Thursday, February 17, 2011

alex-jeddah-kl (updated)

hehehe. sori la gambar je bagi memula. okai dah tambah sedikit sebanyak caption.
;)
bersama dari bermulanya darurat. hanya sebahagian je yang follow evacuation. sobs

calling your name. adhoc gigih bekerja.

empty, under curfew. remember.

cable car. eh, kereta kebal. tank. whatever the name.
balai menunggu, kerusi kat luar terminal. sejuk gila, nasib baik baju berlapis-lapis. tsk

walid, and adhoc team.

el-nozha airport. malam-malam memang nampak macam pelarian kitorang nih. 1.00am

ada 2 bijik kapal terbang sahaja ye. sebijik itu baru sampai iaitu, Air Asia. like, finally! sampai jugak kau ke alex nih. hehe

wajiblah bergambar. free free free.

tak perasan nadiah tetibe interframe. comel. haha

pramugara sahaja yang ada. speaking in MALAY. serius itu yang buat aku teruja. tak penah2 nek flight dari mesir nih pramugari/a cakap malay. hehe

Jeddah. alhamdulillah. ;)

stranded kat airport sementara menunggu visa. takde visa memang takleh masuk arab saudi nih ye rerakan.

keluar dari Jeddah Airport.

taxi nak camry je. tak main la proton saga. ;p

Jeddah Road.
"waaaa, panjang gila bangunan.ramai gila orang" of my first impression.

MAS. fly me home. ;'(

i was here. hope to be here again someday.

briefing with pegawai MARA. kemuncak acara, MAGGI CUP untuk semua! hehe

pah almost left me alone. tsk tsk. mata bengkak. takyah tanya kenapa. hehe. first day kat tempat baru, memang la homesick tahap melampau.

view from 4th floor. yes, my fav tempat lepak to kill time.

refill water. berjuta-juta lori air nih kuar masuk setiap hari. ini serius, tak tipu.

view from the back of building. ini juga tempat melepak. jugak hotspot wifi yang kekadang elok nak dekat balik tak dapat dah. isk

roomates. kak syu, bibi, soleha. eh among the roomates lah. satu bilik kitorang 15 orang. ha ramai kan. meriah, seronok jugak.

alexandrians.
pa'in and sue. cairo. time nih dorang dah nak balik msia dahhhh. their number was up! nak balik jugakkkn;( dah berhari-hari kot dorang kat sini.

alexandrians.
duta air Jeddah?

nak ikut balik ;(

their turn! tahniahhh. ;) ok tak sedih, just happy for them because im going back on the next day! hihihi
muka gembira je kan sume orang.
it's my turn bebeh! tak, bukan turn no yang dorang dok tunggu free tuh, sebab i bought my ticket already. tak pree pon, opkos. -__-

me and kak ayesha, MAS. kak wani and kak syu(si penangkap gambar), SIA.

bye bye Madinatul Hujjaj, till we meet again. someday. InsyaAllah ;)

king abdul aziz airport, jeddah.

kak nawar pon ada skali! ;)

MAS. dah bertahun tak naik nih. excited. hihi

Malaysia Airlines. makanan memang terbaik lah. hihi. tak sempat nak tangkap dah habis dulu dah. ;P

2 episodes je the big bang theory? tsk layankan aje. gelak sorang-sorang tak bunyik sore. takut mengganggu akak sebla tido. seksa jugak. haha

random.
random lagi
briefing sebentar kuar-kuar je dari flight. isi borang MARA whatsoever.

saya rasa pengalaman nih memang takkan dilupakan. even ramai nampak muka saya je dorang tak percaya saya still tak balik msia lagi. hahah tolong la percaye rakan2 sekalian.

i gained lottss and lotsss of things. ;)

sedih jugak, da sampai Jeddah tapi xsampai pun Mekah. sejam je dari situ. ;(

kempunan nak naek charlie. sobs.



3 penyebok:

k h a y said...

merhnya mak ngah!

hahah..

muka kau masuk tv takk

hujanlebat said...

all the merah la ko! haha. apsal x tulis caption esch pics?

ayesha said...

duta air jeddah..haha..nice2...tak sangka..4 hari 4 malam di jeddah..nostalgic sungguh..pengalaman yang takkan terlupakan..