Wednesday, February 29, 2012

Leap Day

bertemu kembali selepas 4 tahun!
rindu dukbokki lah.

esok exam.kthxbai

Monday, February 27, 2012

exam!

hai. lama pulak tak updet rasanya. almaklumla, busy sangat dengan banyak benda. khamis nih exam. short case macam harituh jugak. scary pulak rasa exam kali nih. hmmmm. ok nka study. doakan yeee!!!!
nail clipper kesayangan dah hilang!!!! :((((

Thursday, February 23, 2012

Three Kiwis A Day To Keep The Cardiologist At Bay

tadi dok menggoogle2 tetiba terjumpa fakta makan 3 biji kiwi sehari boleh mengurangkan tekanan darah tinggi berbanding epal. so dah tak berapa nak berfungsi la an apple a day, keep the doctor away.
and by the way, saya attach kan result lipid profile. hihihi.
i'm well and goood alhamdulillah walaupun HDL dah nka dekat borderline je tuh. boleh la meneruskan kehidupan sedentary sekarang ini seperti biasa tanpa mengubah gaya hidup ke arah lebih sihat. hehe dah cukup sihat dah kot hari-hari berlari-lari anak sebab dah lambatberjalan ke taram station yang jauh dan panjat turun panjat tangga 5 tingkat tuh belom termasuk panjat bangunan internal med yang berjuta-juta tingkat lagi.

hari ini hampir pengsan. sebabbbb kat ER tadi first time tengok dokter masukkan central line. bila tengok darah membuat-buak keluar dengan banyaknye perut dah rasa bergelojak kepala dah pusing-pusing pandangan mata dah kabur-kabur dah lalu mengambil keputusan untuk duduk seblom apape yang lebih buruk berlaku. tetiba sorang member lain pulak collapsed. haha. second time rasa macam nih. fuhhhhhh.

bubai.

Wednesday, February 22, 2012

Wordless Wednesday

mugs kenang-kenangan untuk anak cucu. ;)

Monday, February 20, 2012

cardiology


heart by ECHO.

12 minggu mengadap muka dorang nih la hari-hari. group 7. ;)

makan-makan rakan sekelas. main menu laksa sarawak! tq migha.
kenyangggggg. hihihi

kehidupan berjalan seperti biasa hari-hari kelas 8.45 8-2pm. nothing much happen.
later!

Wednesday, February 15, 2012

Wordless Wednesday

1 Anggerik '95

Monday, February 13, 2012

diabetes

sekarang kat unit diabetes. aww sooo sweet. err gedik. ingatkan diabetes nih sangatc emerlang la unit die tapi so far hari-hari melagho berejam2 tunggu dokter. hmmm -___-


bila dah 2 minggu tido 8 jam sehari, bile dah start kelas balik macam shock sikit sebab tak cukup tido. ngantok gilaaaa 2-3hari nih. tak bermaya je nak mendengar ajaran doktor. eceh.

oklah, nak kene bace buku. bubaii

Friday, February 10, 2012

last day winter break









esok sekolah dah!

Wednesday, February 8, 2012

Wordless Wednesday

Sultanahmet Camii Dec 8, 2008.
rindu.



tong gas

semalam plan nka masak ajak membe datang makan. dah plan baik punya tapi bila nak masak api kat dapur tak muncul-muncul. maka kompem lah gas dah habis. AKHIRNYA setelah berbulan-bulan masuk rumah nih. sebelum nih saye dan suami dah pelik gila apesal dah berbulan-bulan gas tak habis-habis. dah lama tak guna tong gas nih so memang xingat la bape lame satu tong gas tuh bertahan. rumah lama dulu guna gas salur je so bayaq je la tetiap bulan tak perlu risau kehabisan gas.

maka bile gas dah habis hancur lah harapan untuk masak-masak. timing elok je kan gas ni nka habis. adeh. so bagitaw encek suami yang sedang bz kat kelas gas dah habis. beliau suh bgtw tuan rumah tapi biasa lah being noure the last thing i wanna do is talking to arab tak kira lah siapa pon. padahal tuan rumah kat depan pintu je pon. -___- lagi pon ai sensorang kat rumah la. soooooo, berdiam diri kat dalam rumah tunggu suami balik kelas. pospon je lah makan-makan.

pukul 1 lebih suami call, beliau nka balik rupanya. tak lama lepas tuh muncul lah. dan terus roger tuan rumah dan kebetulan tuan rumah ade je tong gas spare dan tuan rumah tolong tukarkan gas dan setel lah segalanya. for freee. tapi encek suami insist nka bayar jugak tapi tuan rumah pon tataw bape harge. hahaha. so next time bila beliau dah tukar tong gas baru baru bagitaw bape kene bayar. baiknye lah tuan rumah ni. alhamdulillah.

kan ai dah pospon makan-makan. encek suami suh buat je harini. sempat je lagi nka masak. lagipon belaiu tak balik rumah sampai malam nak bercucuk sate bersama membe. hmm dari melangut sensorang baik teruskan je niat harini kan. so lepas encek suami rush balik ke kelas, yes beliau ade break setengah jam rush balik rumah dan pergi kelas balik dengan gigihnye, saya pon start lah memasak-masak. hasilnya seperti gambar di atas.

ok bye.


Tuesday, February 7, 2012

my very first customer

bread pudding atas permintaan kawan encek suami. tiba-tiba je beliau mintak. terkejut ai. berdebar taw bila nka buat bread pudding untuk orang lain. takut je tak jadi ke tak sedap ke. dah la orang tuh bayar kan.
alhamdulillah, my very first and maybe the only customer love my bread pudding. tak biznez pon tapi dah orang nak, tolong je la buatkan. ;)

cuti dah nka habis. macam tak percaya jugak kat diri sendiri tapi dah rindu lah nka pegi kelas cucuk orang sana sini. haha.

bye!



Sunday, February 5, 2012

result

result dah keluar bebrape hari yang lepas. serius terus palpitation bile tengok ade orang cakap pasal result kat twitter. dah la baru berjalan balik pasar, double the palpitation hokeh. bile tengok hp baru sedar ade sms dari encek suami, dan bagitaw result!


alhamdulillah.result okay. thank you Allah. ;D

my first exam after married. takut sangat kalau result ntah hapape je. sebab study pon ntah hapape je dari awal sem. diri sendiri yang malas hokeh. tapi biase lah being noure dah dekat final exam baru nka insaf, baru sebok nka struggle gile-gile study. selalunye time study leaves memang la 23 jam duduk kat kerusi mengadap buku. makan ape yang ade, asal kenyang. sambung study sampai lebam. tapi bile dah kawen nih exam tak exam kene ingat ade suami nak kene layan. makan pakai die sume kan. so kene la adjust masa tu sikit.

time exam harituh tak payah cakap la hampir separuh gile bace buku. stress sane sini. emo sane sini. haha ntah pape je. terima kasih encek suami kerana memahami dan banyak tolong saye ingat banyak bende time exam harituh. i lub yuu. hikhik. ha nanti mesti ade orang bace belog nih kuat-kuat tengok je lahhh. hahhaah.

sem ni dah insaf dah, takleh dah le nka memain memanjang. tapi internal med nih memang la kene study continuous. banyak gila kot. tapi sepanjang 2 minggu nih ai cuti dari buku ye. hehehe.

ok bai!


Friday, February 3, 2012

mood dah datang


bila mood masak dah datang rajin lah bertapa kat dapur. hehe.
pop corn popping out. mencurah-curah ke ladang gandummm. banyak gila seperiuk popcorn dapat. haha. part yang tak berapa nka reti time nak caramelized popcorn nih. but not bad. cuma caramel tuh sikit je sebab popcorn banyak gilaaaaa. nak kene re-do the caramelization process again. eceh. oh yang gambar atas nih time popcorn baru lepas pop pop pop. husband la dari harituh suh buat. bila dah beli corn seeds(?) so lets try out!

macam biasa lah kalau beli baguette kat carefour tuh opkos la ai akan buat garlic bread kan. makan dengan mashed potatoes adalah kegemaran dari dulu. makan-makan petang sampai mulut bau garlic. hahahah

pizza sandwich for supper. haha sesuka hati je bagi nama. sonang je tak sampai 15 menet prepare dah siap. tapi sebab semalam terasa nka buat pizza nih tetibe so mozarella tuh beku macam ice. gigih dok ketuk2 kat dinding nka bagi mozarella bercerai2. tangan pon dah jadi raynauds phenomena dah. bekuuu. tapi sedap lah. hahahahaha sape lagi nka puji masakan diri sendiri kan. ;p

later!