Friday, December 24, 2010

The Making of Tiramisu

memandangkan ada lagi leftover bahan bahan untuk buat tiramisu maka apa lagi project harini dah plan dari semalam dah untuk membuat tiramisu. again. haha. wey bosan dah asik tiramisuuuu saje.
so lets the project begin.
bahan-bahan yang diperlukan.

susun kek dalam bekas elok elok

campur serbuk whipped cream dan cold milk mengikut instructions.

mixed with mixer with maximum speed for few minutes.
mix cream cheese with sugar

mix both cream cheese and whipped cream

tuang air nescafe pekat atas kek tadi. haha tuang. melampau betul perkataan.

spread the cream over the top of cakes layer.
make another layer of cakes.

and another layer of cream. then sprinkle with chocolate powder.

add on anything you like. kebetulan ada strawbery, gua bubuh je lah. hehe

and it's all done!

7 penyebok:

Zura said...

alamak noure! senang giler babs! ingatkn susah bebenau. heheh :P
thanks for sharing the recipe!

ayesha said...

terliur menengoknye..
tq noure

saye kerink said...

kak noure, lepas dah siap tuh, nak buat ape?? makan macam tu je or kena masuk dalam peti sejuk..? kalau makan terus, ouhh so after done it, amek sudu, NGAPPP je la eh. ouhhh ;]

k h a y said...

oi mcm tu je ke buatnya? xkn xpyh bakar kotttt T__T

Shim Bomi said...

ooooo senang je nak buat,
nampak sedap..
hanta sini sikit, hehe

noure said...

sangat senang ye rakan rakan sekalian. lepas tuh buh dalam peti sejuk bagi sejuk baru sedap. sape nak mai dtg umah. haha

Mida Awi said...

nak tiramisu jugak leh??best tgk nih