Tuesday, May 31, 2011

busy like a bee

sekarang sangat busy. dengan kelas dan macam-macam benda lagi.

nak update belog pon tak sempat.
hutang gambar nanti lah upload ye.
tunggu ENT. kelas 2 jam sajorkkk.
hohoho

later!

Friday, May 27, 2011

sushi

harini saya buat sushi.

esok upload gamba.
penat gilosss. nak habiskan basuh baju. pastuh nka tidoqqqq.

gunnaiteee. esok sekolah dah. huwaaaa

Wednesday, May 25, 2011

verruca vulgaris


verruca vulgaris atau nama tak glemer nye ketuat.
masih ingat lagi dulu masa sekolah rendah pernah terbaca satu buku kat perpustakaan sekolah yang comel tuh tajuk buku Kudin Ketuat. dalam sebuah kampung ada sorang laki nama Kudin, tapi die nih sangat tak disukai oleh orang-orang kampung sebab badan kudin ni penuh dengan ketuat. sebab tuh la dia dipanggil kudin ketuat. long story short, kudin kene halau dari kampung sebab semua orang benci die. sobsobsob. sedih kan, kesian kudin.

ketuat nih common kot. dulu aku pon penah ade kat kaki seketul jenuh la nak buang sampai akar umbi sampai berdarah-darah kau. tak ingat lah cane boleh hilang.

itu sebenarnye virus ye rakan-rakan. Human Papilloma Virus (HPV). tak bahaya pon, so no worry. by time akan hilang at least after 2 years paling lama kot. tapi kalau makin besar makin besar tuh bawak-bawak la jumpe dokter ye.

moral of story, kalau korang ada bende tuh seketul dua, panggil la Verruca Vulgaris baru lah glemer sket kan. hahah

sekuntum bunga untuk sume orang

hehe



bubai!


Sunday, May 22, 2011

dermatology

hai rakan taulan, dah lama pulak tak merepek kat blog. just so you know sekarang nih dah start round dermatology. segala masalah masalah kulit dari sekecik kecik benda sampai lah sebesar-besar benda korang akan belajar. eh, diri sendiri le akan belajar. -__-


round dermato for 2 weeks je. harini hari ketiga dah belajar. tapi rasanya dah macam berminggu-minggu belajar. belajar tuh menarek je tapi yang tak berapa nak menarek bile kelas tuh adeh laaa. tak convenient sangat je. 2 weeks je bertahan je lahh.

lepas exam ophthal harituh terus melepak-lepak cinnabon. cinnabon kegemaran mek ya. haha melepak sambil bergossip lah opkos. eh tak la sangat. haha. cik ira tekun belajar menjahit dari cikgu atie.








later!

Monday, May 16, 2011

examss

esok exam. lusa exam.

esok osce, lusa mcq.
mata oh mata.

kthxbai.

Friday, May 13, 2011

mana Ladybird?

Ladybird dah hilang. mana pegi entry tuh. mana mana mana?

gile lah misteri.
ala malas dah nak upload balik.
blogspot dah la gile sepanjang hari.

nak exam dah nak exam dah

bubai

*edited 11.26pm*

eh, Ladybird dah muncul balik haha

Thursday, May 12, 2011

ladybird







seronok cik ladybird berjalan-jalan meneroka meja.

ophthalmology round dah habis harini. cuti beberapa hari then osce and end round exam.
wish me luck!

Sunday, May 8, 2011

zzzz

dah pukul 12.07am jap laptop mengikut daylight saving sekiranya ada. waktu sebenar mesir sekarang adalah tolak sejam dari waktu di atas. takleh nak betolkan ikot waktu sebenar. bukan tak boleh, boleh je. tapi nanti ade error ngan timeline twitter whatsoever. isk


dah pukul 12 macam psycho gila wei dah lambat kene tido kene tido. padahal baru pukul 11pm. saya tido pukul 1130pm. hehehehhe.

bila takde dst nih susah lah nak adapt. sebab tuh la hidup kucar kacir haritu. err sekarang pon? subuh awal gila. so kena la tido awal. lepas tuh, tanak tidur lepas subuh rasa tak cukup tidur pulak nanti. jadi demi kemaslahatan diri time lecture haruslah dapatkan tidur yang mencukupi. tapi kan, apehal hari-hari balik kelas pon ngantok jeeeeee. takpayah balik kelas, time clinical round pon kekadang ngantok je. -___- argh. stress tau tak. rasanya dah terlebih-lebih tidur pon. hmmmmm

dah boleh tido tak? ngantok dah!

bye.

eh baru teringat sebenarnya rasa nak update blog tadi sebab nak mengomel belog-belog yang berat gila dengan iklan hoih annoying le tau la ramai sangat readers tapi takyah la nak beratkan belog tuh tahap dinasor. nak bukak belog tuh pon pikir bejuta-juta kali sebab boleh melembapkan laptop nih. yelah, laptop zaman tok kadok kan. -___-

what i observe, dokter dokter ophthal nih ramai  user (ada gambar apple sebenarnya antara perkataan ramai dan user. hehe. sila gunakan apple product for better view. ehee) dok ajar lecture pakai ipad je, mana la gua tak terpengaruh. huwah. macam menarik je ipad tuh kan. tapi kan, bila pk pk balik macam large size ipod je kan. eh ipod adik xbeli lagi argh.

dah banyak sangat flight of idea nih bubai




nasi tomato and pandan cupcakes

thanks kak nana for the food. ya and ira jugak. ;D
serius sume sedappp sampai menjilat jari jari. hihi


happy birthday nor and kay. kay was born 1 year and 4 days after i was born. haha
happy birthday to both of us!
wa are roomates bytheway.




Thursday, May 5, 2011

tweet tweet


my favourite ECHOFON

i've joined twitter for almost two years now. wow. lama gak eh. twitter kat ipod say i joined on 12 june 2009 and i'm #46,614,348 twitter user. berjuta-juta-jutaaaaa.

i keep my twitter private. i dont follow people much, i dont approve strangers. he he. sowry. kalau dulu main sukehati je nak cakap apape kat twitter. tapi sekarang nih, kene la pk 4 5 6 kali bila nak cakap apape sebab ada stalker dah kat twitter tuhh. :P

so sapa nak stalk saya boleh lah add twitter, nourenisa. kalau rajin saya approve ye. hehehe

i love my twitter community. they are getting bigger. oh not that big, saya masih rasa selamat. hehe. kalau dulu kan beberapa ketul je manusia kat twitter nih. sekarang nih agaknya semua orang pon ada twitter.

yang best nya, boleh keep in touch ngan rakan-rakan sekolah, geng sekolah dulu. seronok sangattt. although i dont get involve with their conversation, or reply much. but i do enjoy reading all your tweet friendsss. keep on tweeting! lagi-lagi the girlfriendsss nineteenz! ;D

tidak dilupakan jugak #alextweetfamily yang sehati sejiwa je. hahaha gossip-gossip hangat haruslah disebarkan kat twitter kan. ;p

ha apa lagi yang menarek, apesal rasa macam buat karangan bahasa melayu SPM nih, carik isi, huraian, dan kesimpulan. haha.

friends all over the world tweet at different time. kalau msia tuh time msia la, kalau jepun tuh time jepun la, kalau oz nz tuh time sane lah, kalau mesir tuh time mesir la. macam dalam satu-satu masa tuh penuhhhh ngan kenkawan msia, pastuh penuhhhh ngan kenkawan mesir pulak. hahah comel je.

whoever invented twitter was such a brilliant! nice and simple, takde pulak makin hari makin ridiculous macam facebook yang penuh dengan spam tuh.

haha mari tengok sampai bila rajin nak tweet. twitter teach you to be a stalker.

STALK MORE, TALK LESS.


bye!

 <---- sape nampak apple kat situ angkat tangan! hehe

Tuesday, May 3, 2011

twenty three

i'm turning twentythree yesterday. alhamdulillah. telah bernafas kat bumi selama 23tahun.

semalam sangat busy dengan esaimen sepanjang hari. dah habis present dah harini. ;D

takde yang special pon sempena birthday. honestly speaking, i dont really anticipated my birthday this year, entah. sedih kot dah makin tua. haha. mak yang ingatkan besday seminggu sebelum tuh bagitaw besday hari isnin. kalau ta memang xsedar kot. lepas tuh membe pon dok cakap-cakap pasal besday. takmo dengar takmo dengar. jangan ingatkan jangannnn. nak rasa la lupe besday sendiri bile tengok calendar, eh besday aku arini ke. hahah macam menarek je kan. no worry, time keje nanti for sure macam tuh bile busy sangat. -__-

semalam jugak lah sore throat pening seseme batuk panas badan apa semua. adeh. tabah gile rasa. rasa macam banyak je penyakit semalam apebende ntah lagi. sume nak sakit. huwah.

terima kasih rakan-rakan yang wish kat facebook twitter direct chat dan lain lain. terima kasih atas doa kalian. aminnnn. hehe. terima kasih roomate belanja pizza. terima kasih ya masakkan spaghetti meatball. nyummmm. dah lama craving spaghetti meatball taw. terharu ;')

apa lagi nak cakap. sekarangs ebenarnya tengah serabut. tak leh nak manage kehidupan dengan baik. arghh. lama-lama jadi stress. end round exam pon tak lama lagi. bila kelas rasa macam tak tau apape je. ;'( way behind lecture. serabut gila. macamane nihhh. should clear up my mind now!

okai, resolusi sempena 23 tahun nih. saya perlu belajar untuk bersabar. sabar dengan semua benda. sabar tuh kan lebih baik.

okai lah, banyak lagi nak kena baca. asal tak semangat nak study ophthal nihhhh. ;(

later!

p/s: praying for the best