Friday, June 18, 2010

nikmat kesihatan

minggu ni merupakan minggu yang agak tak berapa nak sihat. dalam erti kata lain macam-macam penyakit menimpa diri dalam masa seminggu ni. alhamdulillah, i'm getting better now. tak pernah-pernah nak ambik ubat pun 3 hari telan ubat saje. punye lah tanak jumpa doctor. betapa sekarang baru sedar nikmat kesihatan merupakan nikmat yang sangat besar sekali. bersyukurlah dengan kesihatan yang ada. lagi pulak bila teringat baby2 kat NICU. bertambah rasa bersyukur. nih baru sakit sikit ni, orang lain sakit lagi teruk macam-mcam penyakit mereka tabah je.

seriusly tak pernah rasa sakit kepala yang macam tak boleh nak hilang lansung, nak tidur pun tak boleh sebab sakit gila. rasa nak hentak kepala kat dinding, tapi memang dah hentak kepala kat bantal masa baring sebab sakit gila tanak hilang even dah makan ubat pon. semalam alhamdulillah hilang pun sakit. a bit complicated but i think i know why. haha teori sendiri. abaikan.

so semalam last day class neonatal care. apa yang terjadi sepanjang dua minggu telah disampaikan dengan baiknya oleh rakan se-elective saya. encek meor. sila klik blog beliau. memang itulah apa yang saya rasa sepanjang 2 minggu ni. perlu kah gembira jika tiada presentation mahupun peperiksaan. technically, kitorang dah buat dah presentation dah siap burn kat CD lagi semua benda tapi berejam menunggu doctor tak kunjung tiba. maka haruskah kami dipersalahkan? sorang-sorang dah keluar masuk bilik kat nicu tuh untuk cari doctor last-last give up lah pergi lah kami bermakan-makan. siap tinggal surat cinta untuk doctor marwa ;) harap-harap lepas lah dengan cemerlang and there wont be any misunderstanding between us and the doctor. risau juga ini.

makan-makan yang taklah dirancang dengan rapi sangat. bila semua orang dah bersetuju nak bawak makanan dan kitorang makan-makan so jadilah farewell party(?) ini. hahaha. siap buat kat taman depan bibliotheca lagi tuh. nice jugak tempat tuh rupanya yeh. cuma lepas ini harap dapat lah spot yang redup kalau nak makan kat situ lagi. panas oh panas. makanan semua memang sedapp lah tak terkata. haa, time nih la semua orang pun nak tunjuk bakat masing-masing. haha. sorylah nik arif aku tak buat karipap yang ko request tuh. aku tak reti ler nak buat kuih-muih nih. tak reti satu hal, tak minat nak buat dan aku tak suke sangat karipap maka menutup segala keinginan nak buat karipap tuh. hehe.



skills in neonatal care.

esok hari baru, round baru. mari tanamkan azam dan semangat baru. sebulan untuk tropical medicine. walaupun dorang cakap tropical nih busan lah, mental torture lah, apa macam segala. aku harap aku tabah menghadapi tempoh sebulan itu. it's not that bad kan? i hope so. >__<

mulai esok tak boleh dah main-main. mulai esok kena aktifkan balik otak dengan ilmu-ilmu baru dan terus berjuang sampai habis final. hoyeah!

pray hard for me friendsss. from now on it just me and my books, nothing else is gonna matter. ;)

1 penyebok:

MarS! said...

bestnye picnic2!! nyummy..nyummyyyy~~