Wednesday, January 26, 2011

Twitter and Facebook blocked in Egypt

semalam twitter saja, harini fb pula. sebelum blogspot tumblr ym skype dan internet access pulak kene block baek blog awal-awal.


in case you still have no clue what is actually happen in egypt, mereka sedang protest habis-habisan untuk menjatuhkan presiden sekarang nih. semalam sepanjang-panjang jalan dorang protest, serius ramai gila orang. memang boleh dengar dari dalam rumah. dan boleh jenguk je dari tingkap rumah.

doakan keselamatan kami di sini. it was actually, a precious experience. baru sedar orang malaysia nih memang berada dalam comfort zone. membuatkan aku sedar, what is actually happen in the real world. mereka sanggup buat apa saja demi mendapatkan keadilan.

kasihan kan, jadi bersyukurlah wahai rakyat malaysia. and dont bee to comfort.

nak tweet! nak tweet! arghhhhhh.

tataw kene block sampai bila, all the best lah! #jan25

*update
eh dah boleh bukak fb dah. but still, twitter masih block. arghhh. block lame2 fb pon takpe, but not twitter please. tsk
rilek suda, study je la noure. kekeke

*update 10.52pm
twitter is back! hehe tweet sampai muntah.
how did i live before twitter? hmmmm

5 penyebok:

normaidayu zainal said...

oh patutlaa tadi xleh bukak fB...sekrg dah leh da...=D

♥ p a A n i ♥ said...

ohh patott laa :( hati2 keh n kemslm sama meor. ;)

CONNIE said...

cuba bayangkan die block semua bende, line telefon and all. ngeri gila! mcm mana org MAlaysia nk tahu kita still living?

DAUD said...

haha,
semoga ko trus slamat bertwiter

k h a y said...

oi! apsal nk protes pada president erk.

ak xtau ni.