Monday, January 30, 2012

band ligation procedure

say aaaaaaaaa.




malas nka membebel panjang lah pulak. hahaha

Sunday, January 29, 2012

housewife

cuti 2 minggu. kan dah cakap sebelum nih cuti jadi suri rumah sepenuh masa je. suami ai tak cuti lew. harini dah hari ke 3 cuti. cepat nau masa berlalu. hari jumaat pergi bookfair kat cairo seharian. pergi sebelum terang balik dah habis terang jugak. ponat oi. next day nye collapsed seharian dok muntah2. hazabbb. sebab semalam tuh makan tak berapa nka betul. tidoq je la sepanjang hari semalam. harini baru lah sihat alhamdulillah.

so marilah jadi surirumah! suami kelas macam biase je.

dok mengemas rumah sambil melayan cnblue hohohoho

Wednesday, January 25, 2012

#jan25

sekejap je kan setahun berlalu. setahun yang lepas, the starting of egyptian revolution.


semoga apa yang mereka perjuangkan akan tercapai.
banyak hikmah revolusi tuh. yang jugak memberi impak kepada diri. ;)
contohnya kalau takde revolusi tuh takde la airasia nka sampai alex, ye dok? hehe

esok short cases exam. lepas tuh coootiiiii dua mingguuu. eh eh takleh gembire dulu kot. bubai!

Monday, January 23, 2012

lemongrass

semalam baru dapat serai yang tempah harituh so harini semangat la nka memasak guna serai gemok2 tuh. bersemangat waja nka memasak tomyam. haha tomyam je pon kan. tapi ai nka masak tomyam dari scratch tanpa perencah hokay. dah penah buat dah seblom nih sodap weh. kehkeh. rase la tomyam tuh kan.
tapi kan bila balik rumah suami pulak dok suruh masak nasik lomak sebab ada orang jual nasik lomak kat kelas maka beliau pon teringin nka makan. ha ha ha. aigo. aigo. tomyam sonang nasik lomak banyak bende nka kene buat lagipon ai kan nka exam malas nak dok lelame kat dapor tuh. macam lah bace buku kannnn. heh
last last buat lah jugak sebab kesian tengok muke orang tuh monyok je bile cakap nak buat time cuti nanti. haha
ceh. orang lain pejam seblah mate je masak nasik lemak noure oi.

ayam goreng rempah

nasi lemak sambal ikan bilis simple takde timun pon ha. hahah


home alone. suami ngah busy kat ER. huhuk

Sunday, January 22, 2012

maklang is missing you so much.

hai maklang! smilee.

busy playing with her toy.
ps: abah sexy di belakang itew. hehe

Thursday, January 19, 2012

malaszzz

kenape rase malas sangat skang nihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. stress jadinye. padahal diri sendiri yan malas apebende nak stres2 bagai. ceh. serius malas tahap tak boleh belah punye lah. mana pergi kerajinan? maneeee????


*perah otak carik alasan*

heh.

macamane nih nka merajinkan diri. macamaneee. dah la sejuk rasa nak berguling-guling dalam selimut tebal nih je takmo bergerak. aigoooo.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa. :((

hari khamis nih clinical exam. tapi tataw apebende yang nka kene study. padahal banyak je nka kene bace. 2 short cases. RAJINNNNN MANE KAU!!! huwaaaaaaaaaaa. stress stressssssssssss. aaaaaaaaa hvjkdagcvbfndaghbvf hvfjkdagyvdhsjlanvjcn,ad........................

jarang rase malas sampai stress sebab malas sangat nka bukak buku. nka baca buku lah!!!!!!!

bye!

Wednesday, January 18, 2012

Wordless Wednesday

gp se7en

ABG

ABG tuh arterial blood gases yer kawan-kawan. harini berjaya amik ABG sample dari femoral artery! hoho gembira. mula-mula 2 kali try amik kat brachial artery tapi tak berjaya pon sebab pulse pon xrasa nurse cakap cuba jaya je cucuk. dah cucuk manipulate la jarum tuh ke sana ke sini. scary ok feeling dia. kang injurd nerve ke apebende ke kan. oh biasanya kan amik kat radial kan, tapi sebab tangan patient tuh dedua berbalut so mana mungkin la boleh amik dari radial. happy yeayy.

interpret pleasee!

Sunday, January 15, 2012

cough*cough

tak sihat. sobs. semalam tetiba rasa sorethroat harini suare bertukar macam salem dah. siap suami suh nyanyi lagu saleem lagi tuh. huks.


pening kepala. badan panas sume ade. balik kelas tak lama tuh terus collapse. sampai lah sekarang. so harini kita otlob sajorkkk. tapi rase nak makan soup. :(

call mak tadi sefamily sedang bermakan-makan kat pelabuhan. amboi amboi amboi. jeles aii.
sekarang nih ngah round critical care. first day jumpe patient with hydrogen cyanide poisoning. fuyooo. kagum gila. my fav poison tuh taww. ehehe macam kejam pulak. dokter cakap tuh case ke 3 or 4 dalam mase 10 tahun. but the patient's condition was really bad. both of his hands burn teruk gila. masa nurse buat dressing nampak la kulit tangan memang dah takde dah. nampak isi jer dengan darah menitik-nitik. poor him. nak amik ABG pon kene dari femoral artery. tapi harini tengok patient tuh macam dah sedar sikit but not fully conscious. macam konfuse2 lagi.

harini pulak berpeluang tengok scene macam dalam cerita2 dokter tuh slalu. code blue! patient had cardiac arrest, dokter2 sedaya upaya resuscitate. last bagi electrical shock. CLEAR! letakkan pad atas badan and shock! berdasarkan pemerhatian patien got v-tach dan after one shock patient went into brady. so dah okai lah tuh. he's an IV drug abuser, masuk icu sebab infective endocarditis with so much complicated history.

so far critical care is interesting. tak payah amik history patient HA HA HA. view dari ward pon cantik gila mengadap laut biru mediterranean. stress2 kerja pon boleh tenang je kot bile tengok laut.


view from critical care unit.
dating hihi

Friday, January 13, 2012

good news and bad news

exam postpone to a week later. yeay! that should be good news for me since i havent study much for the upcoming exam. but the bad news iz we'll have our assignment presentation at the same day of the exam!!!!! oh cry me a river. T___T

alex weather has been pretty much like malaysia these day with the rain and storm and the continuos raining everyday except the weather has been extremely cold. and having my house by the seaside double the cold! raynauds phenomenan dah tangan gua hoih. okailah, since this is my last winter here in egypt insyaAllah, i'll just bear the coldness till the end. sure i'm gonna miss this later on!

bye.
p/s : bubur kacang panas di hari yang sejuk. sorga donia.


Thursday, January 12, 2012

handphoneless

henpon hilangggg sobsobsob. walopon henpon buruk dah ketinggalan zaman tapi sayang weh henpon tuh. takde niat pon nka beli henpong baru lagi. tunggu keje baru plan nka tuka henpong nanti. tapiiiiii apakan daya. jodoh dengan henpon tak panjang. bile hilang masa kehilangan di mana hilang tak dapat dikenal pasti. bile nka tidoq semalam baru sedar henpon tade. penat la suami geledah satu rumah berjuta-juta kali selongkar beg tak jugak jumpe. gigih laaaa.


masih mengharap henpon akan dijumpai. dah miskol berjuta kali tapi off. padahal baru je charge kot. sobsobsob.

aaaaaaaaaaaa stress!

Wednesday, January 11, 2012

Wordless Wednesday

tramway

Tuesday, January 10, 2012

resepi


cik dila ini resepi entry kat bawah nih. malas nak type name complicated bende tuh. hahah.


Saturday, January 7, 2012

Quiche Lorraine

akhirnya berjaya jugak buat lepas bertahun-tahun dapat resepi. haha.
sedap!

bila ada tukang makan tak kira lah masak apepon sedap tak sedap jadi tak jadi kompem licin sume makanan rase seronok je nak terai macam-macam resepi. hehe.




Sunday, January 1, 2012

1.1.12




hello 2012!