Tuesday, August 3, 2010

of my first anak sedara


Izz Zara Batrisyia is the name given. comel gila babyyyy. tak sabar dah nak jumpa. alhamdulillah, kakak dah selamat beranak semalam. hihi. malam kelmarin mak tiba-tiba msg di tengah malam, macam dah dapat agak mesti kakak dah nak bersalin tuh. gila lah excited cemas sume ada. baru painful uterine contraction and passage of show, so baru onset lah. nak tunggu first stage labour sure lambat lagi, lagi-lagi kat primigravida kan. tunggu la lagi 8-10 jam nanti. huhuhu. tapi dah tak sabar gileee nak tunggu. bangun pagi tuh stil takde berite, tengahari msg mak pon cakap baru bukak 4cm. aiyoh, fully dilate cervix is 10cm yer rakan-rakan. lama lagi kot nih. tapi selepas saju jam setengah macam tuh got another msg from mom. tak sempat lagi nak tengok. dah tauh dah mak yang msg, dah tau dah mesti kakak dah beranak. melompat terus aku capai hp. baca msg mak cakap kakak da selamat dah lahirkan baby. alhamdulillah. lega gila dan sangat gembira kooot. ;DDD

dah jadi makcik. yeay!!! my first anak sedara. abah dah jadi atuk, mak dah jadi nenek, kitorang sume dah jadi makcik pakcik. hehehe. eh kakak dah jadi mak, abg azrul dah jadi ayah. wow. rasa macam dah tua pulak. hehe

tak sabar nak jumpe baby baruuuuu. hiii. cepat lah habis exam nak balik. tak henti-henti je sengeh sensorang time study pon teringat je kat baby. haha. sabar-sabar. beberapa hari je lagi balik nih. congrats untuk sume orang dalam family. sume dah naik pangkat! hehehe

okai then, regarding exam. harini paediatrics. im expecting the worst. rasa macam akan dapat soalan susah gila macam ObGyn arituh. dahla banyak gila nak kena baca, baca yang dulu tuh pon dah tak ingat so kena baca balik slow and steady. kalau laju-laju pon tak masuk rugi je baca. dalam pukul 3 baru habis baca balik sume. haha gila la. eh ke pukul 2 am. seronok baca paeds nih tapi bila otak dah tepu jadi stress. macam sume patah perkataan tuh kena hapal. im expecting the worst tau. tuh rasa macam sume bende kene ingat!!!!! aaaaa cuakkkkkk!!.

pagi tadi masa exam pon oh my apa aku nak jawab nih, tuh masa belum dapat soalan lagi. then lepas dapat soalan, alhamdulillah. macam mcq tuh mostly sama je ngan soalan end round harituh. pastuh essay pon simple je soalan. thanks paeds! i lap youuu.

hurm, nak cakap pasal obgyn ke? tengok soalan first essay pon nak menangis. apa lagi bila tengok soalan-soalan seterusnya. T___T. harap saya lulus lah. sume orang pon lulus. kontroversi gila exam obgyn nih. huhuh. dah lepas, tawakkal je lah. ok next stop. tropical medicine! halfway to go then balik malaysiaaaaa!!!!!!! ;D

penat dah menaip, nantok. nak tido lah. ok bye bye. selamat study rakan-rakan. last but not least, my anak sedara! ;D


5 penyebok:

z a w a n i b a d r i said...

congrats! :)

k h a y said...

haha. comel nyaa~~~

ak dah tgk kt fb.

nnt nk jmpe lah dak kecik ni.

^^

noure said...

mari2 dtg umah raye nih. hehe

ain_dira said...

rmbut skit je.comel..

xsuke bile otak dah tepu. ko simbah lah air panas pun, tade makna nak masuk ape yg stadi. lalu jd STRESS

♥ p a A n i ♥ said...

tahniah nor,eheheeh
same2 la kite jd makcik :p