Friday, October 29, 2010

SheldonCooperPhD

has requested to follow my twitter!
woho!!!!

eh it was not out of the blue, i followed him few days ago. it was like he is real isnt it?! i was soooo excited to find his twitter. hehe

and today, i couldnt be happier when he wants to follow me back in twitter. High High!
i wonder who really is tweeting as SheldonCooper. is it Jim Parson himself or someone from the production. hurm hurm.

i'm following LeonardHofstadter too! haha



Thursday, October 28, 2010

wishlist


nakkkkkkk serius nakkkkk. semalam jumpa kat ebay.rasa macam price reasonable for the whole package. tapi saya tiada paypal jadi macamana mahu beli. pleaseeee belikan saya, lepas tuh claim kat this someone i pay you back later opkossss. comel gila!

salahkan WGM bagi pengaruh tak elok! hahah

Posted by Picasa

i wish

i wish i was a robot.

...

Give me back my Happiness.
You've taken it away from me.
Give it back to me now.




;(

Wednesday, October 27, 2010

Soft Kitty

soft kitty, warm kitty. little ball of fur.
happy kitty, sleepy kitty.
purr purr purr.

sheldon song when he is sick. haha suka gila lagu tuh. serius comel!
sejak beberapa hari yang lalu rumah telah dimeriahkan dengan kehadiran seekor kucing yang nampak je gemok gila tapi bila angkat ringan gila macam angkat bulu2 kucing saja.
Nancy! nama kucing itu.. haha bila si emak nancy dah nampak macam ada tanda tanda kemiangan pada nancy maka dihantar ke sini untuk disatupadukan bersama si memang dah miang gatal Chibi lah sapa lagi. oh my, chibi asik dok mengekor nanci ke mana saja nancy pergi. bercinta sakan tak hengat, tapi nancy macam ala ala jual mahal. hahahaha. chibi tak give up lansung. hahaha. kelakar la tengok gelagat kucing dua ekor nih.






alohhh konon suwwwit lah tuh chibi.

Tuesday, October 26, 2010

bazinga



akhirnye dah habis dah tengok The Big Bang Theory sampai current episode. hehe. saya suka Sheldon dan jugak Raj yang sengal. kan dah xde cerita nak tengok dahhhh. banyak je tapi malas nak tengok cerita lain yang penuh konflik. tunggu free lah.

hari ini last lecture of Paediatrics. wow. tak sangka dah nak habis dah belajar paeds. saya suka Paeds sebab seronok dan macam tak heavy sangat. ye ke? yela compare to other departments lah kan. maybe akan pertimbangkan untuk menjadi seorang Paediatrcian. huhu. esok last clinical round. tolong lah dapat Fallot Tetralogy as doctor promised yesterday.

dah nak habis round, tapi rasa macam ilmu seciput je baru. selagi exam bukan esok, selagi tuh la dok study maen maen je. ish ish ish. lepas nih elective course sebulan, macam rilex sikit lah kot. i hope. so boleh lah study paeds elok elok elok. cover balik sampai sebulan. after habis elective course barulah exam paeds; OSCE and midterm. lepas habis tuh mula pulak the nightmare OBGYNE. kehidupan macam akan tunggang langgang sampai final nanti. oh busy busyy.

dah makin sejuk kat sini. i would rather say the weather was just nice. tak sejuk sangat tak panas sangat.




Saturday, October 23, 2010

Saturday Blues

since my week is started on Saturday, it's not wise to called it Monday Blues, isnt it. ah merepek.


okay, semalam tak jadi pergi carrefour disebabkan kemalasan tahap melampau penulis blog dan juga roomate kepada penulis blog. harhar. lepas orang dah habis solat jumaat, kitorang decide apa kata pergi lepas asar pulak. bila dah azan asar, ermmmmmm nak pergi ke tanak malas nak bersiap apa bagai. apa kata esok je lepas kelas nakkk? OKAI!!!! harhar.

malam tuh tetibe encek Faiz, rakan sekolah rendah penulis blog yang kini melanjutkan pelajaran di Zagazig call. oh beliau telah menyerahkan barang yang penulis blog pesan kepada rakan beliau yang akan ke alex pada malam tersebut. so penulis blog diarahkan agar bertemu rakan beliau dan mengambil barang tersebut.

maka perjanjian dibuat lalu rakan kepada Faiz kata nak jumpa kat Green Plaza. oh my penulis blog mahu ke Carefour untuk membeli printer!. so how. oh tiba tiba rakan kepada penulis blog di dalam lecture berkata " hey dah ada Carefour kat Green Plaza" oh serius??? what happen to Alpha Market. oh how sadd, i love alpha market more.

so to Green Plaza we go with the roomate and also ya and kak nana. selepas mengambil barang daripada membe faiz, THANKS A LOT TO BOTH OF YOU, yeay i have more MILO and Nesvita now!! kami menuju ke carefour di sana. owh, carefour express. ada ke printer? dan seperti yang dijangka, printer mahal je ada, yang kami nak nan ado. T____T

thanks Faiz to bring those all the way from Malaysiaaaa. okai taun depan aku janji pergi beraya rumah kau okai.


lalu segera menuju ke Carrefour yang lebih besar di carrefour biase tuh la. membeli printer, dan jenuh berfikir nak beli apa lagi yang akhirnya tak beli tissue. SIGH! i got it listed on my ipod last night and i did not bring it today. my my. serius rasa maca ada barang lagi yang perlu dibeli tapi serius tak ingat lansung. tuh la tak lalu pon tissue section. hey what the big deal with the tissue. no biggies, saja je nak bagitahu kat blog nih. hahahahaha

printer smart. we loike!

okay lah, tak tahu kenapa rajin sangat nak merepek. penat dan mengantuk. banyak lagi benda nak buat. finish my laundry, reading andddddd sleep. eh nak tengok big bang theory satu dua episode jugak. hehe. how i loveeeee Sheldon Cooper. serius comel wey. Bazinga!


bye bye. thanks for reading peeps.


Friday, October 22, 2010

Freaky Friday

howdy people!

its friday, means it weekend baby!*big grin*

nothing much i did this morning, waking up around 830, sitting on my desk, on laptop, checking on emails, noticed the list for 2nd elective course was out, and luckily i got my first choice. alhamdulillah. ;)

then thinking of doing assignment, but i prefer to watch big bang theory Season 3 first. teheehe. Bazinga! forcing the sleeper to wake up. shesh, sleeping for the damn whole day. ish ish ish.

attempt of taking shower but sadly, the water was too slow, and just end up brushing my teeth. harhar. hey i still wangi i tell you. then i was too lazy to fry some egg for breakfast or making hot milo or cereal, oh just remember i still have choc milk in the fridge. so yeay, cold choc milk for breakfast. -__- i want roti canai. sob sob

working on my assignment then, while listening to fly.fm. and nowww, listening to khutbah Jumaat at the moment.

plan of going to carrefour after jumaat prayer to buy printer, hey of course i'm gonna take my bath first mind you.

we'll see how the rest of the day going.

there goes my weekend. esok dah sekolah balik. sigh!

Thursday, October 21, 2010

Congenital Heart Disease

aiman, my little cousin setahun lebih dah sekarang, sangat aktif bermaen non stop. manja sangat jugak dan hepi sentiasa. suka buli abang dia. mulut dok pot pet pot pet panggil mama mama mama. semua orang pun dia panggil mama. haha. dan lagi satu kesukaan cakap bye bye bye bye *sambil tangan melambai-lambai*
who knows he once diagnosed having Total Anomalous Pulmonary Venous Drainage (TAPVD) with small Pulmonary Ductus Arteriouses (PDA).
after total correction, he live normally as any other child on earth. alhamdulillah. ;)
the scars remain as a proved.







hye! saya aiman ;D

Monday, October 18, 2010

tempat pertapaan

JOM STUDY!


*zawanibadri tengok noure dah gantung dah gamba bunga 2 keping tuhhhh. hehehe. okai tataw la seswai ke tak letak situ. tapi serius tak menyesal beli! ;D *

Sunday, October 17, 2010

hate


%$#%$^E$%#$@$^@#$%^&&%#@#$%^&*()_)(*&^%$@#$%^&*#$%^&^%$#@#^&*&^%$#@%^&&^%$#


i dont know what to say


oh what a feelings




T____T




Saturday, October 16, 2010

little project

so semalam saya dah dapat rak buku yang ditempah selepas solat jumaat. dari haritu plan nak cat merah. lalu selepas sahaja dapat rak buku terus ke kedai berhampiran rumah, beli cat dan kelengkapan lain lalu bermula lah projek kita! serius xpernah mengecat dari start sampai habis.
barang barang diperlukan :
cat warna kegemaran
thinner
brush
dan kayu untuk menggaul.
lets the project BEGIN!
redddddd!!!

gaul gaul gaul sampai sebati kekeke


glove itu penting supaya tangan tak bermandi cat.
what you need.


har har cat ikot suka hati je


signature haruslah ada yerk. hehe.


done! ;D
selepas diletakkan di tempat sepatutnya dan buku-buku disusun.
sukaaaa ;D

thanks to alexfurniture for the cute rak buku ever. eh semakin comel bila noure mewarnawarnikan kale merah. ehehe

maka bolehlah menghabiskan kemas bilik and a little makeover for my study space. DAN SELEPAS ITU DIHARAP BOLEH LAH STUDY DENGAN TEKUN!!!!

Wednesday, October 13, 2010

inner thought

.
.
.
.
.
.
.


after 10 minutes of hard thinking, staring at the blank page,
so i decided to keep my inner thought just in mind.



it's not that i'm not trying,
but i dont know how to type it down.




screwed the inner thought. i'll just go on with life, hoping i'm strong enough for changes.


and now i need to read about Purpura for TBL tomorrow.



later!

morning again

masih jetlag. to think of it, bagus jugak jetlag nih, bangun awal, tak lah kelam kabut nak bersiap, boleh menikmati suasana pagi yang indah, dan boleh breakfast dengan gembira.


so the latest about me, i got infection on my right eye, haish. nasib baik bukan lah macam tumbuh sebijik abcess yang sangat obvious, diffuse inflamation yang menyebabkan eyelid membengkak dan merah. dah beli dah antibiotic untuk sterile mata tapi pharmacist tuh macam suruh jugak pergi jumpe doctor. cuma saya berharap agar keadaan ini akan reda tidak lama lagi. every year pon mesti akan dapat eye infection sekali. serius.

progress study masih lah sangat lembap. entah bila nak maju. hurm hurm.

kesimpulannya, sedang berusaha mengurangkan waktu tidur, teheehe. dari 14 jam(roughly la termasuk tidur siang ha ha ha) ketika cuti, kepada tidur 6 jam lah kot.dan saya berazam mahu menggemukkan diri, but how? nak lose weight sonang laaa. dan kena paksa diri untuk minum susu untuk kesejahteraan tulang bersama! hey kalau nak prevent osteoporosis memang dari muda muda remaja lagi kena minum susu taw.

baru dapat 4 dvd the big bang theory from aman. sebenarnya from ammar. dia pas kat member dia dan member dia yang jugak member aman pas kat aman dan aman pas kat aku. akhirnya! hoh panjang beno perjalanan. dah tengok 3 episod dannnnnn aku suka lah cerita tuh. SCIENCES BITCHES. hahaha. walaupun banyak science fact dorang nih macam susah sikit nak paham, yerlaaa physics and maths la mostly, but i like. hihhi. oh tidakkkkkk, KENA STUDY!

Sunday, October 10, 2010

good morning

haish dah pukul 12 lebih dah tengahari lah bukan morning lagi dah. kat egypt baru pukul 6 pagi. in denial lagi nih. jam tangan pon tanak tuka lagi. isk.


jetlag? opkos lah. tido seblom pukul 9 bangun pukul 6 pagi. hahaha. jetlag lah sangat yek.

bilik macam tongkang pecah lagi, tak siap kemas lagi. nasib baik lah tak horror sangat bilik nih setelah ditinggalkan 2 bulan. nak transform biar nampak fresh sikit tapi nanti lah pikir. kena kemas dulu baju-baju ponggah beg dulu. oh dah order rak buku, by this friday harap boleh dapat lah. lepas kemas segala benda baru boleh study dengan khusyuk. dah dapat dah semangat untuk belajar, kot. eceh. semangat untuk belajar je, semangat untuk cover balik benda tertinggal masih belum ada. banyak lagi nak di setelkan nihhhhhh.

ok gotta go. i miss you malaysiaaa........

ps: masa take off haritu menangis tersedu sedan sorang diri mengadap tingkap. sedih sangatt ;(
but now im okay, it just part of me being hormonal.

standard la kan homesick. kakak yang duduk kat shah alam tuh pon after 2 bulan kat umah pon homesick jugakkkkk. heheheh. rindu batrisyia!




Tuesday, October 5, 2010

weekend



one extra weekend this month. yeay!
according to a friend on twitter, this only happens once in 823 years. eh ya ka? wow

Monday, October 4, 2010

terima hakikat

nak tak nak suka tak suka kena lah jugak terima hakikat bahawa cuti dah habis. sekolah dah berkurun dah start, perjuangan perlu diteruskan. masa untuk melepak, merilex telah tamat, tahun baru sudah bermula, dan tak lama lagi akan kembali semula ke MESIR.


kena la jugak tabahkan diri memulakan kembali hidup kat sana. ada lagi 2 tahun je. BLOODY 2 YEARSSS. takpe, pejam celik-pejam celik kejap je habis tuh. dah bertabah hati hidup kat sana selama 4 tahun, lagi 2 tahun it's like nothing kot. eceh.

tak payah cakap pasal semangat. sebab takde semangat lagi. tunggu jejak kaki kat hospital mulakan clinical round baru semangat kot. i hope so. tak sabar jugak nak belajar. ha tak sabar jugak pulak tetibe nak menstresskan diri nak cover lecturessss yang tertinggal. padan muka kat diri sendiri.

ok lah saya janji tahun depan saya akan balik tepat pada masanya. sehari sebelum kelas start nak ada kat alex dah. tak rasa cool pon balik lambat. tipikal sangat dah bagi budak2 alex. balik awal tak ponteng kelas, baru lah cool. HAHAHA. ini serius.

ok semoga beg tak melebihi paras bahaya yang dibenarkan. kalau tak, mana mahu campak? orang tamak selalu rugi, aku taknak rugi weh. harap-harap mee segera perisa tomyam jenama super kale purple yang berharga rm6 sumting untuk 6 cups yang kalau beli benda tuh kat mesir lebih kurang LE4 or LE5 satu cup lepas lah terbang ke mesir di dalam beg tanpa perlu memuntahkan balik kerana terlebih muatan. ITU BARANG PALING BERHARGA WEI! selepas passport malaysia. hahaha. tak tipu nih.