Sunday, January 15, 2012

cough*cough

tak sihat. sobs. semalam tetiba rasa sorethroat harini suare bertukar macam salem dah. siap suami suh nyanyi lagu saleem lagi tuh. huks.


pening kepala. badan panas sume ade. balik kelas tak lama tuh terus collapse. sampai lah sekarang. so harini kita otlob sajorkkk. tapi rase nak makan soup. :(

call mak tadi sefamily sedang bermakan-makan kat pelabuhan. amboi amboi amboi. jeles aii.
sekarang nih ngah round critical care. first day jumpe patient with hydrogen cyanide poisoning. fuyooo. kagum gila. my fav poison tuh taww. ehehe macam kejam pulak. dokter cakap tuh case ke 3 or 4 dalam mase 10 tahun. but the patient's condition was really bad. both of his hands burn teruk gila. masa nurse buat dressing nampak la kulit tangan memang dah takde dah. nampak isi jer dengan darah menitik-nitik. poor him. nak amik ABG pon kene dari femoral artery. tapi harini tengok patient tuh macam dah sedar sikit but not fully conscious. macam konfuse2 lagi.

harini pulak berpeluang tengok scene macam dalam cerita2 dokter tuh slalu. code blue! patient had cardiac arrest, dokter2 sedaya upaya resuscitate. last bagi electrical shock. CLEAR! letakkan pad atas badan and shock! berdasarkan pemerhatian patien got v-tach dan after one shock patient went into brady. so dah okai lah tuh. he's an IV drug abuser, masuk icu sebab infective endocarditis with so much complicated history.

so far critical care is interesting. tak payah amik history patient HA HA HA. view dari ward pon cantik gila mengadap laut biru mediterranean. stress2 kerja pon boleh tenang je kot bile tengok laut.


view from critical care unit.
dating hihi

0 penyebok: