Sunday, June 6, 2010

sekolah

harini still kat normal delivery. menunggu baby baru lahir. tahukah anda, the first one minute when the baby was born is the most crucial time. semalam hanya observe, harini pula try sendiri walaupun membantu sahaja. berpeluang la jugak nak inject baby with vitamin k, dry baby lepas tuh ada sorang baby tuh tak nangis beriye kitorang rubbing blakang baby ngan tapping tapak kaki sampai lah baby nangis. ;) tapi xberpeluang nak clamp dan potong cord baby. esok harus lahh. setakat ni takde la serius cases, semua normal je sihat walafiat. on examination pun semua ok, tapi ada sorang baby girl beliau ada 6 fingers! wow, first time dalam hidup.


oh seronok juga buat moro reflex kat baby, dah la banyak2 kali, lepas tuh try pulak suckling reflex. semua normal. ;)

esok dah berpindah pulak ke c-section. still resuscitation la jugak untuk 2 hari. lepas tuh berpindah ke tempat lain. dah macam attachment lah bak kata mereka. kena beli scrub. harini nak beli sungguh malas panas gila nak berjalan. balik pun naik teksi walaupun rumah sekangkang kera je dari hospital. hehe

medical crap je semua ini. harap korang tak bosan. haha.

bye byee

3 penyebok:

ark said...

noure
nmpk gaya ko da pro da
bagus2x haha

k h a y said...

nor, cmne nk bezakan baby tu er.
ak tgk baby bru lahir semua sama je muka. kng tertukar baru tahu

noure said...

ark: haha. xed lah pro sangat. tapi seronok la harini. :)

khay: ade tag la makcik letak nama mak. adei. bile lahir je terus pasang tag kat baby.