Wednesday, December 22, 2010

minum air kencing sendiri

semua orang pon penah minum air kencing sendiri. tayah nak "euwwww apebende budak nih merepek air kencing nak minum buat hape" tak payah nak deny okai. sebab apa aku cakap nih memang kenyataan. sape cakap tak pernah minum air kencing sendiri tuh memang tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. wey memang kompem la korang penah minum air kencing sendiri.


hahaha.

okai, meh nak habaq. aku bukan main main nih betol punya. masa baby dalam perut tuh kan ada air yang orang melayu panggil air ketuban. tahukah anda air ketuban itu dihasilkan daripada air kencing baby masa dalam womb si ibu. dan untuk membalancekan air dalam womb tuh supaya tak terlalu banyak dan cukup cukup elok je volume dalam womb tuh maka baby akan minum air dalam womb itu. ingat, air itu datang dari mana? dari kencing baby sendiri ye rakan rakan.

sekarang mahu denied lagi tak penah minum air kencing sendiri?

prove it yaw.

*tapi haruslah diingat urine baby sangatlah tidak sama dengan urine manusia dewasa okai*

dalam bahasa medika-mediko air ketuban dipanggil amniotic fluids.
kalau air terlalu banyak dalam womb dipanggil polyhydramnios.
jika terlalu sedikit pula dipanggil oligohydramnios.

later!


5 penyebok:

saye kerink said...

uw. euu+waw. haha.
yeyyy dapat info medik lagi!
lagi lagi lagi. hehe ;]

Fathiah Farid said...

hehehe...(xtau nk ckp ape dah)

Shim Bomi said...

eww, waw, wow.. haha
nice info :)

k h a y said...

ohh bgitu kahhhhhh..

ayeen malas nak login said...

bayang aer kencing ngah dewasa nih. n tgk survival bila tade aer, minum kencing sendiri.