Friday, April 29, 2011

there will be no more 25 hours a day

selalunya hari khamis terakhir April akan bertukar jam sebab daylight saving. tapi since tahun nih dan tahun-tahun depan, mesir dah cancelkan daylight saving. tapi laptop ipod secara otometik still awal sejam. takde pukul 12am. terus pukul satu pagi. memula konpius jugak ade ke tak daylight saving nih. seeleha di cek betol-betol memang la takde. dah memang laptop tuh dah set macam tuh kan. betolkan je lah balik.


yang sedihnya, lepas nih takde dah la 25 jam sehari bila sepatutnya daylight saving berakhir. oh sedihhhh. ala sebenarnye takde efek pon kan ngan kehidupan 25 jam tuh. start daylight saving sehari 23 jam, bila habis daylight saving, 25 jam. compensate la kan.

tapi bukan senang nak ade 25 jam sehariiiii. 11.59pm yang sepatutnya jadi pukul 12 kembali semula pukul 11pm. eh macam tuh kan? haha tak ingat lah.

dah yang paling merunsingkan jugak, bila daylight saving nih. subuh lagiiiii la terasa bertambah-tambah awal. adoi. dah la sekarang tido dah xleh nka awal. hurm. kene reset balik otak, tidor awal, bangun awal!

harini takde mood sangat. tataw lah kenapa. stress pasal banyak bende.

ok bye!

Thursday, April 28, 2011

everyday is ladies day yeay


where?

Chilis la opkos!

hehe. harituh nanaain post gamba kat twitter pasal 50% off for ladies only. dah la memang berhajat nak makan chilis pon, so apa lagi. grab the chance lah kann. ingatkan sampai 30hb je, so lepas kelas semalam gigih la terus tahan taxi ke downtown. tak la jauh sangat pon ;p tapi manager tuh cakap sampai at least for next 2 months. come everyday! amboih.
the offer valid from 12-2pm only ye. nasib baik la kelas habis pukul 12. ehem tak ponteng kelas. harap maklum hahaha.

partners in crime.
ketua rombongan; kak nana with ira.

dila kay ya noure

kak yus dan suami (not in the picture haha) kak damia and kak nana, again haha

their food.

mine! trying out steak. nyumsss penat mengunyah.

desertsss.

oh lupa nak amik gamba appetizer, nachos sedap nak lagi nak lagi.

so kawan-kawan. sila lah pergi sementara offer ni. tapi memang melayu je berkelompok-kelompok datang. haha. eh girls only la. kalau rasa-rasa lelaki nak jugak offer tuh jangan lupa pakai tudung pakai lipstik okai.

bubai.

Sunday, April 24, 2011

aktiviti hari cuti

aktiviti hari cuti? hehehe. sebelum cuti dah habis dah stock cite dalam external. so sebelum gile kebosanan terpaksa lah amik koleksi cerita korea asza. pilih punye pilih punye pilih amik lah beberapa cerita. BANYAK GILE CITE KOREA MAKCIK TUH SERIUS TAK TIPU! kemudian, setelah tengok tengok tengok maka decide nak tengok playful kiss. saye bukanlah peminat cerite korea pon. tapi dah tau dah skali dah tengok tuh memang takleh stop sampai la cite tuh habis. tuh yang malas nka tengok. kalo setakat 5-6 episode tuh takpe jugak. nih sume nak 20 episode. heh.

PLAYFUL KISS.

rupanya cerita nih korean version of cerita kegemaran!!!

it started with a kiss. rindunyeeeee nak tengok balik! sape ade eh? memang all time fevret kot cite nih. hehehe.
best la jugak playful kiss tapi rasanya tak sebest it started with a kiss la. tapi comel je la pompuan tuh. mak laki tuh lagi la comel gile! hahaha. sori seung jo, i love ji shu more. hihi

SUDAH. SUDAH. SUDAH.
rasanya dah puas kot berehat. back to biznezzzz.

studyyyyyyy. kali ni serius. SERIUS SERIUS SERIUS.

buku yang masih suci. and my playtool during clinical round.
-___-

eh, sepatutnye kene stat baca buku dah. tak dinner lagiiiiii. later!

Friday, April 22, 2011

friday fun fun fun

what i got from facebook today.

my pinky polaroid yaw! hihihi instax mini 7s. LIKEEEEE!!!!!
hurm, apa nak bagi nama si pinky nih? takdapat merah pink pon jadilah kann.

nih adik yang tagged gamba sebab polaroid tuh kat die. sedihnye bulan 8 baru leh main-main ngan polaroid tuh.
takpelah, couldnt be more happier!!! wish come true. hihihi walaupun sebenarnya nak yang ini. tak kisah pon. ;DD



Thursday, April 21, 2011

hai

esok lusa tulat tonggeng cutiiiiiiiiiiiiii!!!!


yeayyyyy

tido sampai lebam. sounds like a plan huh.

Monday, April 18, 2011

indigestion

first day of ophthalmology.

i've been busy enjoying myself idling around for many days since the ophthalmology round has started. tons of new word to digest, yet i still not start to process it tho. and now i'm having INDIGESTION. wawawa. blur whenever new words came out from the doctor's mouth. haih.

enough with the resting. i should start check-in to Meja Study Noure and back to business. *semoga rajin hehe*

i'm longing for simple butter cake since long ago. finally, i made one for myself. hahaha not that u can proud of, but the taste was okay la i think. i'm soo not into baking yaw. eh sedap okai! hehe

greeny mediterranean. ;) it felt like i'm in the peak of summer season for the last two days. phew!

Sunday, April 17, 2011

a visit to a tooth doctor


gambar lepas dokter inject local anaesthesia. dah rasa macam facial palsy dah. sobs.

sukehati je dokter drill gigi. huwaaaaa. memang la tak sakit tapi ngilu gila!!!!! tak tahan dengar bunyik drill. huwargh. stress gila.

dokter, pasnih bagi saye general anaesthesia boleh tak? pertama sebab tak suke local anaesthesia, kedua sebab tamo dengar bunyik-bunyik yang menyakitkan telinge. adeh.

another visit nextweek. tak habes pon procedure sebab ada inflammation. huwah!


Friday, April 15, 2011

so much to do

yet so malas la wey. mood masih nak dok mengular je atas katil mengadap laptop. same goes to the roomate. hahah. dah habis tengok ANTM cycle 16 sampai current episode, tapi macam tak da-bomb sangat like last cycle. drama je lebih gamba bese-bese je dorang tuh. heh

now catching up with glee. ade projek sebenarnya nak buat harini. tapi bile dah dapat spasmodic dysmenorrhea nih membantutkan segala cita-cita. arghhhh. and for the first time, bangun lambat gila sejak balik haritu. kol 8 lebih kot baru terjaga. hahaha. tuh pon nak sambung tidoq balik dah xbleh dah. semalam kol 12 tido dah. lambat la jugak tuh tido.

later membebel lagi. chow!

eh harini jumaat so cuti laaaaa. sebab tuh la melepak tak tentu hala je. ngehngeh.

Thursday, April 14, 2011

eat you alive




i dont feel safe here anymore. sedih. ;(

Wednesday, April 13, 2011

the end.

MAKA TELAH BERAKHIRNYA PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER errr sem bape dah nih malas nka kira dah banyak sangat sem SEMESTER 1 TAHUN 5!!!!


alhamdulillah.

semalam nak nangis dah sebab rasa tak ready lansung nak exam paeds arinih. sobs. serius stress tahap melampau rasa macam tanak tido sampai exam tapi disebabkan bila tengok buku pon dah macam diawangan, tido je lah.

pagi tadi nak jawab exam pon nak menangis bersama-sama farahin. .ohmy, serius rasa blank gila. tapi alhamdulillah, soalan quite simpel. dan semua soalan pon amik dari soalan-soalan paeds fotostet tuh. thank you Allah. ;)

so sekaranggg, saya mahu REST!

esok dah start ophthalmology, eh macamane eja ntah. nangissss.



Sunday, April 10, 2011

last but not least!

NEUROPSYCHIATRY

OB/GYN
PAEDIATRICS

harini balik-balik exam je terus tido tak bukak lampu bilik pon. hahaha kesian roomate. eh takla terus tido, call mak kejap pastuh kroohhh krohhh kroohhh. see what obgyn has done to me. i chose tido over makan. padahal perut lapa gila. ah tak penting, yang penting aku dapat tidoq.

so after 2 hours nap, err nap ke 2 hours pon? i'm still exhausted. heh. but okai la dapat jugak tido. serius obgyn seksa jiwa dan otak. but alhamdulillah, soalan tak horror pon. ;) lepas habis jawab rasa nak menjerit je dalam exam hall sebab dah habis dah tak payah jenguk buku OBGYN lagi!

sekarang baru rasa lapar gila!

so Paeds next. the last but not least. dah lama gila tinggalkan tak pernah baca dengan serius sejak end round exam haritu study leave berbulan-bulan pon baca sikit je. OMG takuttttt. nak rest puas-puas. nak all out for the last paper. pray for me!

bye. jumpa lagi selepas habis exam. hihihihi




Thursday, April 7, 2011

final exam dalam erti kata yang sebenar.

NEUROPSYCHIATRY

OB/GYN
PAEDIATRICS

by next week dah habis exam yeay!!!!

harini nak kira baru stat final, yang sebelum-sebelum nih tuh exam end round lah, osce lah itu lah, ini lah. macam-macam le exam.

alhamdulillah dah lepas satu paper, 2 more to go! gap 2 hari. sekarang tenangkan otak kejap, nanti baru stat OBGYN yang banyaaakkkk gila tuhhh. fuh! lepas tuh paeds pulak. lepas tuh habis exammmmm wah!

the sad thing is, takyah mimpi nka cuti. dah stat round baru terus lepas habis exam tuh. sobs. lepas nih round apa pulak ye? misteri betul. malas nak cek jadual. haha



Wednesday, April 6, 2011

get well soon


batrisyia dari haritu asik demam je. semalam kakak msg hb low pulak. get well soon batrisyia. harap takde pape. sedih maklang dengar. ;(

Sunday, April 3, 2011

jigsaw puzzle


sudah habis osce neuropsychiatry, esok OBGYN yang dengar macam horror je. tak horror bukan obgyn la kan.
so memang dah plan lepas osce nak amik gamba ngan kete kebal. haha takyah plan kot amik je sudey. ah diam. ok so lepas habis exam amik la gamba. beeesaaaarrrr punya kete kebal. pasnih tak mai dah nariman hospitak nih. so amik la kami gamba seperti biasa.



masa view kat camera memang cun dah tangkap gamba. tapiiii, bila masukkan je dalam camera apesal gamba selebihnye jadi macam bawah nih???





sobs. punah harapan bergambar kenangan ngan kete kebal. isk. asal dah tak betol camera aku nih. encek lumix, tolong la bertahan. takde dalam perancangan nak beli camera baru nih. huhuk. nak beli bb ade la. haha berangan dulu. nak dapatkan polaroid sebelah tuh haaaa. oi lari tajuk.
ape kes? ape kes? ape kes? so try amik la gamba lain.
elok la pulak. takde cacat cela. grrrr.


Saturday, April 2, 2011

shake shake

semalam tetiba rasa bergoyang-goyang masa study obgyn. ingatkan kereta kebal lalu ke ape ke. tapi sume orang pon rasa bergoyang. google rupanya earthquake kat greece.


perasaan time tuh memang tak dapat digambarkan! berdoa je banyak banyak takde apape berlaku. bergegar takpe lagi, bila fikir rumah ni 100m je dari laut terbentang luas tuh ha, lagi lah cuak. ade ke tak tsunami alert. alhamdulillah. sehat sampai sekarang.

;((

baru lepas obgyn mcq, alhamdulillah tak horror macam tahun lepas. ok berehat. esok dan lusa osce!