Thursday, November 11, 2010

END : Care to Multiple Trauma Patient

rasanya tak berkesempatan nak bercerita banyak banyak pasal elective course sepanjang 2 minggu ni. busy lah sangat kononnye. hehe. so apepun kami dah selamat habis elective 2 minggu kat surgery. Care to Multiple Trauma Patient.


it's really an eye opener for me. why do i said so? sebab dunia ini memang bukan tempat yang selamat untuk diduduki. Accidents happen everywhere.

Banyak ilmu dapat, yelah banyak lecture kot kena dengar. tapi amik as knowledge je lah sebab takde exam pon. hihihi.

care to multiple trauma ni memang melibatkan different fields of surgery. general, plastics, urosurgery, orthopedics, burns, macam macam lagi lah. sekarang rilex dulu, six yeras nanti ha pulun lah kau nak menghapal segala ilmu apa bagai. ada jugak Hands-on training session. sebab itu lah ada sesi menjahit ayam tuh. huhuhu.

so today the last day of elective course, kami dah plan nak buat makan-makan sikit bersama doctor. sekali tuh ramai gila pulak yang ada. siap dengan vice dean coordinator coordinator semua ada. fuh. a little chaos masa memula nak makan tuh. huhuhu. apepon, serius nasi lemak Bob memang sedap. Makanan sume superb lah macam biasa. gembire betol bila tengok doktor2 resident2 makan dengan penuh semangat. huhu. takpe, ramai geng trauma masuk Alternative medicine pulak kan. jom makan makan lagi! Mwahaha.

im enjoying this elective course. lagi satu, Emergency kat sini ngan Emergency kat malaysia wayyyy toooo different! macam langit dengan bumi. bersyukurlah kita akan bekerja di malaysia ye rakan-rakan. ;)

K.A.M.I

gambar gambar lain nak upload kat fb kot. so cekidaut la ye kat fb nun. ;)


2 penyebok:

DAUD said...

apakah yg berbeza nya emergency kat sana ngan malaysia?

han.nan.ni said...

ohhhhhh
ni time gmbr2 free style ek
hahaha.ngarut je sume
peace 2,peace 3,sume ade
siap ade tnjuk occiput lg
adei.nice2 :D