Wednesday, February 8, 2012

tong gas

semalam plan nka masak ajak membe datang makan. dah plan baik punya tapi bila nak masak api kat dapur tak muncul-muncul. maka kompem lah gas dah habis. AKHIRNYA setelah berbulan-bulan masuk rumah nih. sebelum nih saye dan suami dah pelik gila apesal dah berbulan-bulan gas tak habis-habis. dah lama tak guna tong gas nih so memang xingat la bape lame satu tong gas tuh bertahan. rumah lama dulu guna gas salur je so bayaq je la tetiap bulan tak perlu risau kehabisan gas.

maka bile gas dah habis hancur lah harapan untuk masak-masak. timing elok je kan gas ni nka habis. adeh. so bagitaw encek suami yang sedang bz kat kelas gas dah habis. beliau suh bgtw tuan rumah tapi biasa lah being noure the last thing i wanna do is talking to arab tak kira lah siapa pon. padahal tuan rumah kat depan pintu je pon. -___- lagi pon ai sensorang kat rumah la. soooooo, berdiam diri kat dalam rumah tunggu suami balik kelas. pospon je lah makan-makan.

pukul 1 lebih suami call, beliau nka balik rupanya. tak lama lepas tuh muncul lah. dan terus roger tuan rumah dan kebetulan tuan rumah ade je tong gas spare dan tuan rumah tolong tukarkan gas dan setel lah segalanya. for freee. tapi encek suami insist nka bayar jugak tapi tuan rumah pon tataw bape harge. hahaha. so next time bila beliau dah tukar tong gas baru baru bagitaw bape kene bayar. baiknye lah tuan rumah ni. alhamdulillah.

kan ai dah pospon makan-makan. encek suami suh buat je harini. sempat je lagi nka masak. lagipon belaiu tak balik rumah sampai malam nak bercucuk sate bersama membe. hmm dari melangut sensorang baik teruskan je niat harini kan. so lepas encek suami rush balik ke kelas, yes beliau ade break setengah jam rush balik rumah dan pergi kelas balik dengan gigihnye, saya pon start lah memasak-masak. hasilnya seperti gambar di atas.

ok bye.


0 penyebok: