Friday, May 4, 2012

24

i am 24 years old now. dah tua dah. i know. tapi mak abah kata ai still macam budak-budak lagi even dah kawen pon. bila nak berlagak dewasa ntah. -__-

untuk meraikan konon-konon besday ai bersama encek suami, kami pon dinner lah kat luar. birthday eve dinner. kat mesir belum masuk 2 may, tapi kat malaysia dah masuk 2 may lagipon ai kan lahir pukul 1.50am so dah dikira semasa hari lahir lah tuh kan. hihi.

off to chinese restaurant China House bersebelahan San Stefano. tekak ni terasa nak makan makanan jepun sebenarnya tapi kat alex ni takde makanan jepun yang menarik. tak, bukan sushi yang ai nak. teringin nak makan yaki soba lah segala noodles2 jepung itew. memang gedik la. hahaha.

mari terliur dengan segala makanan.

ni tak dapat dikenalpasti apebende sebenarnye. side dish gitew. cabbage and sweet cucumber. mungkin ala-ala pickles kot. tapi sedap jugak. 
 

wonton soup! nyummmm ini serius sedap. ini lah yang tekak ku mahukan! haha

dumpling pon sodapp. 

glass noodle. ok la jugak. boley tahan. 

tak lain tak bukan, nasi goreng cina untuk encek suami. 

chicken sweet and sour kot aklau tak silap. not bad jugak. sedap. memang takde rase arab lansung la. nice. 

licin semestinyaaaaa. hihi

lepas tuh masuk stefano kejap angkut costa bawak balik rumah. hihi.
bila bukak pintu rumah jeee terkejut gila nampak makhluk depan pintuuuuuu dalam rumah yang gelap tuh!!! menjerit ai satu bangunan bergegar. serius terkejut gila gila. fuhhh. ingatkan hatu mana dalam rumah, rupa-rupanya rakan-rakan dah lama menunggu kat rumah tuh sambil pegang kek yang dah mencair. hahahaha. menitik-nitik dah kek aiskrim.
rupanya encek suami yang plan benda tuh, beli kek dari petang dan suruh membe2 tunggu kat rumah time kitorang kuar makan. padan la semangat nak makan kat luar suami ai harituhhhh. lepas tuh semangat kemas rumah jugak. hahahah. kenapa tak boleh nka detect lansung kelainan kat suami ai harituh. lepas tuh bila pk balik memang sume bende pelik je. apesal tak terpikir lansung. hahahahha naive gila rasa. 
 
 
 
 
 
 
tapi encek suami pon terkejut dengan segala macam deco kat rumah tuh. gigih kawan-kawan hias ruang tamu dengan belon-belon dan benda bergantungan. awwww terharu sangattt. dah la nak exam korang sanggup bersusah payah panjat rumah ai yang tinggi tuh menghias segala bagai. tunggu lagi kami balik,  siap beli artificial snow tuh kat lantai dengan benda party yang segala bagai. tapi lepas tuh jenuh nak menyapu benda kat lantai tuh. hahahah.

thank you encek suami, thank you kawan-kawan!!!!! ;)))


2 penyebok:

k h a y said...

bestnyaaaaa!!!! ;)

Weyh weyh cantik la cardigan kuning kau tu.

Eh itu plak yang aku tengok.

noure said...

cardigan kuning tuh msia mari la. scarlet seploh hengget je. hahah