Saturday, April 17, 2010

paediatrics-first day

first day yang berlegar-legar. tataw kelas kat mana takde briefing apa bagai. semua orang pon dah start kelas tapi kami stil menunggu doctor yang tak kunjung tiba. only about 9 something baru masuk bilik belajar dan still menunggu cikgu. then selepas call coordinator about 10am we were divided into half and joining other group yang dah belajar almost half. kitorang takde doc harini. hurmmm. agak kurang menarek di situ yeh.


takpelah, we'll see esok pula. hari ni pon just belajar history and general examination. sebijik je macam internal meds. ohh, keminatan itu sangatlah pudar.

walaupun balik pukul 2pm arini tapi rasa penat gila. lepas clinical round kena berjalan ke convention centre for lecture. berjalan tuh pon dah ambik separuh tenaga aku. jauh laaaaa weyh. kalau dekat takde nye aku nak bising. takpe noure, sebulan jeee okai.

selamat berPaediatrics!! first day pon aku macam dah mempangkah paediatrics dalam hidup aku. haha. tapi comel je tengok kanak-kanak nih. we'll see je lah. yang menarik setakat nih, buku paeds yang berwarna merah. nice. menarek jugak nak di tengok muka depan tuh. haha

petang nih ada makan-makan obgyn group. yeayy. dah nak masak apape yang patut untuk dibawa bersama.

later!

2 penyebok:

k h a y said...

memangkah la syg,
not mempangkah.

wow. jage kids pulak lepas ni ek.
hehe.

noure said...

haha. same je lah mekk. :P yuo, melawat kanak-kanak puleee.