Thursday, July 1, 2010

splenomegaly

dulu nampak mr skeleton kat sekolah rasa sangat menakutkan. kalau tengok cerita ade tengkorak rasa sangat scary, sekarang macam dah tade perasaan pon. bermain-main dengan skeleton dengan gembiranya. tiba-tiba je benda ni terlintak kat fikiran aku tak tau kenapa. hahaha


dah dua minggu dah sekolah tropical medicine. hari-hari pon amik history kat patient yang sama, palpate spleen, palpate liver, buat transmitted thrill, shifting dullness, bersembang-sembang sampai jemu dan bersembang-sembang sampai jemu lagi masa clinical round.

tabah tak? dengan kepanasan summer yang memancar-mancar. takpelah, tuh semua ilmu. belajar benda yang sama pon tak jugak terer-terer kan. so tak payah la sebok nak ponteng sebab hari-hari belajar benda yang sama. doktor asik ajar ascites portal hypertension jaundice je. takpe, ilmu tuh. tak rugi pon belajar. in fact, aku suka je doc ulang-ulang so aku jadi lebih paham dan ingat. tak payah susah-susah nak baca buku nak pahamkan. doc dah ulang berjuta kali pon tak melekat jugak kat otak. tsk tsk.

lagi 2 minggu tropical, lecture dah keluar macam-macam binatang dah. kan aku cakap sebelum ni seronok belajar balik benda yang pernah belajar dulu. mostly memang repeatition untuk parasit and micro dulu. nanti exam tak tau lah. oi oi cuaknye. banyak nyeeeeeee binatang binatang!!! tapi tak jugak nak belajar elok-elok kan. ok dah melagho je masa untuk serius. kira bape juta kali noure cakap nak serious? hahaha. eyshhhhhh, kali ni serius laaa!!!!

dah 1 july! malas nak countdown bape hari lagi balik. lagi countdown lagi lama pulak rasa, fokus je apa yang aku lalui sekarang malas nak fikir pasal balik. eh tipu sangat lah tuh tiap masa pon asik nak balik je kan.


nak buat assignment!!! kena jugak siapkan malam nih. macam-macam kot nak buat malam nih. nak buat yang mana dulu nih???? aaaaaa!!!! yang penting solat dulu. ok dah isyak. bye byeeeee

ow ow thank ewa belikan romper untuk baby kakak! :D

1 penyebok:

kakak said...

waaahh...baby da ader romper?...terharu2..tenkiuuuuu auntie.. :D