Sunday, November 27, 2011

thank you friends!




makin dah tua ni biasala makin malas nak menaip banyak-banyak. tempek gambar seketul dua ketul dah kire update lah blog nih kan. aci la kan. terima kasih kawan-kawan KTT bersusah payah masak macam-macam untuk meraikan kami. hihihi. merasa la jugak potong kek kawen ek. haha time kawe haritu cupcakes je. eh kejap, lepas majlis ade potong kek la dari hantaran. haha.

sume makanan sedap lah! kenyang gila. hohohoh gembire takyah masak dah. ;p

esok hari mengundi kat alex ni. semoga semuanya berjalan lancar. no more drama please. all the best egypt!




Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday

♥ ♥2m ♥ ♥

Monday, November 21, 2011

life is complete now

new oven in the house! ;DDD
big thanks to ewa and paan. i lub u both beriberi muchhh!!! hihihihi

maka telah dirasmikan dengan membuat pizza. semua benda ada dah so apa lagi, mari lah buat pizza untuk merasmikan oven. tak sabar nka baking. teringin buat cake. tapi mixer tak ehem dapat ehem lagi. ;p

bye!

Tuesday, November 15, 2011

kerinduan

gambar summer holiday haritu.

gambar terbaru i guess. adik yang upload kat fb.


rasanya baru je sekejap balik mesir. bila tengok gambar batrisyia dah lain sangat dah muka. nampak dah besar dah. bukan besar dewasa dah matang, maksudnya dah besar sikit lah u know what i mean kan. owowow rindunye sama budak kicik itu!

hujan dah beberapa hari. angin kuat gila dari laut. dugaan betul bangun pagi. huhuk. sejuk! winter dah nak menjengah nampaknye. last winter in alex insyaAllah. next year tade dah la winter2 kat msia nih.

bye!

Sunday, November 13, 2011

eh dah boleh dah

dah boleh pulak upload picasa nih.



kempunan parasailing sobs

nasi lomak

takleh nak upload gamba guna picasa la ke dalam belog nih. error ape bende ntah. maleh dah la nak upload sebijik sebijik gambo. minta mahap lah ye.

so skarang nih dah start dah round baru. family medicine. kire termasuk dalam community medicine. hari pertama rasa macam nak nangis je time lecture. ngantuk gileeeeeeeeeeeeee. hari kedue, lebih kurang jugak. tabah je la sobsob. balik rumah kene gelak dengan suami, suke bebeno tanye macamane family medicine, best ke pas tuh gelak-gelak cis cis. mentang-mentang la dorang dah habis. takpo, sebulan je sebulannnnn.
berkenaan tajuk, saya baru je habis masak nasik lomak. jom makan!


Wednesday, November 9, 2011

salam aidiladha

dari kami sekeluarga; suami dan saya. ;)

walaupun macam dah lambat je tapi still nak wish jugak. ini boleh la dikire gambar official hari raya aidiladha. spending the day with the fish. seronok! hihi. takde la sedih sangat bila mengenangkan sefamily busy menikmati daging korban. bersama-sama melihat lembu disembelih sebab semua ada bahagian masing-masing termasuk la saye jugak tapi kan nak buat macamane apabila duduk nun jauh di perantauan maka terpaksa la mewakilkan je orang lain tengok lembu disembelih sobs.

tiap kali aidiladha mesti kempunan sup tulang. hmmm.

mari menghabiskan sisa-sisa cuti! ;D more picture coming up! tunggu rajin la. haha