Monday, June 25, 2012

Morsi Wins!

pakcik ni banyak sangat membebel nye sebelum nak announced keputusan


semalam merupakan detik bersejarah bagi semua penduduk mesir. keputusan pilihanraya presiden diumumkan. berdebar-debar sangat menunggu keputusan. walaupun bukan negara sendiri tapi semangat tuh kalah dah pilihanraya kat malaysia tuh. semangat streaming dari pukul 2 lebih. tapi biasa lah kan nama pon mesir, pukul 3 tuh maknanya tambah setengah jam lagi. penat menuggu sampai dah hilang debaran tuh akhirnya pukul 4 lebih diumumkan presiden baru mesir. Morsi wins! Alhamdulillah. perasaan kegembiraan yang tak tergambarrrrrrrr. ;')))))

semoga Morsi dapat membawa perubahan kepada Egypt dan Islam di dunia terutamanya negara jiran Palestine dan juga Syria.

suami tengok bola separuh screen ai baca mcq seblah lagi screen sebab ada exam keesokan harinya. hehe. laptop suami selow bebeno nak  stream bola so guna laptop saya yang laju tuh buat harte tengok bola. bila bola tak habis-habis saya pon nak guna laptop maka gini lah jadiknye. 

carrefour sangat meriah dengan jualan-jualan kurma dan berbagai lagi persediaan untuk menyambut RAMADHAN. 

i can feel it now. Ramadhan yang semakin menjelang. tahun terakhir berpuasa kat sini. sedih........ tapi tak sabar sangat rasa nka tunggu bulan Ramadhan ni. bulan yang sangat meriah dan bulan pesta beribadah bagi umat islam.  ;D kalau kat malaysia sekarang ni orang dah mula sebok dah dengan tempahan kuih raya segala bagai. T___T ntah ntah kat shopping mall sume dah sebok sale untuk raya. i betul tak??




dinner with encek suami. hehehe. 

Thursday, June 21, 2012

morning

saya nak meluah perasaan lah kononnye kat belog ni pasal satu bende. tapi asik type delete type delete all type type type delete all. hahahaha lepas tuh malas dah. biarlah simpan dalam hati nanti luahkan perasaan/pandangan/pendapat kat suami je. kehkehkeh.

rasenye ai ni memang tak berbakat nka tulis benda-benda serius kat belog ni lagi satu macam segan je nak bagi pendapat/pandangan/mengupas sesuatu isu. inferiority complex. dan sebab utama tak reti nka susun ayat bagi cantik haha. lagi suka cakap directly dengan org rapat2 pasal satu2 isu untuk dibincangkan eceh. 

dan tak semestinya org yang tak bercakap pasal satu2 isu hot pada masa itu dan tak tolong trending kan kat twitter/facebook die tak mengambil tahu pasal satu2 isu tuh. ye dok. 

harini cuti lagi. suami buat muke bila ai bgtw cuti harini. hohohoho. exam vascular nih masih misteri bila sebenarnya. so rasa bersalah perlu ke study vascular dengan serius dah atau masih boleh study bende lain. banyak sangat bende nka kene study untuk final ni. rasa nak nangissssssssssssss. T_______T orang lain especially yang cemerlang2 one dah siap dok buat mcq dah. gua masih lagi terkedek2 nak baca satu buku tuh. 


exam just around the corner. aaaaaaaaaaaaaaaaaa stress! 

p/s: pagi2 dah membebel kat belog, this is rare. so marilah studyyyyyyyyyyy. 

Tuesday, June 19, 2012

visible body

sekarang kan tengah surgery. so bila nak power surgery kene lah power anatomy. basic weh basic. tapi ntah hapa lah saya belajar masa anatomy dulu banyak benda macam tak pernah belajar. T____T

jadinya cuba lah cari anatomy book pdf ke hapa kan sebab malas nak bukak buku anatomy dolu-dolu. carik punya carik punya carik jumpa lah 3D Human Anatomy yang ohsem. sila rujuk gambar di bawah. and i loveeeeeee them. seronok bermain-main dengan benda nih. boleh pusing pusing 360 degree. boleh zoom in zoom out nak tengok kecik besar structure. boleh hilangkan or fade kan benda sekeliling. kalau heart tuh boleh nampak valve kat dalam sume. ohhhh i loike.

 
 
 

bende nih sume kene download content die tapi bukak kat browser. takde internet pon boleh je bukak. walaupun tak la perfect details sangat but it help me a lot! ;))


Sunday, June 17, 2012

buah hati


macamana la tak rindu si comel ni sorang sobs

Friday, June 15, 2012

bertarung dengan ketam


lihatlah ketam-ketam yang bergelimpangan itu. ade yang masih hidup iaitu yang paling besar dan paling ganazzzzz. dakt dapur tadi dah macam medan perang antara encik suami saya dan ketam. alhamdulillah, ketam besar ganaz dah siap jadi masak lomak cili api dah. hehe
 
eskrim kegemaran. nyumnyumnyummm. 

Thursday, June 14, 2012

photographic memory

assalamualaikum.

harini encik suami exam kat department nephro yang terkenal dengan kehorror-an nya itu. tapi suami saya tuh macam biasalah time exam tak exam rilek je. banyak kali
membebel
suruh baca buku tak jugak bukak2 buku tuh. saye yang lebih banyak bukak buku kot. tapi he knew his target for the day. baca xsampai 2 jam dah tutup buku.

malam sebelum exam semalam bersoal jawab dengan suami. beliau suh tanya benda dalam buku tuh. hampir 2 jam jugak la mengadap buku nephro dan kertas int med general examination tanya beliau macam2 tapi yang sangat kagumnye hampir semua bende beliau ingat. bila masa lah suami aku study ni?! cemerlang tak hengat. sampai ade certain part baru lah paham ohhh camtuh rupenye. camni rupenye. i dont like nephro that much. susah betol nak grab sume bende. T__T jeles sangat dengan orang yang ada photographic memory ni. senang sangat nka ingat. you can be one, just train yourself to be one! ;))

alhamdulillah bagus jugak encek suami exam kat nephro, banyak bende dah boleh paham dah. insyaAllah. hehe. beliau exam pukul 12 nanti. saya doakan beliau dapat dokter yang baik dan dipermudahkan segala urusan. amin.

oh harini saya cuti. hehehe esok cuti, sabtu cuti, ahad cuti. banyak sangat cuti nih. mana boleh berpoya-poya bersenang hati dah. kene baca buku. final nak dekat dah. doakan!!


 



Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday


Tuesday, June 12, 2012

Al-'A`rāf

 
And We divided them into twelve descendant tribes [as distinct] nations. And We inspired to Moses when his people implored him for water, "Strike with your staff the stone," and there gushed forth from it twelve springs. Every people knew its watering place. (7:160)


Sinai Explorer '10

Saturday, June 9, 2012

get busy

assalamualaikum...

kehidupan semakin busy lah kononnye. sedang menikmati minggu-minggu terakhir pembelajaran. fuhh. ade lagi 4 minggu untuk habis round surgery. sekarang dah masuk vascular, lepas tuh neurosurgery lepas tuh start lah exam study leaves exam bertimpa-timpa.

banyak sangat nka kene cover niiiiiiiii. aaa dah stress. tapi progress selow gila.

makin nak habis belajar makin berdebar-debar. bila dah habis belajar menandakan akan bermula kehidupan yang lebih scary. T___T semoga semuanya dipermudahkan.

ok nak study. later!

Friday, June 1, 2012

pictures


kimbap nyums

cantaloupe season. murah-murah. 

tauge + tauhu goreng kicap. hari sebelum tu dah masak tauge masak lemak putih sedap gilaaaa. dah lama dah teringin tauge tauhu ni. 

baby sarah. muka sebijik mak dia. hehe

baby widad melawat baby sarah. first time jugak jumpa widad. 

cucur udangss. 

berjalan-jalan tepi pantai depan rumah di petang jumaat. tujuan asal turun nak beli barang sebenanye.

ramai manusia bermandian di laut. it's summer time!

pure and fresh sugarcane juice. sedap gila betul tak tipu!