Friday, April 29, 2011

there will be no more 25 hours a day

selalunya hari khamis terakhir April akan bertukar jam sebab daylight saving. tapi since tahun nih dan tahun-tahun depan, mesir dah cancelkan daylight saving. tapi laptop ipod secara otometik still awal sejam. takde pukul 12am. terus pukul satu pagi. memula konpius jugak ade ke tak daylight saving nih. seeleha di cek betol-betol memang la takde. dah memang laptop tuh dah set macam tuh kan. betolkan je lah balik.


yang sedihnya, lepas nih takde dah la 25 jam sehari bila sepatutnya daylight saving berakhir. oh sedihhhh. ala sebenarnye takde efek pon kan ngan kehidupan 25 jam tuh. start daylight saving sehari 23 jam, bila habis daylight saving, 25 jam. compensate la kan.

tapi bukan senang nak ade 25 jam sehariiiii. 11.59pm yang sepatutnya jadi pukul 12 kembali semula pukul 11pm. eh macam tuh kan? haha tak ingat lah.

dah yang paling merunsingkan jugak, bila daylight saving nih. subuh lagiiiii la terasa bertambah-tambah awal. adoi. dah la sekarang tido dah xleh nka awal. hurm. kene reset balik otak, tidor awal, bangun awal!

harini takde mood sangat. tataw lah kenapa. stress pasal banyak bende.

ok bye!

0 penyebok: