.

tidak lama kemudian muncul lah semua mushrif2. semua pon tertidur tak sedar diri rupanya. terus bergerak ke kaki bukit. ramai gila manusia. berduyun-duyun rombongan dari korea jepun arab sendiri dan macam2 lagi negara.


kami mula mendaki nak dekat pukul 230am. sempat ke nih nak sampai puncak sebelum matahari terbit? huhuk. kami dibahagikan group 5-6 orang satu group dengan seorang mushrif. pendakian sangat lah mencabar. disepanjang-panjang tuh ada lah orang arab badwi offer untuk naik unta. memang banyak gila unta dengan bayaran around 50-80LE. tapi haruslah gagahkan juga. aku yang fitness sangat kurang nih tabah gila memanjat.

serius sangat penat. tapi berkat dorongan dan keazaman untuk sampai ke puncak kami berjaya juga sampai akhirnyaaaa. ;) dan kami group pertama yang sampai ke puncak. worh! tapi dah ramai gila manusia kat puncak tuh penuh!. sampai puncak pukul 5 lebih. sampai-sampai je terus solat subuh jemaah ngan ustaz. rasa sangat syahdu pulak. dengan suara imam yang sedap. huhuk. perasaan yang tak tergambar.

selepas solat subuh menunggu beberapa minit kemudian matahari pon muncul sedikit demi sedikit. subhanallah. sangat cantik ye. bila akhirnya matahari keluar membulat. serius takkan lupa. cantikkkkk. ;)



selesai sesi bergambar-gambar kami pun turun. sejuk gila kat atas tuh. angin kuat. bila turun lalu jalan lain yang melalui perkampungan nabi ilyas. laluan yang sangat curam dan bertangga-tangga. tabah gila turun gunung. terima kasih ustaz tolong bawak beg. ;)









selepas berpenat lelah sampai semula ke kaki gunung. terus melepak kedai. minum air teh panas berharga 5 genih secawan. tak kisah lah. rasa nak minum air panas. asza belanja! yeay. sempat tertidur-tidur sementara menunggu rakan-rakan lain sampai ke bawah. untuk pengetahuan, dah 24 jam noure tak tidur ye. masa panjat gunung tuh punye lah mengantuk gila. sebelum tuh masa kat hotel tak boleh tidur lansung.

lepas semua dah sampai bergerak balik ke hotel untuk berehat mandi manda dan check out. baru tidur 3 menet ustaz aziz call suruh beritahu semua orang check out pukul 12. jam menunjukkan 1130. T_____T penat gilaaaaa. dengan kaki sakit ketuk bilik semua orang beritahu check out pukul 12. tabah sungguh.

kemudian check out hotel dan mula meninggalkan st catherine. dalam bus je terus doze off. dengan kaki sakit sangat tak best yeh. destinasi terakhir sebelum balik Hammam Firaun. air yang keluar dari sini air panas sebab high sulfur content. terdapat gua kat tempat tuh, duduk sekejap dalam gua dah macam dalam sauna. Natural Sauna. ;)





lunch di tepi pantai. sehingga matahari terbenam. di pagi hari melihat matahari terbit dari puncak gunung, di petang hari melihat matahari terbenam di tepi pantai. nice.


kemudian bergerak pulang. sampai rumah hampir pukul 4 pagi.

overall perjalanan yang sangat seronok! ;)


ps: sorry lah ye macam agak kurang proper sikit entry nih.. need to study marr.

Wednesday, February 17, 2010

picturesss again.

1. celebrating ira's birthday at coffee roastery. ;)
2.worh! siapa belanja itu semua? diri sendiri belanja diri sendiri. (-_-")
3. itu bukan iPad. love my itouch ;)
4. one of the souvenirs from him. love the phrases. ;) jiwangnya! ;P





Posted by Picasa

Monday, February 15, 2010

study time

sepatutnya dah kena start study. tapi kannn. semangat nak study tuh masih di awang-awangan lagi. haiyohhh..

tolong laahhhh.
nak studyyyy.

kene campak jejauh laptop nih kot. baru boleh study bebetol. lepas tuh ada pulak ipod touch. maen tenet dari situ plak. jadi apakah maknanya? (-_-")

hari ini beliau pulang. yeay, boleh kutip souvenir esok. muahaha. have a safe journey back. ada dah la orang online kat skype. ho ho

entry untuk sinai exlorer dah nak habis dah. mungkin lagi seketul dua ketul entry lagi. haha. apsal ntah rajin terlebih nak buat entry camtuh. mengisi masa lapang ketika cuti mungkin.
tapi sekarang dah tak lapang sangat kot. kene mengadap buku dah. semangat semangat!

malam semalam terasa malas gila nak study jadi mengambik keputusan untuk menyental dapur bagi bling bling lah bersinar. hoh. puas hati.

dah lah noure, study lah. study lah! jangan menyesal di kemudian hari.

sinai explorer: sunrise