Wednesday, February 24, 2010

seteress

hari ini saya stress kat kelas sebab saya blur masa cikgu mengajar. tak dapat nak masuk apa yang cikgu cakap sebab tiba-tiba suasana menyebabkan otak sangat serabut dan tak boleh berfikir. huhuk. bila dengar murmur pulak, tataw lah apa yang didengar. patient ada double aortic, which mean ada aortic incompetence and aortic stenosis at the same time. dan juga pansystolic murmur( eyh lupa lah, correct me if i am wrong) heart sound pulak muffled. serius xjelas kat apex tuh. pakcik tuh ada murmur during systole and diastole. tapi aku tak dapat timing dengan elok, dengan heart sound yang tak dengar sangat. dengar murmur tapi tataw nak tuh pansystolic ker, early diastolic keee hape ke.. haih haih. apa lah aku membebel nih. abaikan perenggan ini.

bila balik kelas tadi, berjalan sensorang terasa nak beli buku differential diagnosis. dari hari tuh pon nak beli. belek-belek buku lalu terbeli lah buku-buku kat bawah nih. yang lain-lain tuh soklan-soklan dan cases. hoh.

of course lah not the original one. jangan main-main black market kat sini. sebijik macam ori taw. memang berbaloi ah. semua tuh photostate version punya. cover je same macam ori.




dan saya dapat souvenir dari Roma dan Paghisss. thanks farahin dan ewa. ;) haaa kepada rakan yang nak ke Korea beberapa hari lagi jangan lupa souvenir untuk wanita cantik ini. muahahaha.
selamat berpacking-packing ye makcik!

4 penyebok:

ain_dira said...

hehe.sama la ngan aku.mane penah nak beli buku ori.made in photostat.berganda2 murah.

wo...banyak nye survenier ko!

noure said...

gile memang murah gile potostet nye. huhuh. rakan2 berjalan2. aku yg dapat soubenir. muahaha

k h a y said...

aku nk g jpun.

sobsob. tp dah terpergi korea pulaks. heheh.

.::InTaN yaTi::. said...

wuuwu..takotnya post pasal murmur ni..samalah! blur bila auscult heart..grrrr
wah!byknya hadiah! :))