Saturday, June 5, 2010

neonatal care

apa khabar rakan dan taulan sekalian? rindu noure? opkos lah kan. bagus2. muahaha


hari khamis lepas habis dah orthopedic, exam yang dekat lecture hall memang boleh nampak je orang sebelah punye jawapan tapi jujurla tak payah nak tiru okai. gonna miss Prof Rafaat and his favourite kapito word.

semalam seharian bermalasan. habis exam nama pon kan. hehe. bangun lambat lepas tuh tak turun katil layan cerita sampai lah petang nak pergi ke majlis batch Night of Reflection. nanti update gambar. kalau rajin.

harini pulak dah kelas balik dahhhhh. elective for 2 weeks. aku dapat skills in neonatal care. kembali ke nicu. so sepanjang 2 minggu ni takde lecture takde round what so ever. 2 weeks of working. working ke? nenonatal ni 10 orang lepas tuh kene lagi divide into 3 groups for resuscitation, outpatien and NICU itself. basicaly, semua orang akan follow resident kat situ, mamca aku sekarang amik resuscitation so tunggu lah baby lahir untuk resuscitation. busan gak nka tunggu orang bernanak. bukan tiap masa pon kan. hari ni tak dapat lagi buat sendiri. esok haruslahhh buat resuscitation. every 4 day, tukar pulak ikut lah nak kat nicu atau outpatient.

dah takde ape nak membebel.

later!


2 penyebok:

ain_dira said...

neonatal tu ape? yg tahu satria neo jek.haha

noure said...

neonatal tuh baby yang baru lahir sampai la umur sebulan. huhuh.