Monday, May 21, 2012

plastikos

assalamualaikum....

lamenye melupakan belog ini hehe. biasalah wanita busy berkerjaya surirumah separuh masa, tak hengat dah belog-belog ni. lagi pula sebok dengan kelas lah hape bagai. eceh.

sekarang ni nak habis dah pon round plastic surgery. bila nak exam je baru nak updet belog. motip? nampak sangat takleh khusyuk nak bace buku. -__-

mencoret panjang-panjang bukanlah noure namanya. oleh itu marilah korang tengok gambar kat bawah ni xtvt sepanjang advanced course minggu lepas. walaupun beberapa ketul je pon gamba hahaha.  dah habis dah advanced course yeayyyyyyyy. dah berminggu-minggu hari jumaat tak cuti. sobs.

sekarang ini mesir sedang sibuk dengan pilihanraya presiden. harap segalanya berjalan dengan lancar tanpa ada pertumpahan darah. aminnn. biarlah revolution ini berjaya sehingga ke akar umbi pokok pangkal daun buah dan segalanya.

dah tak sabar nak habis belajar. nak balik malaysia. oh rindu gila kampung halaman! few months left. tapi bila mengenangkan final exam rasa sangatttt scaryyyyyyy. T_____T
be strong be strong. 


belajar cucuk-cucuk orang. eh ni bukan orang ni patung. tapi ai dah cucuk tangan hasben ai 2 minggu lepas pastuh takmo bagi tangan sendri kene cucuk. hahaha ;p

lalu encek hasben pon pegi cari mangsa yang lain hehe
 
belajar menjahit-jahit. walaupun bayak sembang je lebih. dokter ajar simple suture saye dah advanced pergi buat segala macam jenis sutures. ;p

last gambar ni ialah my first suture on human being ever! semat kan. HAHAHA. ni sebenanye gamba 2 tahun lepas masa attachment. eh rasanya dah masukkan dalam belog lah! 

Friday, May 4, 2012

24

i am 24 years old now. dah tua dah. i know. tapi mak abah kata ai still macam budak-budak lagi even dah kawen pon. bila nak berlagak dewasa ntah. -__-

untuk meraikan konon-konon besday ai bersama encek suami, kami pon dinner lah kat luar. birthday eve dinner. kat mesir belum masuk 2 may, tapi kat malaysia dah masuk 2 may lagipon ai kan lahir pukul 1.50am so dah dikira semasa hari lahir lah tuh kan. hihi.

off to chinese restaurant China House bersebelahan San Stefano. tekak ni terasa nak makan makanan jepun sebenarnya tapi kat alex ni takde makanan jepun yang menarik. tak, bukan sushi yang ai nak. teringin nak makan yaki soba lah segala noodles2 jepung itew. memang gedik la. hahaha.

mari terliur dengan segala makanan.

ni tak dapat dikenalpasti apebende sebenarnye. side dish gitew. cabbage and sweet cucumber. mungkin ala-ala pickles kot. tapi sedap jugak. 
 

wonton soup! nyummmm ini serius sedap. ini lah yang tekak ku mahukan! haha

dumpling pon sodapp. 

glass noodle. ok la jugak. boley tahan. 

tak lain tak bukan, nasi goreng cina untuk encek suami. 

chicken sweet and sour kot aklau tak silap. not bad jugak. sedap. memang takde rase arab lansung la. nice. 

licin semestinyaaaaa. hihi

lepas tuh masuk stefano kejap angkut costa bawak balik rumah. hihi.
bila bukak pintu rumah jeee terkejut gila nampak makhluk depan pintuuuuuu dalam rumah yang gelap tuh!!! menjerit ai satu bangunan bergegar. serius terkejut gila gila. fuhhh. ingatkan hatu mana dalam rumah, rupa-rupanya rakan-rakan dah lama menunggu kat rumah tuh sambil pegang kek yang dah mencair. hahahaha. menitik-nitik dah kek aiskrim.
rupanya encek suami yang plan benda tuh, beli kek dari petang dan suruh membe2 tunggu kat rumah time kitorang kuar makan. padan la semangat nak makan kat luar suami ai harituhhhh. lepas tuh semangat kemas rumah jugak. hahahah. kenapa tak boleh nka detect lansung kelainan kat suami ai harituh. lepas tuh bila pk balik memang sume bende pelik je. apesal tak terpikir lansung. hahahahha naive gila rasa. 
 
 
 
 
 
 
tapi encek suami pon terkejut dengan segala macam deco kat rumah tuh. gigih kawan-kawan hias ruang tamu dengan belon-belon dan benda bergantungan. awwww terharu sangattt. dah la nak exam korang sanggup bersusah payah panjat rumah ai yang tinggi tuh menghias segala bagai. tunggu lagi kami balik,  siap beli artificial snow tuh kat lantai dengan benda party yang segala bagai. tapi lepas tuh jenuh nak menyapu benda kat lantai tuh. hahahah.

thank you encek suami, thank you kawan-kawan!!!!! ;)))