Friday, December 31, 2010

goodbye 2010

harini last day 2010. banyak benda terjadi sepanjang-panjang tahun opkos lah kan. hari-hari pon banyak benda terjadi. overall, tahun nih bolehlah dikira tahun yang agak menggembirakan. many good things happen to me.


contoh kejadian terbesar tahun ini adalah kelahiran bayi comel Izz Zara Batrisyia ke dunia maka kami sekeluarga secara otometik telah naik pangkat. hehe.

okay mari review sikit2 apa terjadi sepanjang tahun kat blog ni.

January tengok macam banyak meroyan je. ber-emo2 kat blog. OMG SERIUS AKU TAK INGAT APE TERJADI! hahahaha. short term memory sungguh. tsk. tapi ade ayat best aku tulis.
To live is to suffer, to survive is to find meaning in the suffer
February adalah bulan yang menghappykan. Sinai Explorer dan berjaya menawan top of Sinai. melihat sendiri kejadian-kejadian dalam alQuran kisah Nabi Musa dahulu. Subhanallah. Sunrise from the top of the world! ;DD then got my white Macbook yeay! ;') dapat banyaaaaakkkk souvenirs dari rakan rakan taulan. terima kasih u'ols. oh dan juga early birthday present yaw. *heart*

March adalah final exam. exam Surgery yang sangat horror! T_____T lepas exam terus lari ke mansurah. then bermulalah Project 365 bersempena dengan bermulanya semester baru! hehehe. lepas tuh start OBGYN yang terasa sangat menarik. boleh la nak cakap menarik lagi time tuh. ha lepas exam OBGYN terus Fobia dah. HAHA.

nothing much in April. banyak cakap pasal kelas saje. habis OBGYN dan start Paeds. oh jua bercakap pasal hari sukan sekolah. emo sikit sikit tuh macam biasalah. hehe

May, baru sedar tade entry besday sendiri. eh perlu ke pon kan? hehe. maybe sebab busy exam time tuh. OSCE and MCQ exam Paeds and OBGYN. nasib tak gila. (-_-") apa lagi jadi in May, pergi FunFair maen Bumper car. Serius first time maen wey! haha oh start Orthopedic for 2 weeks, BBQ section 4 kat pantai. huwah, seronok pulak teringat balik.

June, masih ingat Reawakening the Inner You? apa khabar inner you? dah tido balik ke? hehe. please keep awake ye. enjoying Skills in Neonatal Care. banyak menimba pengalaman. bila baca balik entry June nih aku berfikir, asal asik beremo2 je tetiap bulan nih. gile ape ke? hahahaha. ke aku ade cyclic depression nih? eh, owh padan la. PMS la kot. dah dapat final exam schedule. ok dah boleh cuak time nih. lambat gila abeh exam! T____T

July, bulan exam dan study leave untuk exam. entry pon beberapa ketul je. hehe time nih serius tak sabar nak balik malaysia. countdown countdown.

August datang! *big grin* sedang final exam, lepas tuh dapat berita kakak is in labour. wowowowo. Alhamdulillah, got my first niece. jadi MAKCIK, yeay! . touch down in MALAYSIA!!! :DD menjaga kakak yang sedang berpantang. keke. juga start Elective Posting kat Hospital Banting. sangat busy August nih ye.

September, habis elective posting for 2 weeks. sangat seronok dan sangat banyak belajar dari warga Accidents and Emergency hospital Banting. Thanksss!!! of my first sutures in real patient! excited. Hari Raya Aidilfitri bersama ahli baru dalam keluarga. amboih batrisyia sorang dapat banyak duit raya. cuti dah nak habisssss T_____T sedihnya. sobsobsob. lepas raya ramai sahabat alexandria berkahwin. so congrats to them! berkesempatan pergi wedding Kak Sue and Atif saja. Cantikkk ;)

October, kembali kepada dunia yang penuh debu dan serabut. hello Egypt, we met again. tsk. Hello 5th year! kelas dah start. beli rak buku dan cat warna kegemaran. hehe gigih betul. makeover bilik bagi semangat nak study. haha poyo. Marathon The Big Bang Theory sampai Season 4 skarang nih. terus gila ngan SheldonCooper. comel gila wey! dan mula jatuuh cinta dengan Polaroid camera. i want one i want one. *hentakhentakkaki*

November, raya Aidiladha kat Mansoura. seminggu cuti pergi melawat rerakan di cairo dan mansoura. berpicnic pagi pagi tepi laut bersama warga Mansoura yang mai alex. best woh! elective courses selama sebulan. Care to Multiple Trauma yang belajar menjahit jahit dan Alternate Medicine. acupuncture dan sebagainya. lepas tuh terkedek kedek study sebab lama gila dah tak exam. tsk

December, here it comes! end round exam and OSCE for Paediatrics. lepas tuh start OBGYN. oh dah beli tiket untuk winter trip. yeay! makan makan section 4 girls kat rumah pengantin baru. Alex yang dilanda ribut hujan batu tiba-tiba. tinggal salji je tak turun. isk. gigih belajar obgyn. fobia dengan exam yang lalu.

so far, itu je lah kejadian kejadian yang berlaku sepanjang tahun. budak medik opkos lah asik cakap pasal sekolah je. tak menarik lansung. -_-

tapi harini boleh dikira hari yang sangat bermakna sepanjang tahun ni. something came up, and it's kinda personal. lets take it as my turning point. esok tahun baru, i want to start fresh. serious.

goodbye 2010.

i feel no regrets. ;)


3 penyebok:

hujanlebat said...

byk word exam aku bace dlm blog kau.haha.

z a w a n i b a d r i said...

hoi apakah turning point nya? :p

noure said...

ain: hidup yang dikelilingi dengan exam T_____T
wani: hahaha adalah sesuatu terjadi. ;P