Sunday, May 30, 2010

falling off

sangat mengantuk sekarang ni. sekarang maksudnye at this very moment time aku menaip ni laaaa. nak tido, can? pukul 4.57 pm sekarang. baru habis siapkan assignment. tayah kene present. yeay.


eeee mengantuknyeee. tak elok la tido petang. not gud not gud. tapi mengantuk lah. kang malam susah beno la nak tido. sekarang macam asik tido lambat je. pukul 130 am baru tido. study? mungkin. hahahah.

nak tido 15 menet boleh tak? bagi segar sikit kepala otak. 15 menet jeeee. bile pas makan memang laa mengantuk.

15 menet je eh. jangan lebih2 ye noure.

ohh seminggu lebih kat ortho nih berjutajuta orang dah kitorang jumpe jatuh bangunan mostly dari tingkat empat. exagerated je berjuta-juta tuh. tayah percaya boleh tak. ada lah beberapa orang lebih dari dua. kira banyak la tuh kan. mostly multiple fracture patah dua belah kaki. spine pon patah. tangan kaki apa lagi. semua lah patah. kasihan kan. maka berhati-hatilah kalian. nak jatuh tu pon kena la pandai nak landing to minimal the injury. how? sile google but one thing for sure not your head kiss the ground first okai.

kat rumah ni pon ada makhluk yang sukaaaaa duduk kat tingkap rumah ni. melepak kat tingkap takde keje. dah la tingkap takde penghadang, free-free je boleh jatuh dari tingkat empat nih. nak ngorat jiran sebelah ape ke tatau lah. siapa lagi kalau bukan makhluk berbulu bernama muhammad chibi. kalau nampak je die duduk kat tingkap kitorang pon bebel kalau nak terjun boleh, tapi kene pandai landing. jangan bagi landing kepala dulu, bagi outstretch hand pon ok. tak pon landing kat blakang or whatever lah yang penting bukan kepala. beliau pon mengangguk je lahhh dengar kitorang membebel. hahahaha. sampai sekarang tak pulak terjun2 beliau tuh.

tak boleh jadi ni, serius mengantuk. gonna take a nap. malam.


1 penyebok:

saye kerink said...

salam. wahhh ortho tuh bahagian tulang2 eh kak? wahh.. best nye.. kalau sy kan kak, tak sampai hati nye tengok dorang patah2 bagai. nak sentuh dorang pun rasa takut takut. huhu. tapi kena la beranikan diri jugak, sbb dah tugas untuk bantu orang kan. so kena tolak tepi perasaan takut bagai tuh, and start doing our job (eceehh macam sy pulak budak medic. huhu)

best la akak cite pasal experience akak as a medical student. seronok sy baca. tak dpt jadi medical student pon xpe. baca akak punye cerita pun best, boleh sy bayangkan sy ditempat akak. huhu. Go Go Alexx!! hehe ;]