Monday, February 28, 2011

malaysia vs egypt?

Selat Melaka

Mediterranean Sea

mana lebih memikat hati? hihi. at this point, egypt has won lah.

Thursday, February 24, 2011

pilihan

macamana nih. aku memang jenis xreti nak membuat keputusan. kena consider all factor, tapi macamana nak buat pilihan terbaik?


istikharah lah noure.

serabut serabut. haih.

Wednesday, February 23, 2011

manusia

lumrah manusia tak pernah puas hati ngan sume bende. nakkan terbaik untuk diri sendiri saja kan. eh tak salahkan sesiapa pon. ini kenyataan. dah kalau taknak bantuan whatsoever, tak payah banyak bunyik. setelkan sendiri diam-diam. oh my!


pandai la dorang nak uruskan wey. just hoping for the best. boleh?

*emo tetibe. eh tak lah, rilek sudah*

Tuesday, February 22, 2011

menunggu dan terus menunggu

hurm susah betul belajar kat negara bergolak nih. semua kena tunggu keputusan kerajaan. dah la lambat, macam2 cerita pulak. dah siar kat tv pon benda tuh boleh dikira rumours lagi. tsk


dah la nak exam. kalau tak exam memang tak kisah sangat pon. bercuti dengan gembire je. nih kene study lagi huwaaaaa. dengan tiket nye lagi. bukan seberang laut boleh naek je tongkang, kene naek kapal terbang berpuluh jam baru sampai. dah la negara2 sekitar pon turut sama join bergolak. kang takde flight kang macamane? kuwait full je memanjang. sepuk nak. MARA tolong la anta kami.!

bukan nak mengamuk tak tentu pasal. meluahkan rasa hati je. eceh.

sabarlah wahai noure.

tsk

Thursday, February 17, 2011

alex-jeddah-kl (updated)

hehehe. sori la gambar je bagi memula. okai dah tambah sedikit sebanyak caption.
;)
bersama dari bermulanya darurat. hanya sebahagian je yang follow evacuation. sobs

calling your name. adhoc gigih bekerja.

empty, under curfew. remember.

cable car. eh, kereta kebal. tank. whatever the name.
balai menunggu, kerusi kat luar terminal. sejuk gila, nasib baik baju berlapis-lapis. tsk

walid, and adhoc team.

el-nozha airport. malam-malam memang nampak macam pelarian kitorang nih. 1.00am

ada 2 bijik kapal terbang sahaja ye. sebijik itu baru sampai iaitu, Air Asia. like, finally! sampai jugak kau ke alex nih. hehe

wajiblah bergambar. free free free.

tak perasan nadiah tetibe interframe. comel. haha

pramugara sahaja yang ada. speaking in MALAY. serius itu yang buat aku teruja. tak penah2 nek flight dari mesir nih pramugari/a cakap malay. hehe

Jeddah. alhamdulillah. ;)

stranded kat airport sementara menunggu visa. takde visa memang takleh masuk arab saudi nih ye rerakan.

keluar dari Jeddah Airport.

taxi nak camry je. tak main la proton saga. ;p

Jeddah Road.
"waaaa, panjang gila bangunan.ramai gila orang" of my first impression.

MAS. fly me home. ;'(

i was here. hope to be here again someday.

briefing with pegawai MARA. kemuncak acara, MAGGI CUP untuk semua! hehe

pah almost left me alone. tsk tsk. mata bengkak. takyah tanya kenapa. hehe. first day kat tempat baru, memang la homesick tahap melampau.

view from 4th floor. yes, my fav tempat lepak to kill time.

refill water. berjuta-juta lori air nih kuar masuk setiap hari. ini serius, tak tipu.

view from the back of building. ini juga tempat melepak. jugak hotspot wifi yang kekadang elok nak dekat balik tak dapat dah. isk

roomates. kak syu, bibi, soleha. eh among the roomates lah. satu bilik kitorang 15 orang. ha ramai kan. meriah, seronok jugak.

alexandrians.
pa'in and sue. cairo. time nih dorang dah nak balik msia dahhhh. their number was up! nak balik jugakkkn;( dah berhari-hari kot dorang kat sini.

alexandrians.
duta air Jeddah?

nak ikut balik ;(

their turn! tahniahhh. ;) ok tak sedih, just happy for them because im going back on the next day! hihihi
muka gembira je kan sume orang.
it's my turn bebeh! tak, bukan turn no yang dorang dok tunggu free tuh, sebab i bought my ticket already. tak pree pon, opkos. -__-

me and kak ayesha, MAS. kak wani and kak syu(si penangkap gambar), SIA.

bye bye Madinatul Hujjaj, till we meet again. someday. InsyaAllah ;)

king abdul aziz airport, jeddah.

kak nawar pon ada skali! ;)

MAS. dah bertahun tak naik nih. excited. hihi

Malaysia Airlines. makanan memang terbaik lah. hihi. tak sempat nak tangkap dah habis dulu dah. ;P

2 episodes je the big bang theory? tsk layankan aje. gelak sorang-sorang tak bunyik sore. takut mengganggu akak sebla tido. seksa jugak. haha

random.
random lagi
briefing sebentar kuar-kuar je dari flight. isi borang MARA whatsoever.

saya rasa pengalaman nih memang takkan dilupakan. even ramai nampak muka saya je dorang tak percaya saya still tak balik msia lagi. hahah tolong la percaye rakan2 sekalian.

i gained lottss and lotsss of things. ;)

sedih jugak, da sampai Jeddah tapi xsampai pun Mekah. sejam je dari situ. ;(

kempunan nak naek charlie. sobs.



applecrumble

bukak peti ais, tengok berbijik2 apple, ternampak brown sugar, ternampak butter, cek tepung gandum ade ke tak. apa lagi, terus terbuat apple crumble. ter ye rerakan. ter.


haha.

nih sebab malas sangat nak study ke ape nih. -___-
dah mula stress, a good sign actually. my brain works a lot better under stress. dah, study lah! lembap gila progress. arghhhhhh

Wednesday, February 16, 2011

study

perlu ingatkan diri sendiri. ini bukan holiday, bukan cuti-cuti malaysia. ini study leave! so kena study. studyyyyyyyyy.


baca sikit doze off, baca sikit lagi, doze off yang banyak. bila nka habis study nih? banyak sangat distraction. oh tidakk. dugaan betul dok umah nih. haruslah berusaha menepis ujian-ujian yang melanda.

haha study pon tak mantap lagi. masih maen-maen. dah mula risau dahh, bile ntah nak betul2 insaf nih. mood study datang lahhhhh. FUH.

tapi yang heaven nya, study leave nih tap perlu risau pk nak makan apa, dok umah wey. makan tak henti. macam-macam ada. serius dah mula rasa gemok nih. hehe

sebenarnya memang nak buat caption untuk entry gambar seblum nih. tapi apakan daya. tetiba rasa malas pulak. nanti akan update ye, kalau rajin. hehehe

gotta go. nak cuba study lagi. bye!

Monday, February 14, 2011

sometimes

susah la kalau sume bende pon nak ikot kepala sendiri kan.

haish.
belajar untuk menerima, be positive. boleh?

Friday, February 11, 2011

home!

dah selamat sampai dari semalam lagi. alhamdulillah. tunggu rajin baru membebel panjang panjang kat sini ok. hehehe


kla nak bersiap japgi nak kuar gi majlis kecemerlangan PMR ape ntah tolong amikkan adiah adek.

bye!

Wednesday, February 2, 2011

FINALLY!

alhamdulillah tenet dah ada balik. rasa tak terpenjara sangat kat mesir nih. jangan risau semua orang. kami semua selamat saja. makanan semua cukup. tengah tunggu evacuation. harap semua berjalan lancar. doakan kami selamat pulang.


later update lagi!