Thursday, February 23, 2012

Three Kiwis A Day To Keep The Cardiologist At Bay

tadi dok menggoogle2 tetiba terjumpa fakta makan 3 biji kiwi sehari boleh mengurangkan tekanan darah tinggi berbanding epal. so dah tak berapa nak berfungsi la an apple a day, keep the doctor away.
and by the way, saya attach kan result lipid profile. hihihi.
i'm well and goood alhamdulillah walaupun HDL dah nka dekat borderline je tuh. boleh la meneruskan kehidupan sedentary sekarang ini seperti biasa tanpa mengubah gaya hidup ke arah lebih sihat. hehe dah cukup sihat dah kot hari-hari berlari-lari anak sebab dah lambatberjalan ke taram station yang jauh dan panjat turun panjat tangga 5 tingkat tuh belom termasuk panjat bangunan internal med yang berjuta-juta tingkat lagi.

hari ini hampir pengsan. sebabbbb kat ER tadi first time tengok dokter masukkan central line. bila tengok darah membuat-buak keluar dengan banyaknye perut dah rasa bergelojak kepala dah pusing-pusing pandangan mata dah kabur-kabur dah lalu mengambil keputusan untuk duduk seblom apape yang lebih buruk berlaku. tetiba sorang member lain pulak collapsed. haha. second time rasa macam nih. fuhhhhhh.

bubai.

0 penyebok: